Nieuwsbrief
Kun je deze e-mail niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief in je browser
For the English version, click here
April 2019
Bestuur business
Beste Nyenrodiaan,

Netwerken vindt iedereen in onze vereniging van groot belang. Ook is er veel behoefte aan evenementen en carrière-ondersteuning, zoals mentorschap. Een andere opvallende bevinding uit de enquête is dat maar liefst meer dan de helft van onze niet-leden de waarde van Nyenrode Alumni VCV inziet. Dus: kom bij de club! Een werkgroep met vertegenwoordiging uit verschillende jaargangen, in alle leeftijden, zit met elkaar aan tafel om de wensen van de leden in te vullen. Erg inspirerend!
Lees verder
Wat betekent het netwerk voor jou?
Anita van Rozen (19990146):

De gedeelde achtergrond schept een bijzondere band
'Op Nyenrode was ik als vanzelfsprekend lid van de NCV en na mijn Nyenrode-tijd werd ik lid van Nyenrode Alumni VCV. Altijd leuk om weer bekende én nieuwe gezichten te zien op bijvoorbeeld een Kringevenement. Aan het eind van de avond gaan we allemaal vol energie en ideeën naar huis.'
Lees verder
Nieuws
Ladies Night met drie toponderneemsters
De Ladies Circle organiseert op woensdag 3 april een uniek netwerk-evenement dat de dames uit het netwerk verbindt. Het avondprogramma is gevuld met drie toponderneemsters als spreker en een shop-in-shop-element. Een inspirerende, gezellige en onvergetelijke avond die je niet wilt missen.
Lees verder

Rally Kring Zwolle
De route is bekend! We starten vanuit Dalfsen om 195 kilometer te rijden over mooie binnendoorwegen door Overijssel naar de eindbestemming Windesheim. Doe mee aan de rally-toerrit van de Kring Zwolle op 14 april. Alle Nyenrode Alumni VCV-leden en alle auto's zijn welkom.
Lees verder

Career Energize Day
Wegens groot succes geprolongeerd: de Career Energize Day. Wel willen veranderen maar iets houdt je tegen? Op de Career Energize Day op 15 april krijg je inzicht in wat je echt de moeite waard vindt en hoe je je zelfvertrouwen en capaciteit mobiliseert om je loopbaan die richting in te sturen.
Lees verder

Première 'The future is here and it is slightly annoying'
Kring Amsterdam nodigt je met veel plezier uit voor de première van Boom Chicago's nieuwe comedyshow over artificial intelligence, 'The future is here and it is slightly annoying' op 17 april in Amsterdam. Na afloop is er een meet & greet met de acteurs en regisseur in de bar.
Lees verder

Masterclass Stage-Gate-model
Is het Stage-Gate-model nog up-to-date en compleet? Na een opfrissing over Stage-Gate en portfoliomanagement, presenteren Prof. Dr. Bo van der Rhee en PhD-kandidaat drs. Jian Qin in een Masterclass op 25 april een praktische aanvulling op het model. Zo leren we unieke parels te herkennen tussen al die oude ideeën.
Lees verder

Derde Modulair MBA Evenement: Entrepreneurship
De derde MMBA-alumnidag 'A taste of entrepreneurship for profit & purpose' is op vrijdag 17 mei. Het programma bestaat uit een mix van lezingen en workshops waar je kunt proeven en ontdekken welke drivers er zijn om vooruitgang te boeken bij het realiseren van je (duurzaamheids)doelstellingen.
Lees verder

Homecoming BBA en CT 1981-1985
De voorbereidingen voor de homecoming op 18 mei zijn in volle gang. Op het programma staan een borrel, diner en een spetterend feest in het Koetshuis. Swingen met De Dames Draaien Door en onze eigen huis-DJ's. Zin om elkaar weer te zien? Vraag je jaarclub en kamermaten en meld je aan!
Lees verder

Oldtimer en Cabriodag
Reserveer zondag 19 mei in je agenda voor alweer de 27e Oldtimer & Cabriodag. De dag zal weer fantastich zijn, met een prachtige route en heerlijke hapjes en drankjes. Wees er snel bij, want er is een beperkt aantal plaatsen voor equipes! Je kan inschrijven in de sportklasse of de toerklasse.
Lees verder

