Nieuwsbrief
Kun je deze e-mail niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief in je browser
For the English version, click here
Augustus 2018
Bestuur business
Beste Nyenrodiaan,

Onze Metty Willemse, vaste en trouwe kracht op het Alumni Office, was op 1 augustus veertig jaar bij ons in dienst. Hoe bijzonder is dat! Ze werd benoemd tot Erelid van de vereniging en dat vierden we met een ontvangst in de Rozentuin en een lunch in het Lindenlaantje.

Eind juni heeft het Hoofdbestuur bij elkaar gezeten om te praten over de toekomst van Nyenrode Alumni VCV. Wat wordt onze stip op de horizon? Hoe kunnen we verschillende doelgroepen binnen ons alumnibestand benaderen en onze toegevoegde waarde tonen? Veel om over na te denken en we gaan onze plannen met veel energie verder uitwerken.

Lees verder
Nieuws
Investing in Start-ups
Op het seminar 'Investing in Start-ups' op 11 september krijgen vier Nyenrode Alumni VCV-leden de kans zijn of haar bedrijf en investeringsvraag te presenteren aan geïnteresseerde investeerders, mede-ondernemers, alumni en studenten. Ben je eigenaar van een start-up of scale-up, meld je aan voor 14 augustus!
Lees verder

Nyenrode Cycling Classic
De Nyenrode Classic 2018 is een wielertoertocht voor en door fietsliefhebbende Nyenrodianen. Van beginnende fietser tot gevorderde (wedstrijd)renner. Op zondag 2 september vindt de vierde editie plaats. De start en finish zijn op het landgoed Nyenrode en na afloop genieten we na met een hapje en een drankje.
Lees verder

Werkbezoek aan Zeeland
Een kijkje achter de schermen bij Wijnhoeve De Kleine Schorre, een mosselmaaltijd, een bezoek aan het Watersnoodmuseum en een business lunch. De Kring Real Estate nodigt je uit voor een ontmoeting in Zeeland op 6 en 7 september. Een mooie gelegenheid om elkaar beter te leren kennen.
Lees verder

Blockchain en digitale transformatie
Hoe kan blockchain als disruptief instrument ingezet worden voor digitale transformatie van organisaties? De Kring People & Technology organiseert op 18 september een interessant evenement op het snijvlak van blockchain, digitale transformatie en cybersecurity.
Lees verder

Marketing Troonrede
Rob Beltman is de winnaar van de PIM Marketing Literatuurprijs 2017 met zijn boek 'De marketingorganisatie van de toekomst'. Hij spreekt daarom op dinsdag 25 september de Marketing Troonrede 2018 uit. Dit evenement wordt in samenwerking met de Kring Innovatie Management en de Kring Marketing & Digital georganiseerd.
Lees verder

Wat een prachtige Golfdag!
Golfen tussen bos, heide, water en grazende schapen. Op de prachtige baan van Golfclub Anderstein in Maarsbergen vond op 12 juli het jaarlijkse Nyenrode Alumni VCV Golftoernooi plaats. De deelnemers kwamen uit veel verschillende jaargangen, van NOIB'ers uit de jaren vijftig tot recent afgestudeerden.
Lees verder

Homecoming MBA 1997
Jaargang MBA 1997 kwam op 6 en 7 juli bij elkaar met 32 jaargenoten van 'waar ook ter wereld'. Ze maakten er een bijzondere en gezellige bijeenkomst van. Een speciaal moment was het herdenken van jaargenoot Peter Amaczi (19970402†), voor wie in de rozentuin van Nyenrode een speciale gedenkplek is gemaakt.
Lees verder

Reünie Nyenrode-University of Puget Sound
Alweer vijftig jaar geleden nam Paul Muller als eerste Nyenrode-student deel aan het uitwisselingsprogramma met de University of Puget Sound in Tacoma, en zijn tegenhanger Mike Gehrke studeerde af op Nijenrode. Tijd voor een reünie! Eerst in Tacoma, straks op Nyenrode.
Lees verder
Van Verre
Het volgende nummer met als thema WOTW Sub-Sahara Afrika (278) verschijnt in september

Is Afrika het nieuwe continent van de onbegrensde mogelijkheden? Veel alumni die in Afrika wonen en werken, vinden van wel. Optimistische geluiden van Nyenrodianen uit Sub-Sahara Afrika.

