Nieuwsbrief
Kun je deze e-mail niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief in je browser
For the English version, click here
Juli 2019
Bestuur business
Beste Nyenrodiaan,

Van de Stille generatie (<1945) tot de jongste lichting alumni, de generatie Z (1995-2010). Er zijn maar liefst vijf generaties actief binnen onze vereniging. We moeten ons bewust zijn van de manier waarop we de verschillende generaties of doelgroepen aanspreken en inspireren. Daarom zijn we aan de slag met een waanzinnig gaaf online platform waar jong en oud kunnen samenkomen en verbinding kunnen maken.
Lees verder
Wat betekent het netwerk voor jou?
Elyas Razawi, BScBA-student:

De band met alumni is zó uniek
'Mijn band met mijn betrokken alumni zie ik als iets unieks. Je deelt vanaf de start een gezamenlijk doel. Ik voel me vrij om ze te betrekken en te contacteren als ik bij een project ondersteuning nodig heb, of baat heb bij goed advies. Ik verheug me om te zien hoe deze band zich zal ontwikkelen.'
Lees verder
Nieuws
Year in review 2018
Nyenrode Alumni VCV heeft voor de eerste keer de 'Year in review' van de vereniging, het jaarverslag nieuwe stijl, opgesteld. De publicatie geeft een overzicht van de groei en bloei van de vereniging, aan de hand van de verschillende activiteiten die in 2018 zijn georganiseerd en de achterliggende statistieken.
Lees het verslag

Scale-up en op zoek naar investeerders? Kom pitchen!
Op 17 september wordt in de Wapenzaal het seminar Investing in Scale-ups (jonge groeiers) gehouden. Tijdens dit evenement krijgen vier Nyenrode Alumni VCV-leden de kans om zijn of haar bedrijf en investeringsvraag te presenteren aan geïnteresseerde investeerders, mede-ondernemers, alumni en studenten. Wil je met je bedrijf pitchen? Meld je aan voor 15 juli!
Lees verder

Career Energize Day
Wegens groot succes geprolongeerd: de Career Energize Day. Wel willen veranderen maar iets houdt je tegen? Op de Career Energize Day op 10 september krijg je inzicht in wat je echt de moeite waard vindt en hoe je je zelfvertrouwen en capaciteit mobiliseert om je loopbaan die richting in te sturen.
Lees verder

Intervisie-sessie voor (to be) coaches
De Kring Coaching en Persoonlijke groei organiseert op 19 september een intervisie-bijeenkomst voor alle (to be) zelfstandige coaches. We zullen zaken bespreken die we tegenkomen in ons dagelijks werk, zodat we kunnen leren van elkaars vraagstukken en kunnen verbinden.
Lees verder

Marketing Troonrede
Laat je inspireren door de Marketing Troonrede op 24 september van de Kring Innovation management & Growth strategies. In de Marketing Troonrede wordt een onderzoek gepresenteerd over actuele ontwikkelingen en de toekomst van het vakgebied. Bekijk hier een sfeerimpressie van de Marketing Troonrede 2018.
Lees verder

DSM en de kunst van de lange termijn
De kunstcollectie van DSM is de oudste bedrijfskunstcollectie in ons land. Tot eind november is een selectie uit de collectie te bewonderen in het Dr. Albert Heijn-gebouw. Op woensdag 25 september organiseert de Kring Sustainability een gesprek over 'de kunst van de lange termijn' in de Wapenzaal. Met inspirerende inleidingen van zeer diverse panelleden.
Lees verder

Gezellige borrel in Frankfurt
Op een warme en zonnige juni-avond kwamen negen Nyenrodianen samen voor een borrel in Frankfurt am Main. Na korte introducties was dat vertrouwde Nyenrode-gevoel er meteen. Herinneringen werden gedeeld en epische verhalen verteld. Al met al een geweldige avond, die op dinsdag 10 september wordt voortgezet met een volgende borrel.
Lees verder

Mission Possible?
Mission Possible was het thema van een inspirerende avond door de Kring Business Spiritualiteit. De deelnemers vertelden aan elkaar hun dromen en deelden hun ervaringen op het gebied van energie, manifesteren, synchroniciteit, intuïtie en communicatie.
Lees verder

