Nieuwsbrief
Kun je deze e-mail niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief in je browser
For the English version, click here
December 2019
Bestuur business
Beste Nyenrodiaan,

Het zijn weer drukke dagen op het landgoed in Breukelen! We gaan een jaar vol verandering tegemoet. We luiden dit jaar uit met een nieuw gezicht op het Alumni Office: Tessa van Hattem. En zwaaien onze Kelly Grilk uit. Ook de huidige hoofd- en eindredacteuren van Van Verre magazine en de nieuwsbrief Van Verre online, Cynthia Schalkwijk (19880160), Marjolein Houweling en Annemiek Wortel (19820136), hebben aangegeven medio volgend jaar het stokje over te dragen aan een nieuw team.
Lees verder
Wat betekent het netwerk voor jou?
Ruben Berssenbrugge (20168105):

Een waardevolle aanvulling op mijn studie
'Voordat ik aan de master van Nyenrode begon, studeerde ik aan de Nyenrode New Business School in Amsterdam. Doordat ik daar mijn studie had afgerond kon ik gebruik maken van het waardevolle netwerk van Nyenrode Alumni VCV. Dankzij de Kring-activiteiten die ik kan volgen, is het voor mij mogelijk om een waardevolle aanvulling te krijgen op mijn studie.'
Lees verder
Nieuws
Eer voor Jan de Graaf
In de vergadering van de Raad van Afgevaardigden op 5 november is Jan de Graaf (19740018) benoemd tot Erelid van Nyenrode Alumni VCV. Hij ontving deze onderscheiding voor zijn bijzondere inzet voor de vereniging, recent nog als voorzitter van de Raad van Afgevaardigden. Jan was in 2007 al benoemd tot Lid van Verdienste van de vereniging.

Dag Nyenrode Alumni VCV!
'De afgelopen jaren hebben we met hart en ziel gewerkt aan de communicatie van de vereniging. Het was geweldig, uitdagend, superleuk en leerzaam.' Annemiek Wortel (19820136), Cynthia Schalkwijk (19880160) en Marjolein Houweling, de huidige hoofd- en eindredacteuren van Van Verre magazine en de nieuwsbrief Van Verre online, leggen hun functies neer.
Lees verder

Kerstborrel
Het Hoofdbestuur nodigt je van harte uit voor de Kerstborrel op donderdag 12 december in de Ridderzaal van het kasteel van 17.00 tot 19.00 uur. Kom gezellig borrelen en praat bij met je jaargenoten en andere Nyenrodianen. Alle leden zijn welkom. Graag even aanmelden op de website.

Global AI Bootcamp
Join the Circle Data on December 14 and learn how to implement AI solutions using pre-trained AI services or by building your own machine learning models. The event is a perfect balance of quality content, awesome talks, and hands-on learning with like-minded peers in your community.
Lees verder

Bierproeverij bij Davo Brewpub
Davo Brewpub in Deventer heeft een eigen brouwerij. De Kring Zwolle biedt op 19 december een bezoek aan de brouwerij aan met een rondleiding, uitleg over het brouwproces en drie bieren om te proeven. Uiteraard is er voldoende tijd om met elkaar te spreken en te netwerken.
Lees verder

Familiebedrijven
Roberto Flören (19840021), hoogleraar Familiebedrijven en Bedrijfsoverdracht op Nyenrode, Michiel de Haan (19840027), managing director van familiebedrijf Royal Lemkes, Daniëlle van den Nieuwenhuijzen (20110050), eigenaar van restaurant De kleine Valk en general manager van Van der Valk hotel Leusden-Amersfoort en Albert Akkermans, senior partner bij Goldmen Genetics, waren de sprekers op de Refreshment Day. Ze lieten hun licht schijnen over familiebedrijven en wat hun bijdrage is aan mens en maatschappij. De deelnemers beleefden een inspirerende en boeiende middag.
Lees verder

Masterclass Systematic Inventive Thinking
De Kring Innovation & Strategy organiseerde in november de Masterclass Systematic Inventive Thinking (SIT). De SIT-methode redeneert vanuit de Voice of the Product en stelt mensen in staat nieuwe ideeën te genereren. Ernst-Jan van Batenburg (20060501), innovatie-ondernemer, gaf een interactieve sessie.
Lees verder

Purpose and the art of long term value creation
Many artists are frontrunners in society. They look at the world in a different way and find different ways to express what they see. Their perspectives may challenge us and cause fierce reactions. And that's exactly what's needed if we want to drive positive change with purpose.
Lees verder
Van Verre
Nu online: thema Familie (283)

Thema's in 2020:
Van eerste tot laatste baan (284) - 13 januari
Vallen en opstaan (285) - 13 april
WOTW Italië (286) - 13 juli
WEconomy (287) - 28 september

Heb je tips, ideeën en suggesties?
Laat het de redactie weten!