Nyenrode Cycling Classic
De stalen rossen mogen op zondag 26 mei van stal en we zullen samen een mooie ronde fietsen. De start en finish vinden plaatsen op het landgoed Nyenrode. De tocht zal zo'n 120 kilometer zijn en we sluiten de dag af met een borrel en BBQ. Reserveer de datum in je agenda en schrijf je in!
Lees verder

Kom golfen op de Goyer
We zijn weer welkom op de prachtige Goyer Golf & Countryclub in Eemnes voor ons jaarlijkse Nyenrode Alumni VCV Golftoernooi op maandag 8 juli. In 2016 speelden wij hier ook en het enthousiasme van de deelnemers over de baan, de gastvrijheid en het restaurant was overweldigend. Hou de datum vrij in je agenda en schrijf je in!
Lees verder

Homecoming Cohort 2016
Een jaar nadat ze waren afgestudeerd hield Cohort 2016, MSc-25 en BSc, op 16 maart hun eerste homecoming. Na het uitdelen van de Loghboeken in de Ridderzaal van het kasteel was er een gezellig feestje op de zolderbar. Lisanne Wassink (20160097) doet verslag van de avond in een vlog.
Kijk hier
Van Verre
Nu online: thema Zwitserland (280)

Thema's in 2019:
Jong (281) - deadline 8 april
(deadline themadeel verstreken)
Privacy (282) - deadline 15 juli
Familie (283) - deadline 30 september

Heb je tips, ideeën en suggesties?
Laat het de redactie weten!

Gezocht: Nyenrodianen in de media
De rubriek TumTum in ons magazine Van Verre en onze e-nieuwsbrief brengt Nyenrodianen voor het voetlicht die in de media zijn geweest.
Tip de redactie als je berichten in de media (televisie, radio, internet of geschreven pers) ziet waarin een Nyenrodiaan die jij kent de hoofdrol speelt!
TumTum
Boekje open
Lex Harding (Lodewijk den Hengst, 19640052) is een van de meest succesvolle en invloedrijke ondernemers van de mediawereld. Hij is de ontdekker van vele mediatalenten waaronder Adam Curry. Nu is er een boek over zijn leven en carrière. Hij vertelt erover bij Eva Jinek.
Kijk hier

Digitale revolutie
In het programma Spraakmakers op Radio 1 praten Prinses Laurentien en Jeroen Hoencamp (19850026), CEO VodafoneZiggo, over digitalisering. Ze slaan de handen ineen voor een inclusieve digitale samenleving. Want iedereen zou met internet moeten kunnen omgaan. Tegelijkertijd waken ze ervoor dat we niet teveel achter een scherm zitten.
Luister hier
Jopping
Wie is van baan veranderd of heeft een bedrijf gestart?

Erik Verstraaten (19860093): 'Ik ben aangetreden als Manager Marketing & Communication bij Koonings The Wedding Palace te Deurne, de grootste actuele bruidsmode droombeleving ter wereld. We zijn ook de vaste host van TLC's 'Say Yes To The Dress' Benelux met stylist Fred van Leer.'

Meer Jopping
Stichting Nyenrode Fonds
Dank bestuursleden!
Stichting Nyenrode Fonds heeft eind november afscheid genomen van voorzitter Antoine Boelen (19890013) en twee leden uit het bestuur, Freddy Peeters (20040093) en Geert Sanders. Walter Remmerswaal (19820104) heeft de rol van voorzitter ad interim op zich genomen.
Lees verder

Restauratie moestuincomplex
Het moestuincomplex op het landgoed is van hoge cultuurhistorische waarde. De tuinmuur en de nutstuin worden nog steeds gebruikt. Stichting Nyenrode Fonds ontvangt vanuit de subsidieregeling Erfgoedparels van de provincie Utrecht een financiële bijdrage voor de restauratie ervan.
Lees verder
Nyenrode
BScBA in Amsterdam
Sinds vorig jaar worden de MBA- en de MSc-opleiding ook aangeboden in de Nyenrode-vestiging in Amsterdam. Eveneens zal de fulltime BSc in Business Administration in Amsterdam aangeboden gaan worden. Dit programma gaat echter niet dit jaar van start, maar vanaf 2020. Net als bij de fulltime MSc in Management blijft de opleiding op de campus in Breukelen ook bestaan.

