Nieuwsbrief
Kun je deze e-mail niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief in je browser
For the English version, click here
Mei 2018
Bestuur business
Beste Nyenrodiaan,

De vereniging staat er financieel goed voor. Dat biedt een uitstekende basis om naar de langere termijn te kijken en de grote lijnen te schetsen. Op welke activiteiten moet de vereniging zich richten? Welk kostenplaatje is reëel voor het Alumni Office? Wat bieden we aan voor de contributie en wat is het lidmaatschap waard? 'Food for thought' bij het richting geven aan de vereniging in de komende jaren!
Lees verder
Nieuws
Oldtimer en Cabriodag
Schrijf je in voor alweer de 26e Oldtimer en Cabriodag op 3 juni. De start is bij hotel De Heerlickheijd in Ermelo. Ook dit jaar zijn er twee klassen: een sportklasse, voor de meer ervaren en geroutineerde equipes, en een toerklasse. Er wordt hard gewerkt aan weer een prachtige route.
Lees verder

Kom golfen!
Op donderdag 12 juli zal op Golfclub Anderstein in Maarsbergen het Nyenrode Alumni Golftoernooi plaatsvinden. Een prachtige baan in een mooi natuurgebied met een bijzondere architectuur van Jol en Van Aalderen. Vraag je jaarclub-, dispuut- en unitgenoten mee en schrijf je in!
Lees verder

Build your own prediction model
You might have heard about machine learning and Azure, but have you actually tried to build prediction models on it yourself? In a 1.5 hour workshop by the Circle Data you are invited to build your own model on the Azure platform using the Microsoft Machine Learning Studio on May 16.
Lees verder

Disruptie of hype: Bitcoins en haar technologie
Waarom heeft iedereen het over blockchain? Bestaat de Bitcoin over tien jaar nog, of is het een bubbel?! Als je benieuwd bent naar wat blockchain kan betekenen voor jou en je organisatie, volg dan de workshop van Sytze van Odijk georganiseerd door de Kring Amersfoort-Utrecht op 17 mei.
Lees verder

Vrijmibo in Amsterdam
Begin het weekend goed door met elkaar een borrel te drinken op de vrijdagmiddag. Kom op 18 mei voor een hapje en een drankje naar de Kring Amsterdam in Boom Chicago en neem je jaarclub en jaargenoten mee. Het nieuwe Kring-bestuur hoort graag van je welke evenementen je op de agenda wilt zien.
Lees verder

Masterclass Synchroniciteit: Verwacht het onverwachte!
In de Masterclass Synchroniciteit van de Kring Business Spiritualiteit op 22 mei worden concepten aangedragen die we direct in de praktijk kunnen toepassen. Zo wordt je in het dagelijkse leven alert op synchronistische gebeurtenissen en leer je hoe je in kunt spelen op het onverwachte, als een 'Master of Synchroniciteit'.
Lees verder

Nyenrode Leadership Alumni Meetup
Alumni van verschillende executive programma's en Incompany-trajecten zijn van harte welkom op de Nyenrode Leadership Alumni Meetup op 31 mei. Voor persoonlijk contact én een mentale opfrisser. Na een mooie introductie-keynote door Allard Droste kan je uit negen boeiende workshops er twee kiezen om te volgen.
Lees verder

Op bezoek bij de duurzame Kipster-boerderij
Kipster is een dier-, mens- en milieuvriendelijke boerderij voor legkippen. Ga je ook op 6 juni mee met de Kring Sustainability naar deze revolutionaire boerderij in Noord-Limburg? De boerderij zit vol innovaties op het gebied van dierenwelzijn en fijnstofreductie. En de Kipster-eieren zijn niet aan te slepen!
Lees verder

Personal Branding en een professionele profielfoto
Hoe belangrijk is personal branding? Niels van Luijt, Enterprise Account Executive bij LinkedIn, zal zijn ervaring met dit krachtige platform op 6 juni delen. Paul Kampman is gespecialiseerd in zakelijke profielfotografie. De Kring Interim Management biedt je de mogelijkheid om een professionele profielfoto te laten maken.
Lees verder

Toeren door het mooie achterland van Nederland
Vind je het leuk om een mooi stukje Nederland te leren kennen en heerlijk bij te praten, schrijf je dan in voor de rally-toerrit van de Kring Zwolle op 12 augustus. Een event in informele sfeer met de mogelijkheid tot netwerken. Alle Nyenrode Alumni VCV-leden en alle voertuigen, van oldtimers tot youngtimers, zijn welkom.
Lees verder