Oproep: Goede tijden, slechte tijden
Natuurlijk is het leuk om te lezen over studiegenoten die CEO of succesvol ondernemer zijn geworden. Maar het kan ook inspirerend zijn om te lezen over Nyenrodianen die het minder voor de wind is gegaan. Of het nu gaat om relationele, financiële, zakelijke of gezondheidsperikelen, alumni tonen zich vaak zeer veerkrachtig en komen er vaak weer bovenop. Begin volgend jaar willen we in het Van Verre magazine aandacht besteden aan 'de keerzijde van de medaille'. Heb jij ook het nodige meegemaakt of zit je er nog middenin? Wil je je verhaal met ons delen? Neem dan contact op met de redactie.

Gezocht: Nyenrodianen in de media
De rubriek TumTum in ons magazine Van Verre en onze e-nieuwsbrief brengt Nyenrodianen voor het voetlicht die in de media zijn geweest.
Tip de redactie als je berichten in de media (televisie, radio, internet of geschreven pers) ziet waarin een Nyenrodiaan die jij kent de hoofdrol speelt!
TumTum
De Portugese Synagoge
In het tv-programma 'Verborgen verleden van Nederland' was aandacht voor de Portugese Synagoge. Deze staat al sinds 1675 als een tempel middenin het Amsterdamse leven. Waar de Portugese joden ooit werden verdreven uit Spanje en Portugal, vonden ze in Amsterdam een nieuw thuis. Rudie Cortissos (19570021) vertelt over deze plek van leven.
Kijk hier

Jubileumboek 25 jaar Vechtstreekmuseum
Het Vechtstreekmuseum in Maarssen bestaat in 2020 25 jaar en dat willen ze groots vieren met een tentoonstelling en een bijzonder boek 'Eeuwige schoonheid aan de Vecht'. Ad Maaswinkel (19700058), bestuurslid Vechtstreekmuseum, startte een crowdfundingactie op voordekunst. Het benodigde bedrag werd zo goed als gehaald en onder de donateurs zijn veel jaargenoten van Ad.
Lees verder
Jopping
Wie is van baan veranderd of heeft een bedrijf gestart?

Vincent Bouw (19990310): 'After working and living in Malaysia for more than 14 years, of which the last 5 years working for Coca-Cola, I have taken on a new challenge as the Director of Learning & Talent Development at Cleveland Clinic Abu Dhabi.'

Meer Jopping
Stichting Nyenrode Fonds
Dank de Donateur Dag
Alumnidonateurs maken het mogelijk dat studenten met onvoldoende financiële middelen toch op Nyenrode kunnen studeren. Ook dragen zij bij aan de restauratie van monumenten op het landgoed en verlenen zij middelen voor de onderwijsfaciliteiten van de universiteit. De Dank de Donateur Dag werd dit jaar gecombineerd met de viering van de Dies Natalis van Nyenrode, de 73e verjaardag van de universiteit.
Lees verder
Nyenrode
Empathie als nieuwe klantgerichtheid
Op 20 november vierde Nyenrode haar verjaardag, de Dies Natalis. Tijdens deze 73e Dies stond het thema klantgerichtheid centraal. Francine van Dierendonck, alumna New Board Program en lid van de management board van pensioenuitvoerder APG, verzorgde de keynote speech. Zij pleitte voor meer empathie en inleving in de daadwerkelijke behoeften van de klant of eindgebruiker.
Lees verder

Lees meer nieuws over Nyenrode
Alumni zoeken
Agenda
12 december
Kerstborrel

14 december
Global AI Bootcamp
Kring Data

19 december
Bierproeverij bij Davo Brewpub te Deventer
Kring Zwolle

19 februari
Inleiding Pamela Boumeester
Commissarissen Kring

2 april
Vergadering Raad van Afgevaardigden

7 juni
Oldtimer en Cabriodag

22-24 juli
Reünie uitwisselingsstudenten Nyenrode en de VS

26 september
Homecoming BBA 1985

Meer Agenda
Privé
Geboren
Floris Frans Reintjo
16-10-2019
zoon van Adriaan Rijkens (20100070) en Boukje de Vries

Saar
05-09-2019
dochter van Mark Lingeman (20080057) en Leonie Lingeman-Polle

Huwelijk
Iris Kisjes (20040411) en Fabian Kersten
28-07-2019

Overleden
Jan van der Putten
(19480050)
Henk Kaal
(19510037)
Hans Tromp
(19590093)
Dré van den Elzen
(20060904)


Meer Privé
Prikbord
Event en Social Media medewerker gezocht!
Nyenrode Alumni VCV zoekt een Event en Social Media medewerker.
Adverteren
Je bedrijf onder de aandacht brengen van Nyenrodianen?
Bij Nyenrode Alumni VCV zijn er diverse mogelijkheden.
Meer weten? Mail of bel 0346 - 291490.
Contact
Deze nieuwsbrief is
een maandelijkse publicatie van de alumnivereniging van Nyenrode, Nyenrode Alumni VCV.

Nyenrode Alumni
VCV Office

Straatweg 25
3621 BG Breukelen
tel 0346 - 291513

Mail

Website

Colofon
Afmelden | Voorkeuren wijzigen