Nieuwsbrief
Kun je deze e-mail niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief in je browser
For the English version, click here
Juli 2018
Bestuur business
Beste Nyenrodiaan,

Afgelopen maart hebben velen van jullie deelgenomen aan ons Nyenrode Alumni VCV marketingonderzoek. Ik wil graag een aantal van de meest opvallende uitkomsten van het rapport met jullie delen. In het onderzoeksrapport werd Nyenrode Alumni VCV beschreven als een sterke, loyale, slimme en vriendelijke organisatie die zich langzaam beweegt. Er is natuurlijk ook de nodige ruimte voor verbetering, waar het Hoofdbestuur in de komende maanden aandacht aan zal besteden.
Lees verder
Nieuws
Kom golfen!
Neem je introducee of partner mee naar het Nyenrode Alumni VCV Golftoernooi op donderdag 12 juli! Er zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar. Het toernooi wordt gespeeld op Golfclub Anderstein in Maarsbergen, een prachtige baan middenin het land.
Lees verder

Pitch jouw Start-up!
Op het seminar 'Investing in Start-ups' op 11 september krijgen vier Nyenrode Alumni VCV-leden de kans zijn of haar bedrijf en investeringsvraag te presenteren aan geïnteresseerde investeerders, mede-ondernemers, alumni en studenten. Ben je eigenaar van een start-up of scale-up, meld je aan voor 5 juli!
Lees verder

De verandering van het koopproces
Hoe krijg je zicht en grip op de steeds complexere en meer veeleisende klant? Wie op de hoogte wil blijven van de laatste ontwikkelingen in sales en accountmanagement, is helemaal op z'n plek bij de bijeenkomst van de Kring Sales & Accountmanagement op 5 juli.
Lees verder

Finance Mid Summer Drinks
As temperatures rise in line with the Fed interest rate hikes, it is time to consume the cyclical peak. The Finance Circle's Mid Summer Drinks is delighted to provide you with exactly that opportunity on July 12. Strandzuid in Amsterdam is this year's venue of choice.
Lees verder

Vrijmibo in Amsterdam
Begin het weekend goed door met elkaar een borrel te drinken op de vrijdagmiddag. Kom op 20 juli voor een hapje en een drankje naar de Kring Amsterdam in Boom Chicago en neem je jaarclub en jaargenoten mee. Het nieuwe Kring-bestuur hoort graag van je welke evenementen je op de agenda wilt zien.
Lees verder

Toeren door mooi Nederland
Vind je het leuk om een mooi stukje Nederland te leren kennen en heerlijk bij te praten? Schrijf je dan in voor de rally-toerrit van de Kring Zwolle op 12 augustus. Een evenement in informele sfeer met de mogelijkheid tot netwerken. Alle Nyenrode Alumni VCV-leden en alle voertuigen, van oldtimers tot youngtimers, zijn welkom.
Lees verder

Nyenrode Cycling Classic
De Nyenrode Classic 2018 is een wielertoertocht voor en door fietsliefhebbende Nyenrodianen. Van beginnende fietser tot gevorderde (wedstrijd)renner. Op zondag 2 september vindt de vierde editie plaats. De start en finish zijn op het landgoed Nyenrode en na afloop genieten we na met een hapje en een drankje.
Lees verder

Blockchain en digitale transformatie
Hoe kan blockchain als disruptief instrument ingezet worden voor digitale transformatie van organisaties? De Kring People & Technology organiseert op 18 september een interessant evenement op het snijvlak van blockchain, digitale transformatie en cybersecurity.
Lees verder

De kip en het ei van de voedseltransitie
Kipster is de meest dier-, milieu- en mensvriendelijke boerderij van de wereld. Bevlogen boer en mede-oprichter Ruud Zanders vertelde ons alles over de wereldvoedselproblematiek, en het lief en leed van boeren en kippen. Wordt vlees eten het nieuwe roken?
Lees verder