Homecoming NOIB 1946 en 1947
De jaargangen NOIB 1946 en 1947 kwamen op 25 april voor een homecoming naar het kasteel. Het was nog maar een kleine groep die in staat en in de gelegenheid was om naar Nyenrode te komen, maar het was een bijzondere bijeenkomst van alumni die blij waren om elkaar weer te zien. 'Verloren zoon' Karel Westerling (19470084) en zijn echtgenote Doris uit New York waren zeer welkom en werden uitgebreid bijgepraat.

Homecoming NOIB 1958
De jaargang NOIB 1958 vierde op 20 april dat het 60 jaar geleden was dat zij hun studie op Nyenrode begonnen. Speciale gasten op deze dag waren de door de jaargang gesteunde scholarship-studenten en -alumni. Een mooie bijeenkomst, veel gezelligheid, uitgebreid bijpraten en tot slot lekker eten in de Ridderzaal van het kasteel.
Van Verre
Het volgende nummer met als thema Digitalisering (277) verschijnt eind mei

Met:
Jeroen Hoencamp (19850026), CEO VodafoneZiggo, over de gigabit-society
Bob de Wit, hoogleraar Strategisch Leiderschap op Nyenrode
Leren met virtual reality door Adriaan Rijkens (20100070), CTO Warp Industries
Sheraz Ali (20113310), directeur ECRRN, is gespecialiseerd in cyberveiligheid
De weg naar digitale transformatie volgens Marian Dragt (20080803)
Jan Nootebos (19960099) over de toegevoegde waarde van nieuwe technologieën

Thema's in 2018
WOTW Het hart van Afrika (278) - deadline 16 juli
Help (279) - deadline 1 oktober

Heb je tips, ideeën en suggesties?
Laat het de redactie weten!

Gezocht: Nyenrodianen in de media
De rubriek TumTum in ons magazine Van Verre en onze e-nieuwsbrief brengt Nyenrodianen voor het voetlicht die in de media zijn geweest.
Tip de redactie als je berichten in de media (televisie, radio, internet of geschreven pers) ziet waarin een Nyenrodiaan die jij kent de hoofdrol speelt!
TumTum
Aap zonder angst
Dennis Heijn (19810050) is te gast bij het podcastinterview van Paul van Liempt op RTLZ. Hij schreef het boek The Fearless Monkey, een creatieve gids over leiderschap. Dennis kiest voor een persoonlijke invalshoek: 'Het leven laat zich niet in regels vastleggen, daarom schreef ik geen boek als De drie wetten van Dennis.'
Luister hier

Bataclan
Livio Gianola, 8-snarige gitaar en compositie, en Conchita Boon, choreografie en dans, presenteren hun artistieke impressie van de aanslag op het Bataclan-theater in Parijs. De prachtige video is opgenomen in de Ridderzaal van het kasteel en de artiesten worden vertegenwoordigd door Ad Rooymans (19590078), artistiek producer bij Live in Europe.
Kijk hier
Jopping
Wie is van baan veranderd of heeft een bedrijf gestart?

Douglas Huissen (19940929) has been a successful and independent consultant in Sales for over 10 years. On the 1st of January 2018 he has founded SalesMoose to facilitate his ambitions to develop high performance sales teams for his customers. At SalesMoose our premise is to challenge the traditional market of sales training and coaching by combining science based insights and blended sales development programs.

Meer Jopping
Stichting Nyenrode Fonds
Yoyo's story
Yoyo Zhou (S477035) received a scholarship from Johan Deelstra (19680021) in memory of his late wife Grace Doughty. 'I am really lucky to get the opportunity to study at Nyenrode Business University. The greatest thing I had in my life is that I won the scholarship. Without this scholarship, I could never get the 'ticket' to enter Nyenrode.'
Lees verder
Nyenrode
Ooievaarsnest op de donjon
Voor het eerst hebben ooievaars dit voorjaar de donjon van kasteel Nyenrode uitgekozen om hun nest te maken. Ooievaars bouwen een nest dat bestaat uit grote takken met gras en aarde. Ze kiezen het liefst menselijke bouwsels als broedplaats. Dat levert een bijzonder plaatje op.