En:
Nick Nooren (19960098), Chief Operating Officer WTS Energy, is gespecialiseerd in talentontwikkeling in Afrika
Camille van Gestel (19910223), co-founder WakaWaka, over licht in donker Afrika

Thema's in 2018
Help (279) - deadline 1 oktober

Heb je tips, ideeën en suggesties?
Laat het de redactie weten!

Gezocht: Nyenrodianen in de media
De rubriek TumTum in ons magazine Van Verre en onze e-nieuwsbrief brengt Nyenrodianen voor het voetlicht die in de media zijn geweest.
Tip de redactie als je berichten in de media (televisie, radio, internet of geschreven pers) ziet waarin een Nyenrodiaan die jij kent de hoofdrol speelt!
TumTum
Wakker worden
Godert van Dedem (19880028), VP & CMO eBay, was te gast bij 'Wake up with The Economist' op reclamefestival Cannes Lions 2018. Hierin gaven toonaangevende wereldwijde CMO's inzicht in hun marketing-uitdagingen. Godert geeft zijn visie op storytelling: 'eBay is een menselijk platform en wij willen technologie gebruiken om verkopers in staat te stellen hun eigen verhaal te vertellen.'
Kijk hier

Heien
Marc Timmerman (19960139) is eigenaar van Van den Heuvel Werkendam, een machinebouwer en machineverbouwer. In RTL Transportwereld vertelt hij over de 'rail piling rig', een speciaal ontwikkelde machine om funderingspalen te slaan op het spoor. Het bedrijf is ook importeur van heimachines van het Finse topmerk Junttan.
Kijk hier
Jopping
Wie is van baan veranderd of heeft een bedrijf gestart?

Marjolijn Maathuis-van der Heijdt (19870044):
'Vanaf juli ben ik onder de naam Vitamine-M als zelfstandige werkzaam. Ik help organisaties op interim basis in de rollen van team-, project-, markt- en productmanager en lever support in het werkveld van klantenservice, customer experience en marketing. Voor verbeter- en verbindopdrachten ben je bij mij aan het juiste adres: van mensen, teams, processen en producten. Dat doe ik vol enthousiasme en positiviteit.'
marjolijn@vitamine-m.nl
Stichting Nyenrode Fonds
Dispuut Luctor onthult gerestaureerde Oranjerie
Verscholen achter het kasteel en het rosarium is de Oranjerie voor velen een nog onontdekte parel van Nyenrode. Dankzij de passie en de voortvarendheid van het dispuut Luctor et Abortior en het fonds Erfgoedparels, is de Oranjerie in volle glorie hersteld. De droom van Luctor werd werkelijkheid toen de Oranjerie op 16 juni werd omgedoopt tot de Luctor Oranjerie.
Lees verder
Nyenrode
Steun Team Nijenrode!
Op 2 september vindt Swim to Fight Cancer Stichtse Vecht plaats in Breukelen. Doneer voor Team Nijenrode: Dirk Mulder, voorzitter Heeren V, David van der Meer, voorzitter Campus Board, en Bono Meijs, voorzitter Barcollegie. Ook Loïc Schreurs, Jan Dekker en Stijn van der Vat doen mee en alumni Joep Stassen (19850083) en Marius Janmaat (19950072).

Inschrijvingen Nyenrode Rally van start
De Nyenrode Rally is een prestigieus driedaags evenement van de NCV en Nyenrode Alumni VCV. Ook dit jaar zal het evenement, op 28, 29 en 30 september, in het teken staan van de gezamenlijke passie voor auto's, netwerken en het genieten van het goede leven.
Lees verder

Alumni-evenement in New York
Nyenrode heeft eind mei samen met de American Friends of Nyenrode een alumni-evenement gehouden in Manhattan. Het doel was om MSc-studenten in contact te brengen met alumni in New York. Het evenement maakte deel uit van een MSc-studieweek in het buitenland.
Lees verder

