Nieuwsbrief
Kun je deze e-mail niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief in je browser
For the English version, click here
April 2018
Bestuur business
Beste Nyenrodiaan,

Nyenrode Alumni VCV maakt zich al jaren hard voor het behoud van tradities en normen en waarden. Toch zijn er enkelingen die geen maat kunnen houden. Nyenrode Business Universiteit heeft daarom besloten dat alumni niet meer welkom zijn bij de traditionele zaalavond tijdens de introductieperiode. Als bestuur willen we de NCV ondersteunen om er voor te zorgen dat dit soort uitwassen voortaan in de kiem worden gesmoord.
Lees verder
Nieuws
Help ons met de enquête
Om er verzekerd van te zijn dat Nyenrode Alumni VCV in je behoefte voorziet, vragen we je mening. Mogen we 10 minuten van je tijd om onze enquête in te vullen? Alvast heel veel dank! Als je al hebt meegedaan hoef je het onderzoek niet meer in te vullen.
Klik hier voor de enquête

Van Verre Magazine op papier of digitaal
Nyenrode Alumni VCV heeft je een mail gestuurd waarin je kon aangeven of je het magazine: 1) Zowel digitaal als in papieren vorm wilt ontvangen, 2) Alleen nog digitaal wilt ontvangen, 3) Alleen in papieren vorm wilt ontvangen. Als je nog niet hebt gereageerd, mail ons je voorkeur.

Career Energize Day
Wegens groot succes geprolongeerd: de Career Energize Day. Wel willen veranderen maar iets houdt je tegen? Op de Career Energize Day op 9 april krijg je inzicht hoe je jezelf door zelfanalyse, herijkingsoefeningen en verbeeldingstechniek uit de 'wachtstand' haalt. Nog enkele plaatsen beschikbaar!
Lees verder

Koetshuisconcert Amatis Trio
De Koetshuisconcerten zijn een serie kamermuziekconcerten op de zondagmiddag. Op 15 april speelt het Amatis Trio werken van Haydn, Mendelssohn en Brahms. Voorafgaand eerst een mooie wandeling over het landgoed met het Vechtstreekmuseum. Korting voor Nyenrode Alumni VCV-leden!
Lees verder

Onvoorstelbare doelen
Hoe wordt de spirituele wereld zichtbaar als je hersenen fysiek worden uitgezet? Op dinsdagavond 17 april organiseert de Kring Business Spiritualiteit een inspirerende sessie over de wetenschappelijke kant van spiritualiteit verzorgd door Prestatie Meesters. Welkom in de wereld van wonderen!
Lees verder

Movie Night: An inconvenient truth 2
Tien jaar na 'An Inconvenient Truth' verschijnt het boeiende vervolg dat laat zien hoe dicht we bij een ware energierevolutie zijn. Kijk op 18 april met de Kring Sustainability naar: 'Truth to Power'. De inleiding en reflectie worden verzorgd door Maurits Groen, duurzaam ondernemer én vriend van Al Gore.
Lees verder

Robotization and the future of jobs
Innovative technologies are changing the world around us in a fast pace. Complex multi facet ethical and social dilemmas are mostly overlooked while designing those technologies. Prof. Nick van Dam (20050991) will share his vision on how to take advantage of disruptive technologies and effectively organize digital transformation on April 19.
Lees verder

Voorjaarsbijeenkomst
Op 30 april is de Voorjaarsbijeenkomst van de Commissarissen Kring. Antony Burgmans (19670025) zal een inleiding verzorgen en terugblikken op zijn ervaringen als bestuurder en commissaris. Uiteraard zal de casus AkzoNobel daarbij centraal staan.
Lees verder

Oldtimer en Cabriodag
Save the date: zondag 3 juni wordt de 26e editie van de Oldtimer en Cabriodag georganiseerd. Eén tipje van de sluier, de start zal in de omgeving van Amersfoort zijn. Er wordt weer een prachtige route voorbereid, die geschikt zal zijn voor alle niveaus! Meer informatie en inschrijving volgt binnenkort, maar hou deze datum alvast vrij in je agenda!

