Nieuwsbrief
Kun je deze e-mail niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief in je browser
For the English version, click here
September 2019
Bestuur business
Beste Nyenrodiaan,

Nyenrode Alumni VCV krijgt een eigen app! Een sociale omgeving speciaal voor onze alumni. Het is een privé-community waar we allemaal, jong en oud, waar ook ter wereld, kunnen samenkomen en verbinden. De mogelijkheden zijn ongekend. Dit najaar gaan we live en stappen we een nieuw tijdperk in met onze vereniging.
Lees verder
Wat betekent het netwerk voor jou?
Derk Lambers (19630074):

Ik besef hoe belangrijk het was om Nyenrodianen te kunnen inschakelen
'Het spreekwoord 'wie goed doet, goed ontmoet' heeft zich doen gelden nadat veel van mijn studiegenoten en een aantal andere Nyenrodianen zich ontfermden over mijn verzoeken via Nyenrode Alumni VCV om me te helpen. Mijn oprechte dank aan voorgaande, huidige en toekomstige donateurs en 'aandeelhouders' van de stichting is groot.'
Lees verder
Nieuws
Global AI Night
The Circle Data is very much looking forward to the second Global AI Night on September 5! This time, it will take place at Microsoft Nederland. During this AI Night you will get inspired through sessions and workshops. By the end of the night you will be able to infuse AI into your applications.
Lees verder

Career Energize Day
Wegens groot succes geprolongeerd: de Career Energize Day. Wel willen veranderen maar iets houdt je tegen? Op de Career Energize Day op 10 september krijg je inzicht in wat je echt de moeite waard vindt en hoe je je zelfvertrouwen en capaciteit mobiliseert om je loopbaan die richting in te sturen.
Lees verder

Borrel in Frankfurt am Main
Mede-Nyenrodianen die in de regio wonen en werken ontmoeten? Nieuwe mogelijkheden ontdekken? Kom naar de borrel van de Kring Frankfurt op 10 september in Frankfurt am Main. We kijken er naar uit je in Bockenheimer Weinkontor te zien.
Lees verder

Investing in Scale-ups en jonge groeiers
Op het seminar 'Investing in Scale-ups en jonge groeiers' krijgen vier ondernemers de kans hun bedrijf en investeringsvraag te presenteren aan geïnteresseerde investeerders, mede-ondernemers, alumni en studenten. Wij hopen je op 17 september te mogen begroeten in de Wapenzaal!
Lees verder

Intervisie-sessie voor (to be) coaches
De Kring Coaching en Persoonlijke groei organiseert op 19 september een intervisie-bijeenkomst voor alle (to be) zelfstandige coaches. We zullen zaken bespreken die we tegenkomen in ons dagelijks werk, zodat we kunnen leren van elkaars vraagstukken en kunnen verbinden.
Lees verder

Mens, markt en maatschappij
In de Marketing Troonrede van dit jaar laat Daniëlle de Jonge haar licht schijnen over de impact van innovatie en marketing op mens, markt en maatschappij. Ze is de auteur van het recent verschenen boek Extreem klantgericht. Debatteer mee met de Kring Innovatiemanagement op 24 september.
Lees verder

DSM en de kunst van de lange termijn
De kunstcollectie van DSM is de oudste bedrijfskunstcollectie van ons land. Tot eind november is een selectie uit de collectie te bewonderen in het Dr. Albert Heijn-gebouw. Op woensdag 25 september organiseert de Kring Duurzaamheid een gesprek over 'de kunst van de lange termijn'. Met inspirerende inleidingen van zeer diverse panelleden.
Lees verder

Sterk op je werk
Ki is onze innerlijke energiebron die zorgt voor flow en dat we krachtiger en energieker in het leven staan. Hans Peter Roel (19880527), oprichter van het Ki Centrum, spreekt bij de Kring Amersfoort-Utrecht over hoe de Ki-methode stress kan wegnemen of voorkomen op 26 september.
Lees verder

De Netwerkshow!
Netwerken is dé manier is om nieuwe klanten, zakelijke kansen en samenwerkingen aan te trekken. Daarom heeft Judith Smits De Netwerkshow ontwikkeld: een wervelende, interactieve show vol plezier, energie en amusement. Op 7 oktober speciaal voor alumni en studenten op Nyenrode.
Lees verder