MSc-studenten tweede bij de Universiteitsstrijd
De jaarlijkse Universiteitsstrijd vond dit jaar plaats bij het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam. Tijdens de Universiteitsstrijd nemen 14 universiteiten uit heel Nederland het tegen elkaar op om een case op te lossen. Een groep van vier MSc-studenten vertegenwoordigde Nyenrode en eindigde op een mooie tweede plaats.
Lees verder

Nyenrode's got talent
Een avond vol optredens van talentvolle Nyenrodianen in de Wapenzaal van het kasteel, georganiseerd door studenten en medewerkers voor studenten, hun familie en collega's van Nyenrode. Piano, gitaar, zang, magie: Nyenrode heeft veel meer talenten dan dat mensen weten.
Lees verder

Voorintekening boek 'Nijenrode, inspiratiebron voor kunst. Geschiedenis van vijf eeuwen en meer'
Meer dan vijf eeuwen vormde kasteel Nijenrode een inspiratiebron voor kunstenaars. In het boek 'Nijenrode, inspiratiebron voor kunst. Geschiedenis van vijf eeuwen en meer' presenteert Art Fund Nyenrode de grote variëteit van de Nijenrode-kunst. De publicatie verschijnt begin september, tegelijk met de bijbehorende tentoonstellingen.
Schrijf nu in voor een exemplaar van het boek met 20% korting: je betaalt dan 23,60 euro in plaats van 29,50 euro.

Lees meer nieuws over Nyenrode
Alumni zoeken
Agenda
25 augustus
Homecoming MSc-17

2 september
Nyenrode Cycling Classic
Kring Cycling

2 september
Swim to Fight Cancer Stichtse Vecht

6-7 september
Werkbezoek aan Zeeland
Kring Real Estate

11 september
Investing in Start-ups
Nyenrode Alumni VCV

14 september
Homecoming IDP-7

15 september
Homecoming NOIB 1968

18 september
Blockchain als disruptief instrument voor digitale transformatie
Kring People & Technology

20 september
Disruptie, strategie en wendbaarheid
Kring Interim Management

25 september
Jaarvertegenwoordigers-bijeenkomst
Nyenrode Alumni VCV

25 september
Marketing Troonrede
Kring Innovatie Management en Kring Marketing & Digital

28-30 september
Nyenrode Rally
NCV

29 september
Homecoming NOIB 1959

5 oktober
Reünie NOIB 1964 in Ruurlo

6 oktober
Homecoming BBA en CT 1988

11 oktober
Conferentie Mindfulness in organizations

18 oktober
Bedrijfsbezoek
Kring Interim Management

18 oktober
Homecoming NOIB 1956

19 oktober
Homecoming MSc-18

5 november
Career Energize Day
Nyenrode Alumni VCV

Meer Agenda
Privé
Geboren
Jan
08-06-2018
zoon van Jan Storm (20070120) en Eveline Dekkers

Huwelijk
Jan Hattink (19850024)
en Lidy van Hout
23-06-2018

Jocelyn Vlaar (20000440) en Tom Tempelman (19790126)
02-06-2018

Overleden
Rob Valkhoff
(19490059)
Robert Kan
(19530036)
Ad Polhout
(19540060)
Carel Pabon
(19630093)
Edwin Joha
(19670517)
Klaas Hendrikse
(19680039)
Joost Vos
(19720066)
Gijs Herbers
(20130037)


Meer Privé
Prikbord
Secretaris en Commissaris Kringen gezocht!
Het Hoofdbestuur zoekt een nieuwe Secretaris en een Commissaris Kringen. Ben je een enthousiaste en gemotiveerde Nyenrodiaan en wil je een professionele bijdrage leveren? Meld je aan!
Lees verder
Adverteren
Je bedrijf onder de aandacht brengen van Nyenrodianen?
Bij Nyenrode Alumni VCV zijn er diverse mogelijkheden.
Meer weten? Mail of bel 0346 - 291490.
Contact
Deze nieuwsbrief is
een maandelijkse publicatie van de alumnivereniging van Nyenrode, Nyenrode Alumni VCV.

Nyenrode Alumni
VCV Office

Straatweg 25
3621 BG Breukelen
tel 0346 - 291513

Mail

Website

Colofon
Afmelden | Voorkeuren wijzigen