Nieuwsbrief
Kun je deze e-mail niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief in je browser
For the English version, click here
Oktober 2018
Bestuur business
Beste Nyenrodiaan,

Een nieuw Academisch jaar is van start gegaan. Veel alumni zetten zich in om studenten te ondersteunen en te coachen. Voor de alumni zelf staan er voor het najaar weer talloze Kringevenementen op de agenda. En vanuit de vereniging organiseren we diverse educatie- en opleidingsactiviteiten. Zoals de Career Energize Day en natuurlijk de jaarlijkse Refreshment Day. En wanneer heb jij je laatste homecoming gehad?
Lees verder
Nieuws
De kracht van vitaliteit
De Refreshment Day op 22 november staat dit jaar in het teken van 'De kracht van vitaliteit'. Sprekers zijn o.a. Prof.dr.ir. Jaap Seidell, hoogleraar Voeding en Gezondheid aan het VUmc, Guido Heezen (19870043), eigenaar van Effectory, specialist in medewerkersonderzoek, en Dr. Nicolas Chevrollier, assistant professor aan Nyenrode, gespecialiseerd in meaningful organizations en engagement.
Lees verder

Workshop Data Virtualisatie
Data & analytics manager, architect, analist, data scientist of ontwikkelaar? Ervaar tijdens de workshop van de Kring Data op 31 oktober hoe jij zelf slim, snel en veilig met data kunt werken. De actuele waarde van Data Virtualisatie wordt toegelicht en je hoort over de voordelen, mogelijkheden en uitdagingen.
Lees verder

Career Energize Day
Wegens groot succes geprolongeerd: de Career Energize Day. Wel willen veranderen maar iets houdt je tegen? Op de Career Energize Day op 5 november krijg je inzicht in hoe je jezelf door zelfanalyse, herijkingsoefeningen en verbeeldingstechniek uit de 'wachtstand' haalt.
Lees verder

Vastgoed oeuvrediner met Henk Jagersma
Ook dit jaar organiseert de Kring Real Estate weer een evenement rond een persoonlijkheid uit de vastgoedwereld. Op 29 november staat Henk Jagersma als eregast in het middelpunt van de belangstelling. Een tiental genodigden en oud-eregasten uit de top van de vastgoedwereld zullen het evenement ook bijwonen.
Lees verder

Nyenrode Institutional Investors Day
Op de Nyenrode Institutional Investors Day, georganiseerd door de Kring Finance op 29 november, gaan opinieleiders uit de Institutionele vermogensbeheersector met elkaar en het publiek in gesprek over relevante thema's. Deze keer zijn dat 'Veranderende demografie' en 'Disruptieve kracht van digitalisering'.
Lees verder

Jaarvertegenwoordigersbijeenkomst
Zo'n 35 jaarvertegenwoordigers kwamen naar het Koetshuis om bij te praten en ervaringen uit te wisselen. Jolt Oostra (19580076), Jan Hattink (19850024) en Stella de Jager (19950071) en Remco Wieffering (19950174) vertelden over de sterke contacten met hun jaar en de organisatie van hun succesvolle homecomings.
Lees verder

Netwerken en investeren
Nyenrode Alumni VCV organiseerde op 11 september weer een Investing in Start-ups evenement. Na de inspirerende voordracht van Hubert Nieuwendijk (19880136), Managing partner Le Pain Quotidien Nederland, mochten Maarten Prins (20158127), Erik van der Plas (20080072), Arjan Groenevelt en Arjen Noorbergen met hun bedrijf pitchen.

Homecoming 1988
Jaargang 1988 kwam uit alle windstreken bij elkaar op het landgoed voor hun 30-jarige reünie. De reacties van deelnemers spreken voor zich: 'Supergezellig en geslaagd. Iedereen heeft er een feest van gemaakt!' 'Het was echt superleuk! Heel speciaal om iedereen weer terug te zien op het oude vertrouwde Nyenrode.' 'Was een topfeestje!' 'Ik schrijf me nu alvast in voor de volgende keer!'