De 26e Oldtimer en Cabriodag
'Drie auto's voor ons gingen naar links, maar wij wisten zeker dat het rechts was! Je moet je eigen gevoel een beetje volgen.' De 26e Oldtimer en Cabriodag voerde van Ermelo over landelijke wegen door de Veluwe en daarna reden de equipes door de polder. Alle deelnemers haalden de finish!
Lees verder

De kracht van Meta2 Invloed
Harold Gerritsen (19890515), een van de oprichters van trainingsinstituut 'Prestatiemeesters', deed zijn verhaal over de kracht van Meta2 Invloed. Hoe manifesteren effectief kan worden toegepast. Wat je allemaal kunt bereiken met een andere mindset! De Kring Business Spiritualiteit organiseerde het evenement.
Lees verder
Van Verre
Nu online: thema Digitalisering (277)

Thema's in 2018
WOTW Sub-Sahara Afrika (278) - deadline 16 juli
Help (279) - deadline 1 oktober

Heb je tips, ideeën en suggesties?
Laat het de redactie weten!

Gezocht: Nyenrodianen in de media
De rubriek TumTum in ons magazine Van Verre en onze e-nieuwsbrief brengt Nyenrodianen voor het voetlicht die in de media zijn geweest.
Tip de redactie als je berichten in de media (televisie, radio, internet of geschreven pers) ziet waarin een Nyenrodiaan die jij kent de hoofdrol speelt!
TumTum
Straling
Wally, de vrouw van Rob Verboog (19760086), is extreem gevoelig voor straling door draadloze communicatie. In het tv-programma 'Van onze centen' worden de slimme lantaarnpalen op de Utrechtse Heuvelrug besproken en de gezondheidsrisico's door de straling daarvan. Rob en Wally zetten zich voor diverse organisaties in om gezondheidsklachten door straling onder de aandacht te brengen. Vanaf 23.00.
Kijk hier

Internationale groei
Onderzoeksbureau Effectory, gespecialiseerd in het doen van medewerkersonderzoeken, gaat fuseren met de Duitse branchegenoot Logit. Met de fusie denkt Effectory internationaal verder te kunnen groeien. Guido Heezen (19870043), directeur en oprichter van Effectory, vertelt erover bij BNR. Vanaf 23.30.
Luister hier

Nyenrode wil buitenlandse studenten
In tegenstelling tot andere universiteiten wil Nyenrode wel meer buitenlandse studenten aantrekken. 'In bepaalde vakgebieden zijn internationale studenten echt een verrijking, zeker voor de business school-programma's', zegt Rector Magnificus Miša Džoljić (19980709). 'Al blijft accountancy gewoon in het Nederlands gegeven worden.'
Luister hier
Jopping
Wie is van baan veranderd of heeft een bedrijf gestart?

Femke Hovinga (20100039): 'Ik heb samen met een partner InterIQ opgericht, een werving- en selectiebureau voor hoogbegaafde volwassenen. Dit zijn er zo'n 300.000 in Nederland. Met InterIQ ga ik bezig om deze mensen passende plekken te geven binnen het werkveld. Daarnaast kan het voor bedrijfseigenaren heel relevant zijn om een nieuw talent binnen te halen.'

Meer Jopping
Stichting Nyenrode Fonds
Steun aan nieuwe generaties Nyenrodianen
Karel Leeflang (19580060) is al jarenlang één van de donateurs van Stichting Nyenrode Fonds. Samen met zijn lichting heeft hij al veel scholarships mogelijk gemaakt. 'We proberen niet alleen financieel te ondersteunen maar ook te coachen.' Een verhaal om enthousiast van te worden!
Lees verder
Nyenrode
Leidinggeven met ziel en zakelijkheid
Nyenrode organiseerde eind mei in samenwerking met Nyenrode Alumni VCV de Leadership Alumni Meet-up. Dit evenement werd speciaal opgezet voor alumni van de open programma's in-company trajecten. Deelnemers kregen een mentale opfrisser. Er werd stilgestaan bij de continue ontwikkeling van duurzaam leiderschap.
Lees verder