AI needs IA
Hoe gaan de nieuwste technieken op het gebied van Artificial Intelligence (AI), Machine Learning en Data Science hun waarde bewijzen? Hoe zetten wij ze in? En wat is daarbij het belang van Informatie Architectuur (IA)? Op een interactieve avond van de Kring Data op 9 oktober geeft een expertpanel antwoord op je vragen.
Lees verder

In de bestuurskamer van Ordina
Stépan Breedveld wist van Ordina weer een winstgevend bedrijf te maken. Ook loodste hij de onderneming door roerig vaarwater toen het met reputatieschade te maken kreeg. Hij vertelt over zijn ervaringen op een bijeenkomst van de Kring Innovatiemanagement op 10 oktober.
Lees verder

Design Thinking en Design Doing
Innovatie-ondernemer Roy Schinning-Woltring (20130514) liet de deelnemers in deze Masterclass kennismaken met de basisprincipes van Design Thinking. De aanwezigen gingen daarna direct aan de slag met een project van een digitale transformatie bij Den Hartogh Logistics.
Lees verder

Homecoming BBQ
De jaargang PTMSc-19 was op 30 augustus op Nyenrode voor een Homecoming BBQ. Organisator Thijs van Leeuwen (20150334) vertelt: 'Het was een leuk clubje bij elkaar en het was perfect geregeld! We hebben heerlijk genoten aan de waterkant op het prachtige landgoed.'
Van Verre
Binnenkort online: thema Privacy (282)

Oproep: Goede tijden, slechte tijden
Natuurlijk is het leuk om te lezen over studiegenoten die CEO zijn geworden van een mooi bedrijf of tot een succesvol ondernemer zijn uitgegroeid. Maar het kan ook inspirerend zijn om te lezen over Nyenrodianen die het minder voor de wind is gegaan. Of het nu gaat om problemen in de relationele sfeer, financiële tegenvallers, zakelijke perikelen, gezondheidsklachten of een combinatie daarvan, alumni tonen zich vaak zeer veerkrachtig en komen er vaak weer bovenop, soms met hulp van studiegenoten.
Begin volgend jaar willen we in het Van Verre magazine aandacht besteden aan 'de keerzijde van de medaille'. Heb jij ook het nodige meegemaakt of zit je er nog middenin? Wil je je verhaal met ons delen? Neem dan contact op met de redactie.

Thema's in 2019:
Familie (283) - deadline 30 september

Heb je tips, ideeën en suggesties?
Laat het de redactie weten!

Gezocht: Nyenrodianen in de media
De rubriek TumTum in ons magazine Van Verre en onze e-nieuwsbrief brengt Nyenrodianen voor het voetlicht die in de media zijn geweest.
Tip de redactie als je berichten in de media (televisie, radio, internet of geschreven pers) ziet waarin een Nyenrodiaan die jij kent de hoofdrol speelt!
TumTum
Droombaan
De helft van de Nederlanders durft te solliciteren op banen waarvoor zij niet de juiste opleiding hebben gevolgd, blijkt uit onderzoek. Als belangrijkste oorzaak wordt de huidige krapte op de arbeidsmarkt genoemd. Ralf Knegtmans (19995522), managing partner bij De Vroedt en Thierry Executive Search, geeft commentaar.
Luister hier
Jopping
Wie is van baan veranderd of heeft een bedrijf gestart?

Bij de Europese cybersecurity­dienstverlener Nixu zijn twee Nyenrodianen aangesteld. Matthijs van der Wel (20040519) is gestart als hoofd van de Benelux. Suzanne Rijnbergen (20090525) gaat de Cyber Defense Services-unit in de Benelux leiden.

Meer Jopping
Stichting Nyenrode Fonds
Onze dank is groot!
Alle stoelen in de collegezalen 101 en 104 zijn verkocht! Dank jullie allemaal voor jullie bijdragen. Dankzij alle 165 stoeldonateurs hebben we de collegezalen kunnen verbeteren, maken we het sterke Nyenrode-netwerk zichtbaar en inspireren we iedere dag studenten met de quotes die op de stoelen geplaatst zijn. Heb je de boot gemist en wil je de eerste keus hebben in een nieuwe collegezaal? Meld je aan voor de wachtlijst van Claim your Chair.
Nyenrode
Opening academisch jaar
Het academisch jaar is op 2 september van start gegaan met spreker Mauro Petriccione, Directeur-Generaal Klimaat bij de Europese Commissie. Hij werkt al meer dan dertig jaar voor de Europese Commissie. Zijn vorige functie was plaatsvervangend Directeur-Generaal van het departement Handel.

