Nieuwsbrief
Kun je deze e-mail niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief in je browser
For the English version, click here
Oktober 2019
Bestuur business
Beste Nyenrodiaan,

Als Hoofdbestuur vinden we het belangrijk om de banden met alle verenigingen rondom Nyenrode warm te houden en vooral te kijken hoe we elkaar kunnen versterken. Om te zorgen voor die verbinding zijn we een dag met elkaar het water opgegaan. Op een stralende zondag hebben we op een skûtsje gezeten en een mooie tocht gemaakt over de ‘Fryske marren’.
Lees verder
Wat betekent het netwerk voor jou?
Jan Hattink (19850024):

Iedere keer blijkt dat onze gemeenschappelijke achtergrond daadwerkelijk verbindt
Jan coördineerde de Swim to Fight Cancer in Breukelen voor Nyenrodianen, is als jaarvertegenwoordiger lid van de Raad van Afgevaardigden, organisator van homecomings en scholarships en is coach van MSc-studenten. 'Ons netwerk is bijzonder en dat moeten we koesteren. Binnen de jaren en tussen de jaren, voor jong en ervaren, met Nyenrode Alumni VCV en Nyenrode Business Universiteit!'
Lees verder
Nieuws
Familiebedrijven
De Refreshment Day op 22 november staat dit jaar in het teken van Familiebedrijven. Sprekers zijn o.a. Michiel de Haan (19840027), Managing Director van familiebedrijf Royal Lemkes, Daniëlle van den Nieuwenhuijzen (20110050), eigenaar van restaurant De kleine Valk in Amsterdam en General Manager van Van der Valk-hotel Leusden-Amersfoort en prof. dr. Roberto Flören (19840021), hoogleraar Familiebedrijven en Bedrijfsoverdracht op Nyenrode.
Lees verder

AI needs IA
Hoe gaan de nieuwste technieken op het gebied van Artificial Intelligence (AI), Machine Learning en Data Science hun waarde bewijzen? Hoe zetten wij ze in? En wat is daarbij het belang van Informatie Architectuur (IA)? Op een interactieve avond van de Kring Data op 9 oktober geeft een expertpanel antwoord op je vragen.
Lees verder

In de bestuurskamer van Ordina
Stépan Breedveld wist van Ordina weer een winstgevend bedrijf te maken. Ook loodste hij het bedrijf door roerig vaarwater toen het met reputatieschade te maken kreeg. Hij vertelt over zijn ervaringen op een bijeenkomst van de Kring Innovatiemanagement op 10 oktober.
Lees verder

Rondleiding op Dutch Design Week in Eindhoven
Elk jaar in oktober vindt in Eindhoven het grootste designevenement van Noord-Europa plaats: de Dutch Design Week. De Kring Brabant-Oost biedt op zondag 20 oktober de Design Tour op Strijp-S aan. Tijdens de tour ga je op een ontdekkingstocht langs een scala aan interessante exposities en projecten.
Lees verder

AI en robotica
Van autonoom rijdende auto's en robotisering tot zelforganiserende productielijnen en quantum computing. Maar ook racistische chatbots en discriminerende recruitment algoritmes. Kring Interim Management organiseert op 30 oktober een sessie om de mogelijkheden, kansen en risico's van AI en robotica te belichten.
Lees verder

Masterclass Systematic Inventive Thinking
Business creativiteit is een fundamentele innovatievaardigheid. Het vormt de basis voor innovatief denken en werken en is essentieel voor het ontdekken en benutten van nieuwe kansen. In de Masterclass Systematic Inventive Thinking van de Kring Innovatiemanagement op 7 november leer je om creatieve ideeën te ontwikkelen.
Lees verder

Vastgoed-oeuvrediner met Daan Sperling
Ook dit jaar organiseert de Kring Real Estate weer een mooi evenement rond een persoonlijkheid uit de vastgoedwereld. Deze keer, op 13 november, staat Daan Sperling in het middelpunt van de belangstelling. Hij zal tijdens het diner toegesproken worden door belangrijke personen uit zijn carrière.
Lees verder

Bedrijfsbezoek Emma Safety Footwear
Emma Safety Footwear is een koploper op het gebied van duurzame, circulaire productie van veiligheidsschoenen. Op vrijdag 15 november brengen de Kring Duurzaamheid en de Kring Maastricht een bezoek aan dit bijzondere bedrijf in Zuid-Limburg. Ga je ook mee?
Lees verder

