Nieuwsbrief
Kun je deze e-mail niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief in je browser
For the English version, click here
Februari 2019
Bestuur business
Beste Nyenrodiaan,

We gaan het nieuwe jaar met volle energie tegemoet! Verschillende Kringen hebben aantrekkelijke activiteiten gepland in de eerste maanden van het jaar. Wij blijven ons best doen om alle Nyenrodianen te verbinden. Zodat onze meer dan zesduizend leden elkaar en onze activiteiten goed weten te vinden.
Lees verder
Nieuws
Wijzig je gegevens
Nyenrode Alumni VCV heeft je een mail gestuurd met het verzoek om je gegevens in de database te actualiseren. Als je dat nog niet hebt gedaan, doe het nu. Dan weet je zeker dat alle alumni je goed kunnen vinden! De database wordt alleen gebruikt voor en door alumni, niet voor commerciële doeleinden.

Outlook 2019 Fireside Chat
Wat gaat 2019 ons brengen op de financiële markten? De Finance Circle buigt zich op 7 februari over de mogelijke gevolgen van Brexit, de beweeglijkheid van de olieprijzen en een terugval in de economische groei. Hoe kun je hierop inspelen? Je kan actief meedoen aan de discussie.
Lees verder

De toekomst van de farmaceutische industrie
De Kring Healthcare nodigt je uit voor een discussieavond over de toekomst van de farmaceutische industrie op 7 februari. De sprekers zijn Marcel van Raaij, directeur Geneesmiddelen en Medische Technologie bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en Bert Hartog, Senior Director en Innovation Leader bij Janssen Clinical Innovation.
Lees verder

Doen en ervaren
De Kring Business Spiritualiteit opent op 12 februari het nieuwe jaar met een prikkelende en inspirerende sessie door bestuursvoorzitter Ger Kamstra (20010327) en Jelle Visser, oprichter en eigenaar van het succesvolle 'E-Bike to go'. Tijdens de workshop werken we met een unieke combinatie van ervaringsleer en intellectueel leren.
Lees verder

Coaching Café: Van conflict naar win-win
Dertien coaches zaten eind januari klaar in het Koetshuis om dertig deelnemers te coachen over loopbaan-gerichte vraagstukken. Er heerste een zeer positieve en open sfeer. Op 2 april organiseren we weer een Coaching Café over 'Hoe kun je een conflict ombuigen naar een win-winsituatie voor alle betrokkenen?'.
Lees verder

Rally Kring Zwolle
Doe mee aan de rally-toerrit van de Kring Zwolle door de mooie omgeving van Gelderland en Overijssel op 14 april. Alle Nyenrode Alumni VCV-leden zijn welkom, inclusief introducee. En alle auto's mogen aan de start verschijnen, niet alleen oldtimers of cabrio's. Een equipe bestaat uit een chauffeur en een navigator.
Lees verder

Career Energize Day
Wegens groot succes geprolongeerd: de Career Energize Day. Wel willen veranderen maar iets houdt je tegen? Op de Career Energize Day op 15 april krijg je inzicht in hoe je jezelf door zelfanalyse, herijkingsoefeningen en verbeeldingstechniek uit de 'wachtstand' haalt.
Lees verder

Nyenrode Classic
De stalen rossen mogen op zondag 26 mei van stal en we zullen samen een mooie ronde fietsen. De start en finish vinden plaatsen op het landgoed Nyenrode. De tocht zal zo'n 120 kilometer zijn en we sluiten de dag af met een borrel en BBQ. Reserveer de datum in je agenda en schrijf je in!
Lees verder

Power of Scents
Aukje Dantuma (19850015), Director Marketing & Consumer Insight bij IFF, nam in de workshop Power of Scents van de Kring Utrecht-Amersfoort ruim veertig deelnemers mee in de fascinerende wereld van geuren. Na de mogelijkheid om zelf een geur samen te stellen, keerden de deelnemers heerlijk geurend en enthousiast huiswaarts!