Wat een feest!
Wat een geweldig feest was de homecoming van de jaren 1980-1986! Zo'n driehonderd alumni kwamen bijeen op de Patio en in het Koetshuis. Elkaar weer ontmoeten, samen herinneringen ophalen, de bbq aan en het zonnetje ook en een bruisend feest om het helemaal compleet te maken.
Lees verder

Aussie!
Remi Bode (20150013) mailt: 'Onlangs de honderd dagen aangetikt in Australië met Sandra. We belden vorige week naar Leon Naus (19750517) dat we zijn kant op kwamen. Hij gaf tijdens mijn eerste e-mail al aan dat hij plek had in zijn tuin voor een stel kampeerders. Vandaag zijn we bij hem aangekomen en het was een ontzettend warme ontvangst! We mogen hier voorlopig slapen en Leon en zijn vrouw gaan ons helpen een baantje te zoeken. Hoe bijzonder kan de Nyenrode-connectie zijn!'
Van Verre
Nu online: thema Jong (281)

Thema's in 2019:
Privacy (282) - deadline 15 juli
(deadline themadeel verstreken)
Familie (283) - deadline 30 september

Heb je tips, ideeën en suggesties?
Laat het de redactie weten!

Gezocht: Nyenrodianen in de media
De rubriek TumTum in ons magazine Van Verre en onze e-nieuwsbrief brengt Nyenrodianen voor het voetlicht die in de media zijn geweest.
Tip de redactie als je berichten in de media (televisie, radio, internet of geschreven pers) ziet waarin een Nyenrodiaan die jij kent de hoofdrol speelt!
Jopping
Wie is van baan veranderd of heeft een bedrijf gestart?

Moniek Nelissen (20010106): 'Na 12,5 jaar als Senior Manager bij Capgemini Consulting, ben ik mijn eigen adviesbureau gestart. Opdrachten gaan over het ondersteunen van beleidsmakers en ondernemers met het realiseren van ambities op gebied van groei, duurzaamheid en digitalisering.'

Meer Jopping
Stichting Nyenrode Fonds
Alumni zijn een sterk element van de Nyenrode Experience
Thomas Stassen (19810099) is nog altijd betrokken bij zijn alma mater. Hij droeg met zijn dispuut bij aan de restauratie van de Luctor Oranjerie en claimde een stoel. Thomas: 'Ik was gegrepen door het idee om een stoel te claimen. Als alumnus ben je dan zichtbaar verbonden aan je alma mater.'
Lees verder

Voor een Nyenrodiaan zet je toch een stapje extra
Han Knooren (19900518) claimde een stoel op Nyenrode als deelnemer van het Claim your chair-project. 'Ik vind het volstrekt normaal dat je als alumnus een gedeelte van je spaargeld besteedt aan de plek waar je bent opgeleid. De financiële drempel vond ik laag en het delen van een lijfspreuk vond ik erg leuk.'
Lees verder
Nyenrode
Open Executive Education-programma's de beste!
Voor de zevende keer op rij zijn de Open Executive Education-programma's van Nyenrode uitgeroepen tot beste van Nederland, blijkt uit de ranking van de Financial Times. Nyenrode is 17 plaatsen gestegen in de ranking en staat nu op plaats 34 wereldwijd.
Lees verder

Babyhertjes en babypauwtjes
Nyenrode verwelkomt nieuwe hertjes en pauwtjes op het landgoed. Ook zijn er babyeenden en babymeerkoeten te bewonderen. De jonge hertjes liggen vooral verscholen in het hoge gras maar soms laten zij zich even zien aan de Nyenrode community.