Studenten organiseren Glazen Huis-actie tegen honger
Zes studenten zamelden begin juni geld in voor The Hunger Project in een Glazen Huis op het landgoed. Ze belden bekenden om donateur te worden en verkochten het draaien van liedjes. The Hunger Project is een initiatief dat probeert op een constructieve wijze honger in de wereld te verminderen.
Lees verder

Voorintekening boek 'Nijenrode, inspiratiebron voor kunst. Geschiedenis van vijf eeuwen en meer'
Meer dan vijf eeuwen vormde kasteel Nijenrode een inspiratiebron voor kunstenaars. In het boek 'Nijenrode, inspiratiebron voor kunst. Geschiedenis van vijf eeuwen en meer' presenteert Art Fund Nyenrode de grote variëteit van de Nijenrode-kunst. De publicatie verschijnt begin september, tegelijk met de bijbehorende tentoonstellingen.
Schrijf nu in voor een exemplaar van het boek met 20% korting: je betaalt dan 23,60 euro in plaats van 29,50 euro.

Lees meer nieuws over Nyenrode
Alumni zoeken
Agenda
5 juli
De verandering van het koopproces en wat dat vraagt van sales en marketing
Kring Sales en Accountmanagement

7 juli
Homecoming IMBA 1997

12 juli
Golftoernooi
Nyenrode Alumni VCV

12 juli
Finance Mid Summer Drinks
Kring Finance

20 juli
Vrijmibo in Amsterdam
Kring Amsterdam

12 augustus
Toeren door het mooie achterland van Nederland
Kring Zwolle

25 augustus
Homecoming MSc-17

2 september
Nyenrode Cycling Classic
Kring Cycling

2 september
Swim to Fight Cancer Stichtse Vecht

6-7 september
Werkbezoek aan Zeeland
Kring Real Estate

11 september
Investing in Start-ups
Nyenrode Alumni VCV

14 september
Homecoming IDP-7

15 september
Homecoming NOIB 1968

18 september
Blockchain als disruptief instrument voor digitale transformatie
Kring People & Technology

25 september
Jaarvertegenwoordigers-bijeenkomst
Nyenrode Alumni VCV

5 oktober
Reünie NOIB 1964 in Ruurlo

6 oktober
Homecoming BBA en CT 1988

19 oktober
Homecoming MSc-18

Meer Agenda
Privé
Geboren
Winston
17-05-2018
zoon van Carole Langeveld-Noppe (20030071) en Paul Langeveld

Mans
12-01-2018
zoon van Marijn van Dijke (20040028) en Ellen Sinterniklaas

Overleden
Jan van den Burg
(19580018)
Hub Koene
(19580053)
Hans Kleinekoort
(19600053)
Jan Blom
(19620008)
Bob Rienks
(19690524)


Meer Privé
Prikbord
Oproep: Verloren zonen en dochters
Eén van de belangrijkste doelen van Nyenrode Alumni VCV is om de contacten tussen alle Nyenrode-alumni te onderhouden. Wij zijn op zoek naar onze verloren zonen en dochters om de alumni-database te actualiseren. Kan jij ons helpen om met hen in contact te komen?
Lees verder
Adverteren
Je bedrijf onder de aandacht brengen van Nyenrodianen?
Bij Nyenrode Alumni VCV zijn er diverse mogelijkheden.
Meer weten? Mail of bel 0346 - 291490.
Contact
Deze nieuwsbrief is
een maandelijkse publicatie van de alumnivereniging van Nyenrode, Nyenrode Alumni VCV.

Nyenrode Alumni
VCV Office

Straatweg 25
3621 BG Breukelen
tel 0346 - 291513

Mail

Website

Colofon
Afmelden | Voorkeuren wijzigen