Lustrumfeest Kring België
De Kring België is de oudste Nyenrode Alumni VCV-Kring. De Kring vierde haar 11e Lustrum met een mooi feest. Hoogtepunt was de benoeming van Dorus Boland (19590014) tot Lid van Verdienste van Nyenrode Alumni VCV. De Kring gaat verder met een serie bijeenkomsten met tot de verbeelding sprekende inleiders.
Lees verder
Van Verre
Het volgende nummer met als thema WOTW Zwitserland (280) verschijnt in maart

Traditioneel en innovatief
Werk hard, leef spaarzaam, dat is het motto van de Zwitsers, de rijkste burgers van Europa. Alumni nestelen zich waar ook ter wereld, maar zeker in het Alpenland. Vaak voor het werk, maar ook voor de liefde na een ontmoeting op de piste. En voor de prachtige natuur, beleefde mensen, uitzonderlijk goed openbaar vervoer en een fantastisch wegennet.

Thema's in 2019:
Jong (281) - deadline 8 april
Privacy (282) - deadline 15 juli
Familie (283) - deadline 30 september

Heb je tips, ideeën en suggesties?
Laat het de redactie weten!

Gezocht: Nyenrodianen in de media
De rubriek TumTum in ons magazine Van Verre en onze e-nieuwsbrief brengt Nyenrodianen voor het voetlicht die in de media zijn geweest. TumTum-redacteur Sven Kuil (19970116) draagt na zes jaar het stokje over aan Frederik Schönau (19640102), die samen met Amarja Niehof (20080516) zal speuren naar alumni in de media. Zie of hoor je een Nyenrodiaan in de krant, op tv, op social media, op de radio: denk dan niet dat iedereen dat al weet, maar laat het ons weten. We danken Sven voor zijn altijd scherpe bijdragen en heten Frederik van harte welkom in onze redactie.
TumTum
The Analogues in Liverpool
The Analogues trokken in augustus naar Liverpool om in het hol van de leeuw een concert te geven voor 2.000 Beatlesfans tijdens de International Beatleweek. Op het menu stond het nog nooit eerder live uitgevoerde White Album van The Beatles. De Nederlandse tributeband werd opgericht door Fred Gehring (19730020), Beatles-fanaat, drummer en zanger van de band, en oud-topman van Tommy Hilfiger.
Kijk hier

Nederland op de sofa
Esther Jacobs (19890074) was te gast in het tv-programma 'Nederland op de sofa', de aflevering over geluk en geld. Nederland staat op de zesde plaats in de lijst van gelukkigste landen ter wereld. Tegelijkertijd lijkt het aantal mensen met een burn-out of depressie groter dan ooit. Als we dan zo gelukkig zijn, waarom lukt het dan niet om gelukkig te zijn? Maakt geld gelukkig?
Kijk hier
Jopping
Wie is van baan veranderd of heeft een bedrijf gestart?

Mark van Rijn (20040096): 'Na ruim tien jaar Kempen & Co (Corporate Finance en Private Equity) ben ik met negen collega's Bolster Investment Partners gestart. Het bij ondernemers en family offices opgehaalde kapitaal ter waarde van 160 mln euro wordt geïnvesteerd in niet-beursgenoteerde ondernemingen.'

Meer Jopping
Stichting Nyenrode Fonds
Alumni 1968 brengen haan terug naar Nyenrode
Ter ere van hun 50-jarig lustrum wilden alumni uit NOIB 1968 iets schenken aan de universiteit. Het werd een replica van de haan van toenmalig kasteeleigenaar en kunsthandelaar Jacques Goudstikker uit 1777. De nieuwe haan is iets groter dan het origineel. Ook is de hanenkam wat uitbundiger.
Lees verder
Nyenrode
Koetshuisconcert Rubens Consort
Nyenrode opent de deuren van het Koetshuis voor een klassiek concert door het Rubens Consort op zondag 10 februari. Dit gezelschap is geworteld in de rijke samenspeltraditie van het voormalige Rubens Quartet en speelt Bachs Goldberg Variaties. Vooraf is een rondleiding door het park mogelijk.
Lees verder

Classical Music Night
De Nyenrode Kunstcommissie organiseert op dinsdag 9 april de Classical Music Night in de Wapenzaal. Er is veel muzikaal talent op Nyenrode. De Kunstcommissie nodigt iedereen die klassieke muziek speelt en dat wil laten horen uit zich aan te melden. Alle verschillende muziekinstrumenten en zangers zijn van harte welkom.
Meld je aan

EQUIS-accreditatie verlengd
De EQUIS-accreditatie van Nyenrode is voor drie jaar verlengd. Deze accreditatie toetst de universiteit op het gebied van bestuur, programma's, studenten, faculteit en onderzoek. Nyenrode wordt geprezen om haar betrokken alumni, de sterke band met het bedrijfsleven en de toewijding aan ethiek, verantwoordelijkheid en duurzaamheid.
Lees verder