Swim to Fight Cancer Stichtse Vecht
Vorig jaar heeft de eerste Swim to Fight Cancer Stichtse Vecht plaatsgevonden. Ruim 600 deelnemers hebben met een tocht van 2 km door de Vecht 418.000 euro bij elkaar gezwommen voor onderzoek tegen kanker. Ook alumni en studenten deden mee. Dit jaar zal op 1 september de tweede editie gehouden worden. Naast het voltallige Barcollegie staan er ook weer alumni op de lijst: Iris van der Harst (20133120), Piet Hein van Niekerk (19790093), Pieter Kooman (19780040) en Marius Janmaat (19950092). Wil je hen ondersteunen of zelf meezwemmen?
Lees verder

Lees meer nieuws over Nyenrode
Art Fund Nyenrode
Expositie 'DSM en Kunst'
De 13e tentoonstelling van Art Fund Nyenrode laat een selectie zien uit de unieke bedrijfskunstcollectie van DSM, Founding Father van Nyenrode. DSM Art Collection weerspiegelt al meer dan honderd jaar de missie van het purpose-gedreven bedrijf. De expositie is tot eind november te zien in het Dr. Albert Heijn-gebouw.
Lees verder

Boek 'Nijenrode, inspiration for art. The history of five centuries and more'
Het boek 'Nijenrode, inspiratiebron voor kunst. Geschiedenis van vijf eeuwen en meer' van Art Fund Nyenrode is nu ook verschenen in het Engels onder de titel 'Nijenrode, inspiration for art. The history of five centuries and more'. Het eerste exemplaar werd overhandigd aan Gary Schwartz, inwoner van de gemeente Stichtse Vecht, ereburger van Brooklyn, kunsthistoricus en autoriteit over Rembrandt van Rijn. Het boek is te koop bij de servicedesk op Nyenrode en in de Nyenrode-webshop.
Bestel een exemplaar
Alumni zoeken
Agenda
8 juli
Nyenrode Alumni VCV Golftoernooi (VOL)

11 juli
Bedrijfsbezoek Lightyear in Helmond
Kring Brabant Oost

11 juli
Workshop Customer experience design (VOL)
Kring Marketing & Digital

12 juli
Exclusive 'behind the scenes' visit at ESTEC (VOL)
Kring Amersfoort-Utrecht

17 augustus
NCV-feest

1 september
Swim to Fight Cancer Stichtse Vecht

3 september
Homecoming NOIB 1969

7 september
Reünie NOIB 1951

10 september
Career Energize Day

10 september
Borrel
Kring Frankfurt

13 september
Bedrijfsbezoek of masterclass
Kring Interim Management

14 september
Homecoming BBA 1989

17 september
Investing in Scale-ups en jonge groeiers

19 september
Intervisie sessie voor (to be) coaches
Kring Coaching en Persoonlijke groei

21 september
PTMSc-16 BBQ

24 september
Marketing Troonrede
Kring Innovatie Management

25 september
DSM en de kunst van de lange termijn
Kring Sustainability

26 september
De Ki-methode: In 18 dagen van je stress of burn-out af
Kring Utrecht-Amersfoort

28 september
Homecoming BBA 1984

Save the date
7 oktober
De Nyenrode Alumni VCV Netwerkshow

22 november
Refreshment Day

Meer Agenda
Privé
Geboren
Ise Petronella Jacoba
30-05-2019
dochter van Korneel van der Plas (20060096) en Willeke van der Plas

Charlie Jane
20-03-2019
dochter van Kelly van den Muijsenberg (20090066) en Leander Bloot (20100008)

Overleden
Herman Bruggink
(20089901), oud-president Nyenrode en erelid Nyenrode Alumni VCV


Emile van de Boel
(19520009)
Robert Burwinkel
(19520015)
Herman Denneboom
(19640026)
Kas Draaijer
(19660025)
Jan ten Sijthoff
(19660084)
Karel Samsom
(19900901)

Meer Privé
Adverteren
Je bedrijf onder de aandacht brengen van Nyenrodianen?
Bij Nyenrode Alumni VCV zijn er diverse mogelijkheden.
Meer weten? Mail of bel 0346 - 291490.
Contact
Deze nieuwsbrief is
een maandelijkse publicatie van de alumnivereniging van Nyenrode, Nyenrode Alumni VCV.

Nyenrode Alumni
VCV Office

Straatweg 25
3621 BG Breukelen
tel 0346 - 291513

Mail

Website

Colofon
Afmelden | Voorkeuren wijzigen