Reünie in Ruurlo
Hoeveel jaren moet je, na het verlaten van Nyenrode, wachten om Ruurlo voor het eerst te bezoeken? De reünie van NOIB 1964 was een bont programma onder fantastische weersomstandigheden. Het beste pannekoekenhuis van Nederland, tram Bello, het bekende kasteel van Ruurlo en de collectie van Carel Willink. De borrel en het diner daarna waren weer zeer gezellig.
Lees verder

Een gezellig weerzien
De reünisten van jaargang 1951 kwamen onlangs bij elkaar in Hilversum. 'Het gezelschap bestond deze keer uit 23 personen wat wij als een groot succes beschouwen. Het was mooi nazomerweer zodat op het terras uitvoerig kon worden bijgepraat. Wij hechten er aan dat zoveel mogelijk jaargenoten aanwezig kunnen zijn en daarom zijn ook andere familieleden die kunnen rijden van harte welkom', vertelt jaarvertegenwoordiger Hans Hilarius (19510027).
Lees verder
Van Verre
Het volgende nummer met als thema Help (279) verschijnt half november

Met:
Petri Hofsté (19790044), Bestuur Stichting Nyenrode en Raad van Commissarissen Rabobank, Achmea, Kasbank, Fugro en Vereniging Hendrick de Keyser
Boudewijn Poelmann (19670100), oprichter en CEO Novamedia, over hulp aan goede doelen-organisaties
Nick van Dam (20050991), professor Nyenrode en partner McKinsey, is oprichter van de Stichting E-learning for kids
Hoe helpen coaches Paul Teeuwen (19760076) en Paul Hannema (19760030) Nyenrode Alumni VCV-leden met hun loopbaan?
Investeerders en ondernemers komen bij elkaar op het Nyenrode Alumni VCV Investing in Start-ups evenement
Diverse Nyenrodianen helpen mee bij goede doelen-organisaties

Gezocht: Nyenrodianen in de media
De rubriek TumTum in ons magazine Van Verre en onze e-nieuwsbrief brengt Nyenrodianen voor het voetlicht die in de media zijn geweest.
Tip de redactie als je berichten in de media (televisie, radio, internet of geschreven pers) ziet waarin een Nyenrodiaan die jij kent de hoofdrol speelt!
TumTum
Goed voorbeeld...
Gert-Jan Segers, leider van de ChristenUnie, noemt in de Algemene Politieke Beschouwingen Henk Willem van Dorp (19930706) als voorbeeld voor het land. 'Onlangs heb ik een dag doorgebracht met Henk Willem van Dorp, de eigenaar van een groot installatiebedrijf. Wat hem werkelijk drijft is de zorg voor mensen en de schepping. En hij bestuurt zijn bedrijf op een sociale manier. Wat geldt voor Van Dorp Installaties, geldt voor ons land. En moet ook gelden voor dit kabinet.' Vanaf 1.50.
Kijk hier
Jopping
Wie is van baan veranderd of heeft een bedrijf gestart?

Arend van Bergeijk (19830105): 'Na de combinatie van bankieren en zeilen, naar een veel betere combinatie van zeilen en werken aan zeilen. Mijn nieuwe uitdaging is bij het Koninklijk Nederlands Watersport Verbond meewerken aan de infrastructuur van de zeilsport, van leren (wedstrijd)zeilen tot een effectieve back- en frontoffice en heldere regelgeving.'

Meer Jopping
Stichting Nyenrode Fonds
Een Ode aan Nyenrode
Ook dit jaar was de Dank de Donor Dag een succes! Met een bezoek aan de gerestaureerde Luctor Oranjerie, geestige theatrale intermezzo's van Les Tantes Déviantes en natuurlijk de uitreiking van de scholarships. Acht studenten werden één voor één door vertegenwoordigers van hun donateurs in het zonnetje gezet.
Lees verder
Nyenrode
Swim to Fight Cancer
Op zondag 2 september vond de eerste editie plaats van Swim to Fight Cancer in Stichtse Vecht. De deelnemers lieten zich sponsoren door familie, vrienden en bedrijven. Ook meerdere studenten en alumni van Nyenrode deden mee. De tussenstand van het opgehaalde bedrag was eind september 418.831,41 euro.
Lees verder