Beste opleider
Nyenrode is voor de derde keer op rij uitgeroepen tot beste opleider in MT Magazine. Van alle bedrijven in Nederland neemt Nyenrode zelfs plek nummer 13 in op de lijst van MT1000. De speciale uitgave van MT Magazine is het grootste onderzoek onder zakelijke beslissers naar de kwaliteit en populariteit van zakelijke dienstverleners in Nederland.
Lees verder

Boek 'Nijenrode, inspiratiebron voor kunst. Geschiedenis van vijf eeuwen en meer'
Meer dan vijf eeuwen vormde kasteel Nijenrode een inspiratiebron voor kunstenaars. In het boek 'Nijenrode, inspiratiebron voor kunst. Geschiedenis van vijf eeuwen en meer' presenteert Art Fund Nyenrode de grote variëteit van de Nijenrode-kunst.
Bestel een exemplaar

Lees meer nieuws over Nyenrode
Alumni zoeken
Agenda
7 februari
Outlook 2019 Fireside Chat
Kring Finance

7 februari
The future of pharmaceutical industry
Kring Healthcare

8 februari
Homecoming MSc-16

9 februari
Homecoming EMBA-2015

12 februari
Breakthrough 2019
Kring Business Spiritualiteit

21 februari
Bijeenkomst met Hendrik Noorderhaven (19720042), oprichter en CEO EUClaim, in Brussel
Kring België

15 maart
Lean Start-up Masterclass
Kring Interim Management

16 maart
Homecoming MSc-25

19 maart
InterKringen-bijeenkomst
Nyenrode Alumni VCV

26 maart
Blockchain-avond
Kring People & Technology

2 april
Coaching Café: Van conflict naar win-win
Nyenrode Alumni VCV

3 april
Special Ladies Night
Ladies Circle

4 april
Bijeenkomst
Kring Flevoland

13 april
Homecoming NOIB 1963

14 april
Rally
Kring Zwolle

15 april
Career Energize Day
Nyenrode Alumni VCV

25 april
Bijeenkomst
Kring Innovatie Management

9 mei
Homecoming NOIB 1946 en NOIB 1947

9 mei
Vergadering Raad van Afgevaardigden
Nyenrode Alumni VCV

13 mei
Voorjaarsbijeenkomst met Jeroen van der Veer
Commissarissen Kring

15 mei
Homecoming NOIB 1953

18 mei
Homecoming BBA en CT 1981-1985

19 mei
Oldtimer en Cabriodag
Nyenrode Alumni VCV

23 mei
Homecoming NOIB 1957

24 mei
Homecoming IDP-4

24 mei
Homecoming NOIB 1967

26 mei
Nyenrode Classic
Kring Cycling

Meer Agenda
Privé
Geboren
Kees Adriaan
13-12-2018
zoon van Cathalijne Meijer (19990112) en Willem Elferink

Sophie Grace
05-12-2018
dochter van Marcel van Schaik (19840084) en Anne Marie Speijcken

Celeste
14-11-2018
dochter van Hinde Bouwhuis (20120014) en Ferry van Bergen Henegouw (20110004)

Huwelijk
Erik Huis (19770050) en Sylvia Duijm
20-09-2018

Overleden
Henk van Delden
(19480012)
Kees Stempels
(19480062)
Rob Staal
(19500053)
Hans de Fraiture
(19580029)
Willem van der Mee
(19640075)
Berend ter Brugge
(19640504)
Gerben van Nes
(19650099)
Hans Metsers
(19700527)

In Memoriam
Rudi Huurneman (19530032)
Joop Hekkelman (19700037)

Meer Privé
Adverteren
Je bedrijf onder de aandacht brengen van Nyenrodianen?
Bij Nyenrode Alumni VCV zijn er diverse mogelijkheden.
Meer weten? Mail of bel 0346 - 291490.
Contact
Deze nieuwsbrief is
een maandelijkse publicatie van de alumnivereniging van Nyenrode, Nyenrode Alumni VCV.

Nyenrode Alumni
VCV Office

Straatweg 25
3621 BG Breukelen
tel 0346 - 291513

Mail

Website

Colofon
Afmelden | Voorkeuren wijzigen