Campus Diemen Zuid
Half augustus namen vijf Chinese studenten als eerste hun intrek in het nieuwbouwdeel OurDomain van Campus Diemen Zuid. Nyenrode Amsterdam heeft een partnerschap met de campus om studenten de mogelijkheid te bieden op een moderne woonlocatie vlakbij Amsterdam te wonen.

Vierde Lustrum-editie Nyenrode Rally
De Nyenrode Rally is een driedaags evenement van de NCV en Nyenrode Alumni VCV met mooie auto's, prachtige routes, spectaculaire activiteiten en prestigieuze locaties. Dit jaar, op 27, 28 en 29 september, wordt de twintigste editie gevierd. Bekijk hier de aftermovie van de Nyenrode Rally 2018.
Lees verder

Lees meer nieuws over Nyenrode
Art Fund Nyenrode
Schilderij Johan Ortt weer thuis
Jan Nooitgedagt, voorzitter van de Stichting Nyenrode, werd op 13 augustus een reproductie van een portret van voormalig kasteelheer Johan Ortt I overhandigd. Ook is een officiële leenakte van Johan Ortt IV uit 1780 aan hem aangeboden. De reproductie is geschonken door de alumni van NOIB 1959 en geschilderd door jaargenoot Adrian Rooymans (19590078). Eerder maakte hij al een kopie van een portret van de echtgenote van Ortt, Anna Pergens.
Lees verder
Alumni zoeken
Agenda
5 september
Global AI Night
Kring Data

7 september
Reünie NOIB 1951

10 september
Career Energize Day

10 september
Borrel
Kring Frankfurt

13 september
Bedrijfsbezoek of masterclass
Kring Interim Management

14 september
Homecoming BBA 1989

14 september
Homecoming BBA 1979

17 september
Investing in Scale-ups en jonge groeiers

19 september
Intervisie sessie voor (to be) coaches
Kring Coaching en Persoonlijke groei

19 september
Bedrijfsbezoek Philips Healthcare in Best (VOL)
Kring Brabant-Oost

21 september
PTMSc-16 BBQ

24 september
Marketing Troonrede: Mens, markt en maatschappij
Kring Innovatiemanagement

25 september
DSM en de kunst van de lange termijn
Kring Duurzaamheid

26 september
De Ki-methode: Sterk op je werk
Kring Amersfoort-Utrecht

26 september
Nyenrode's got talent
Nyenrode Kunstcommissie

27-29 september
Nyenrode Rally
NCV

28 september
Homecoming BBA 1984

4 oktober
Reünie NOIB 1964 in Antwerpen

5 oktober
Homecoming MSc-15

7 oktober
De Netwerkshow

8 oktober
Intuïtief leiderschap
Kring Business Spiritualiteit

9 oktober
AI needs IA
Kring Data

10 oktober
In de bestuurskamer van Ordina
Kring Innovatiemanagement

30 oktober
AI en Robotics
Kring Interim Management

Save the date
22 november
Refreshment Day

Meer Agenda
Privé
Geboren
Guusje Florine
09-08-2019
dochter van Annemiek van Kraay (20135410) en Joost Nicia

Maxime
22-07-2019
dochter van Stijn Versteegen (20130336) en Marleen Versteegen-van der Plas (20110054)

Overleden
Henk Kaal (19510037)

Meer Privé
Adverteren
Je bedrijf onder de aandacht brengen van Nyenrodianen?
Bij Nyenrode Alumni VCV zijn er diverse mogelijkheden.
Meer weten? Mail of bel 0346 - 291490.
Contact
Deze nieuwsbrief is
een maandelijkse publicatie van de alumnivereniging van Nyenrode, Nyenrode Alumni VCV.

Nyenrode Alumni
VCV Office

Straatweg 25
3621 BG Breukelen
tel 0346 - 291513

Mail

Website

Colofon
Afmelden | Voorkeuren wijzigen