Disruptieve technologie, vloek of zegen?
Wanneer is een technologie behulpzaam en wenselijk, en welke technologie(en) overschrijden onze eigen normen en waarden? Bert Bruns leidt de Kring Amersfoort-Utrecht op de avond van 19 november door de wonderlijke wereld van de disruptieve technologieën. Zijn ze een vloek of juist een zegen?
Lees verder

Veel praten, veel lachen
Alweer 59 jaar geleden begonnen de alumni uit 1960 aan hun studie op het landgoed. Op 17 september hadden ze een geslaagde homecoming in het kasteel en haalden oude herinneringen op. In prachtig nazomerweer genoten ze van de wandeling naar de Oranjerie en Fazanterie. Er werd veel bijgepraat. En gelachen!
Lees verder

Weer samen
Jaarvertegenwoordiger Hans Hilarius (19510027) bracht de jaargenoten van NOIB 1951 op 7 september weer bij elkaar. Na de ontvangst op landgoed Laag Soeren waar Kees Jongelie (19510036) een appartement bewoont, werd geluncht bij restaurant De Harmonie. Rechts op de foto staat de nestor van het jaar Folkert Rotshuizen (19510058), 93 jaar, die zelf in zijn eigen auto naar de reünie was gereden samen met zijn 90-jarige vrouw.
Van Verre
Het volgende nummer met als thema Familie (283) verschijnt half november

Met:
Olaf Elderenbosch (19860116), CEO van familiebedrijf Elho
Ruim 100 jaar geschiedenis van familiebedrijf Ouwehand door Luc Ouwehand (19630092)
Het Nyenrode-gevoel in de familie: zoals de ouden zongen, piepen de jongen
De hechte band in dispuut Ampik
Nyenrode-stellen en huwelijken
Bert van Berkel (19750006) over de steun van zijn familie in moeilijke tijden

Oproep: Goede tijden, slechte tijden
Natuurlijk is het leuk om te lezen over studiegenoten die CEO zijn geworden van een mooi bedrijf of tot een succesvol ondernemer zijn uitgegroeid. Maar het kan ook inspirerend zijn om te lezen over Nyenrodianen die het minder voor de wind is gegaan. Of het nu gaat om problemen in de relationele sfeer, financiële tegenvallers, zakelijke perikelen, gezondheidsklachten of een combinatie daarvan, alumni tonen zich vaak zeer veerkrachtig en komen er vaak weer bovenop, soms met hulp van studiegenoten.
Begin volgend jaar willen we in het Van Verre magazine aandacht besteden aan 'de keerzijde van de medaille'. Heb jij ook het nodige meegemaakt of zit je er nog middenin? Wil je je verhaal met ons delen? Neem dan contact op met de redactie.

Gezocht: Nyenrodianen in de media
De rubriek TumTum in ons magazine Van Verre en onze e-nieuwsbrief brengt Nyenrodianen voor het voetlicht die in de media zijn geweest.
Tip de redactie als je berichten in de media (televisie, radio, internet of geschreven pers) ziet waarin een Nyenrodiaan die jij kent de hoofdrol speelt!
TumTum
Zo trek je volle zalen
Hans Groen (19810041) is te gast bij Ben Tiggelaar voor een Podcast op BNR. Hans, pionier in managementconferenties, organiseert theatercolleges en schreef onlangs het boek Volle zalen. Hij ontrafelt de geheimen van een succesvol evenement en vertelt hoe hij Johan Cruijff strikte als managementspreker.
Luister hier

De moord op Tob Cohen
Op 13 september werd in de Keniaanse hoofdstad Nairobi het lichaam gevonden van de 69-jarige oud-Philips-directeur Tob Cohen (19700021). De Keniaanse politie verdenkt Tobs vrouw Sarah, van wie hij zou willen scheiden. Een special over de zaak van misdaadjournalist John van den Heuvel werd uitgezonden bij RTL-4 en is te zien bij Videoland.
Lees verder
Kijk hier
Jopping
Wie is van baan veranderd of heeft een bedrijf gestart?