Kleinzoon oud-rector Habbema schenkt tekening kasteel
Dik Habbema, kleinzoon van de eerste rector van het N.O.I.B., heeft Nyenrode een gekleurde tekening van het kasteel die de familie in bezit had geschonken. De tekening werd op 20 november 1946 ter gelegenheid van de opening van het nieuwe instituut aangeboden aan het N.O.I.B.
Lees verder

Swim to Fight Cancer Stichtse Vecht
Swim to Fight Cancer is een unieke recreatieve zwemtocht van circa twee kilometer lang door natuurlijk buitenwater. Op zondag 2 september zal een swim plaatsvinden van het gemeentehuis Boom en Bosch in Breukelen naar Nyenrode en terug. Deelnemers laten zich sponsoren en halen zoveel mogelijk geld op voor Fight cancer. Doe je mee? Meld je aan!
Lees verder

Expositie 'Diversiteit'
De 11e tentoonstelling van Art Fund Nyenrode laat een selectie zien uit de kunstcollectie van KPN. Vanaf 9 mei worden in het Dr. Albert Heijn-gebouw veertig zeer gevarieerde kunstwerken getoond uit de jaren negentig. Centraal staat een grote diversiteit in het uiterlijk van de kunstwerken, dat weer doel op zichzelf is geworden.

Lees meer nieuws over Nyenrode
Alumni zoeken
Agenda
16 mei
Homecoming NOIB 1953

16 mei
Build your own prediction model with Azure Machine Learning Studio
Kring Data

17 mei
Disruptie of hype: Bitcoins en haar technologie
Kring Amersfoort-Utrecht

18 mei
Vrijmibo in Amsterdam
Kring Amsterdam

18 mei
Homecoming PtMSc-12

22 mei
Masterclass Synchroniciteit: Verwacht het onverwachte!
Kring Business Spiritualiteit

26 mei
Homecoming MSc-15

28 mei
Symposium Topzorg=Topsport
Nyenrode Sports Inc.

31 mei
Nyenrode Leadership Alumni Meetup

1 juni
Homecoming IDP-5

3 juni
Oldtimer en Cabriodag
Nyenrode Alumni VCV

6 juni
Op bezoek bij de duurzame Kipster boerderij
Kring Sustainability

6 juni
Personal Branding en een professionele profielfoto
Kring Interim Management

8-10 juni
University of Puget Sound-Nyenrode Reunion

9 juni
Reünie BBA 1976

15 juni
Vrijmibo in Amsterdam
Kring Amsterdam

12 juli
Golftoernooi
Nyenrode Alumni VCV

20 juli
Vrijmibo in Amsterdam
Kring Amsterdam

12 augustus
Toeren door het mooie achterland van Nederland
Kring Zwolle

25 augustus
Homecoming MSc-17

Meer Agenda

Save the date
2 september
Nyenrode Cycling Classic
Kring Cycling

2 september
Swim to Fight Cancer Stichtse Vecht

25 september
Jaarvertegenwoordigers-bijeenkomst
Nyenrode Alumni VCV
Privé
Geboren
Aimée Louise
25-03-2018
dochter van Hugo Veldhuizen (20140441) en Karlien Veldhuizen

Overleden
Frans van Douwe
(19500016)
Jaap Elenbaas
(19530015)
Jan Riedstra
(19550077)
Wim Fischer
(19610025)
Lex Cohen
(19660019)
Ron Jansen
(19870172)

In Memoriam
Lex Cohen
(19660019)
Martijn van den Brink
(19970067)


Meer Privé
Prikbord
Oproep: Verloren zonen en dochters
Eén van de belangrijkste doelen van Nyenrode Alumni VCV is om de contacten tussen alle Nyenrode-alumni te onderhouden. Wij zijn op zoek naar onze verloren zonen en dochters om de alumni-database te actualiseren. Kan jij ons helpen om met hen in contact te komen?
Lees verder
Adverteren
Je bedrijf onder de aandacht brengen van Nyenrodianen?
Bij Nyenrode Alumni VCV zijn er diverse mogelijkheden.
Meer weten? Mail of bel 0346 - 291490.
Contact
Deze nieuwsbrief is
een maandelijkse publicatie van de alumnivereniging van Nyenrode, Nyenrode Alumni VCV.

Nyenrode Alumni
VCV Office

Straatweg 25
3621 BG Breukelen
tel 0346 - 291513

Mail

Website

Colofon
Afmelden | Voorkeuren wijzigen