Classical Music Night
Zin in een avondje klassieke muziek in een betoverende omgeving? De Nyenrode Kunstcommissie opent op dinsdag 9 april de deuren van de Wapenzaal en nodigt je uit voor een concert uitgevoerd door studenten, Nyenrode-medewerkers en alumni. Een bijzondere avond om niet te missen!
Lees verder

Alumni & students gathering New York
On behalf of American Friends of Nyenrode and Nyenrode University, we warmly invite you to an alumni gathering on Thursday May 23 at the offices of ABN Amro New York. Fifty students of Nyenrode will visit New York that week as part of their MSc program. We hope that many of you will be able to attend.
Lees verder

Nyenrode Rugby Sevens
Het invitatie Nyenrode Rugby Sevens-team verschijnt dit jaar weer op het prestigieuze internationale Amsterdam Sevens-toernooi. Hasan Akman (20040002) brengt het team naar de campus en zoekt contact met sponsoren die hierbij kunnen helpen. Het team ziet graag alle Nyenrodianen en Rugby Club Nyenrode van weleer tijdens het weekend van 1 en 2 juni op Sportpark de Eendracht in Amsterdam!

Schilderij Anna Pergens weer thuis
Het schilderij van Anna Pergens kwam maandag 11 maart weer thuis. De reproductie is geschonken door de alumni van NOIB 1959 en vervaardigd door jaargenoot Adrian Rooymans (19590078). Op de feestelijke bijeenkomst sprak Patrick van Maris van Dijk, CEO Tefaf. De reproductie van het schilderij van Johan Ortt, de echtgenoot van Anna Pergens, komt later naar het kasteel.

Lees meer nieuws over Nyenrode
Alumni zoeken
Agenda
3 april
Ladies Night
Ladies Circle

9 april
Classical Music Night
Nyenrode Kunstcommissie

13 april
Homecoming NOIB 1963

14 april
Rally
Kring Zwolle

15 april
Career Energize Day
Nyenrode Alumni VCV

17 april
Première 'The future is here and it is slightly annoying'
Kring Amsterdam

25 april
Masterclass: Stage-Gate-model
Kring Platform Innovation & Grow strategies

9 mei
Vergadering Raad van Afgevaardigden
Nyenrode Alumni VCV

9 mei
Homecoming NOIB 1946 en NOIB 1947

13 mei
Voorjaarsbijeenkomst
Commissarissen Kring

15 mei
Homecoming NOIB 1953

17 mei
Derde Modulair MBA Evenement: Entrepreneurship

18 mei
Homecoming BBA en CT 1981-1985

19 mei
Oldtimer en Cabriodag
Nyenrode Alumni VCV

22 mei
Workshop Invloed
Kring Interim Management

23 mei
Alumni & students gathering New York

23 mei
Homecoming NOIB 1957

24 mei
Homecoming IDP-4

24 mei
Homecoming NOIB 1967

26 mei
Nyenrode Classic
Kring Cycling

8 juli
Nyenrode Alumni VCV Golftoernooi

Meer Agenda
Privé
Geboren
Kae Fleur Inge
06-02-2019
dochter van Maurice Laudy (19950093) en Jane Trijzelaar

Phileine Elisabeth
21-01-2019
dochter van Florentien Jansen-van der Spek (20090093) en Bernd Jansen

Harper Isabelle
22-10-2018
dochter van Hans Mulder (20010104) en Floor Schothorst

Overleden
Hein Marchant
(19470056)
Hans de Fraiture
(19580029)
Dick van Hedel
(19590041)
Wim de Knoop
(19620504)
Wouter Zandstra
(19630138)
Jack Spoorenberg
(19700081)
Willem van der Made
(19730041)

Meer Privé
Adverteren
Je bedrijf onder de aandacht brengen van Nyenrodianen?
Bij Nyenrode Alumni VCV zijn er diverse mogelijkheden.
Meer weten? Mail of bel 0346 - 291490.
Contact
Deze nieuwsbrief is
een maandelijkse publicatie van de alumnivereniging van Nyenrode, Nyenrode Alumni VCV.

Nyenrode Alumni
VCV Office

Straatweg 25
3621 BG Breukelen
tel 0346 - 291513

Mail

Website

Colofon
Afmelden | Voorkeuren wijzigen