Martin van der Heijden (19960306):
Na 9 mooie jaren als divisiecontroller heeft Martin de volgende stap gemaakt bij Sweco Nederland, onderdeel van het grootste advies- en ingenieursbureau van Noordwest-Europa. Per 1 oktober is hij Chief Financial Officer.
Martin.vanderHeijden@sweco.nl
Stichting Nyenrode Fonds
Dank de Donateurs Dag
Op de jaarlijkse Dank de Donateur Dag worden de laatste ontwikkelingen bij het Fonds gedeeld met donateurs en worden de beurzen uitgereikt aan studenten. Dit jaar wordt het evenement gecombineerd met de Dies Natalis van Nyenrode op woensdag 20 november. Wil je eens kennis maken met Stichting Nyenrode Fonds en de donatiemogelijkheden? Ook dan ben je van harte welkom!
Lees verder
Nyenrode
Miša Džoljić verlaat Nyenrode in november 2020
Prof. dr. Miša Džoljić (19980709) legt over ruim een jaar, tijdens de Dies Natalis in november 2020, zijn functie van Rector Magnificus en voorzitter van het College van Bestuur van Nyenrode Business Universiteit neer. Deze bijeenkomst is ook het moment dat hij zijn functie overdraagt aan een opvolger. Miša is in 2012 bij Nyenrode gestart en eind volgend jaar is zijn tweede termijn van vier jaar vervuld.

Graduation BScBA 2016
Vrijdag 20 september was, na drie jaar studeren op het landgoed, dé dag voor BScBA 2016: de graduation. Familie, vrienden, alumni en medestudenten zorgden voor een onvergetelijke dag. Cees Koomen (20000071) won de award voor professor van het jaar. Nyenrode Alumni VCV heet de nieuwe alumni van harte welkom in het netwerk!

Swim to Fight Cancer
Ook de tweede editie van Swim to Fight Cancer Stichtse Vecht was een groot succes. 775 deelnemers zwommen met een tocht van 2 km door de Vecht ruim 454.000 euro bij elkaar. Meerdere studenten en alumni van Nyenrode deden mee. Op de foto Jan Pieter Schretlen (19900021) met de huidige studenten.

Jazznight One night in Venice
Are you ready for the grandest and most anticipated event of the year on the estate of Nyenrode? The Coach House will be transformed in one of the most magical places on earth: Venice. This amazing party, a masked ball, will take place on Saturday November 2. Invite your fabulous friends and get your tickets quickly!
Lees verder

Lees meer nieuws over Nyenrode
Alumni zoeken
Agenda
9 oktober
AI needs IA
Kring Data

10 oktober
In de bestuurskamer van Ordina
Kring Innovatiemanagement

20 oktober
Rondleiding op Dutch Design Week in Eindhoven
Kring Brabant-Oost

30 oktober
AI en Robotics
Kring Interim Management

2 november
Jazznight
NCV

5 november
Vergadering Raad van Afgevaardigden

7 november
Masterclass Systematic Inventive Thinking
Kring Innovatiemanagement

7 november
Masterclass Ondernemerschap 2.0, combineren van commerciële doeleinden met social impact
Met speciale Nyenrode Alumni VCV-korting

13 november
Vastgoed oeuvrediner met Daan Sperling
Kring Real Estate

15 november
Bedrijfsbezoek Emma Safety Footwear
Kring Duurzaamheid en Kring Maastricht

19 november
Disruptieve technologie, een vloek of een zegen?
Kring Amersfoort-Utrecht

22 november
Refreshment Day

27 november
Duurzaamheid
Kring Interim Management

Save the date
12 december
Kerstborrel

Meer Agenda
Privé
Geboren
Max Christian Oliver
15-08-2019
zoon van Elisa van Poelgeest (20100066) en Chris Buijsen

Overleden
Rob Appeldoorn
(19520003)
Tob Cohen
(19700021)

Meer Privé
Adverteren
Je bedrijf onder de aandacht brengen van Nyenrodianen?
Bij Nyenrode Alumni VCV zijn er diverse mogelijkheden.
Meer weten? Mail of bel 0346 - 291490.
Contact
Deze nieuwsbrief is
een maandelijkse publicatie van de alumnivereniging van Nyenrode, Nyenrode Alumni VCV.

Nyenrode Alumni
VCV Office

Straatweg 25
3621 BG Breukelen
tel 0346 - 291513

Mail

Website

Colofon
Afmelden | Voorkeuren wijzigen