Nijenrode, inspiratiebron voor kunst
Yvonne van Mastrigt, burgemeester van de gemeente Stichtse Vecht, en Jan Nooitgedagt, voorzitter van het bestuur van Stichting Nyenrode, openden op 6 september in de Ridderzaal van het kasteel de twaalfde tentoonstelling van Art Fund Nyenrode. Deze tentoonstelling biedt verschillende deeltentoonstellingen waarin kasteel Nijenrode zelf als inspiratiebron voor kunst centraal staat. De exposities zijn te bekijken op Nyenrode en in het Vechtstreekmuseum te Maarssen tot en met 13 januari. Op Nyenrode zijn te zien 'De verborgen Nijenrode kasteelcollectie' en 'Vecht-kunst in de open ruimte' en in het Vechtstreekmuseum is te zien 'Nijenrode op ooghoogte'.
Lees verder

Boek 'Nijenrode, inspiratiebron voor kunst. Geschiedenis van vijf eeuwen en meer'
Meer dan vijf eeuwen vormde kasteel Nijenrode een inspiratiebron voor kunstenaars. In het boek 'Nijenrode, inspiratiebron voor kunst. Geschiedenis van vijf eeuwen en meer' presenteert Art Fund Nyenrode de grote variëteit van de Nijenrode-kunst. De publicatie is ook de catalogus behorende bij de tentoonstellingen.
Bestel een exemplaar met 20% alumnikorting: je betaalt 23,60 euro in plaats van 29,50 euro.

Lees meer nieuws over Nyenrode
Alumni zoeken
Agenda
18 oktober
Bedrijfsbezoek
Kring Interim Management

18 oktober
Homecoming NOIB 1956

19 oktober
Homecoming MSc-18

19 oktober
Introductie 37e Bokmaclub

31 oktober
Workshop Data Virtualisatie
Kring Data

5 november
Career Energize Day
Nyenrode Alumni VCV

6 november
Vergadering Raad van Afgevaardigden
Nyenrode Alumni VCV

7 november
Homecoming NOIB 1961

11 november
Masterclass Insights
Kring Interim Management

22 november
Refreshment Day
Nyenrode Alumni VCV

23 november
Feestelijke bijeenkomst
Kring België

24 november
Homecoming NOIB 1959

29 november
Vastgoed oeuvrediner met Henk Jagersma
Kring Real Estate

29 november
Nyenrode Institutional Investors Day
Kring Finance

11 december
Kerstborrel
Nyenrode Alumni VCV

Meer Agenda
Privé
Geboren
Julia Elise
17-09-2018
dochter van Daan Tolk (20080093) en Marijke Kuiper

Huwelijk
Peter Willemse (20095532) en Oksana Karkhut
09-09-2018

Overleden
Wil Wolfs
(19560103)
Willibrord Verschure
(19640132)
Pieter Davidzon
(19890027)
Marten Hinsenveld
(20010322)

In Memoriam
Pieter Davidzon
(19890027)


Meer Privé
Prikbord
Commissaris Kringen gezocht!
Het Hoofdbestuur zoekt een nieuwe Commissaris Kringen. Ben je een enthousiaste en gemotiveerde Nyenrodiaan en wil je een professionele bijdrage leveren? Meld je aan!
Adverteren
Je bedrijf onder de aandacht brengen van Nyenrodianen?
Bij Nyenrode Alumni VCV zijn er diverse mogelijkheden.
Meer weten? Mail of bel 0346 - 291490.
Contact
Deze nieuwsbrief is
een maandelijkse publicatie van de alumnivereniging van Nyenrode, Nyenrode Alumni VCV.

Nyenrode Alumni
VCV Office

Straatweg 25
3621 BG Breukelen
tel 0346 - 291513

Mail

Website

Colofon
Afmelden | Voorkeuren wijzigen