Kom golfen!
Op donderdag 12 juli zal op Golfclub Anderstein in Maarsbergen het Nyenrode Alumni Golftoernooi plaatsvinden. Een prachtige baan in een mooi natuurgebied met een bijzondere architectuur van Jol en Van Aalderen. Vraag je jaarclub-, dispuut- en unitgenoten mee en schrijf je in!
Lees verder

InterKringen-overleg
Op de jaarlijkse InterKringen-bijeenkomst waren ruim vijftien Kringen vertegenwoordigd. Aan de hand van drie customer journeys werd gediscussieerd over het organiseren van passende activiteiten en de daarbij behorende wijze van communicatie. Er kwamen goede ideeën en plannen naar boven, bruikbaar voor alle Kringen!
Lees verder
Van Verre
Nu online: thema Amsterdam (276)

Thema's in 2018
Digitalisering (277) - deadline 9 april
(deadline themadeel verstreken)
WOTW Het hart van Afrika (278) - deadline 16 juli
Help (279) - deadline 1 oktober

Heb je tips, ideeën en suggesties?
Laat het de redactie weten!

Gezocht: Nyenrodianen in de media
De rubriek TumTum in ons magazine Van Verre en onze e-nieuwsbrief brengt Nyenrodianen voor het voetlicht die in de media zijn geweest.
Tip de redactie als je berichten in de media (televisie, radio, internet of geschreven pers) ziet waarin een Nyenrodiaan die jij kent de hoofdrol speelt!
TumTum
Zijderoute 3.0: robuuste trein vervangt good old kameel
De Zijderoute maakt een comeback. Vanuit Amsterdam rijdt een vrachttrein elfduizend kilometer dwars door Rusland, Kazachstan en China, in zestien dagen naar Yiwu en terug. De trein heeft veertig wagons en is 630 meter lang. Erwin Cootjans (19820025), directeur van Nunner Logistics, vertelt erover op BNR.
Luister hier

AI en cybersecurity
Er dreigt een tekort aan cybersecurity-personeel. BNR sprak met Esther van Luit (20120043), senior security advisor bij Deloitte, over de oplossing: kunstmatige intelligentie. Uit haar masterscriptie blijkt dat kunstmatige intelligentie een deel van het werk waar het huidige personeel niet aan toe komt kan overnemen.
Luister hier

Topvrouw in de bouw
Jet Lasseur (19980088), directeur BAM Infra Rail, staat op nummer 4 in de Top-50 topvrouwen in de bouw gepubliceerd door Cobouw, het vakblad voor de bouw. 'Blijf dicht bij jezelf! Dan kom je verder.'
Jopping
Wie is van baan veranderd of heeft een bedrijf gestart?

Lennart Pikaart (19900191): 'Sinds februari ben ik verantwoordelijk voor de groei van BitSight Technologies in de Nordics en de Benelux. BitSight is de Moody's op het gebied van cybersecurity risk en biedt objectieve continue evaluaties van cybersecurity performance van organisaties. Een echte big data security start-up die volop groeit in een ontwikkelende markt.'

Meer Jopping
Stichting Nyenrode Fonds
Afstudeergeschenk: mooie traditie
Twee nieuwe nandoes in de hertenwei, een klassiek parkbankje en een heuse koningslinde met bijbehorend sierhek. Ook dit jaar ontving Nyenrode bijzondere afstudeergeschenken. Als je samen met je lichting een geweldig idee hebt hoe je Nyenrode wilt ondersteunen of verfraaien, neem dan contact op met Stichting Nyenrode Fonds. We denken graag met je mee.
Lees verder
Nyenrode
Nyenrode nummer 6 'world's most amazing business school campuses'
Nyenrode staat op nummer 6 in de top 10 van 'world's most amazing business school campuses', uitgebracht door Business Because. Met deze notering laat Nyenrode gerenommeerde business schools als Oxford en HEC Paris achter zich. Business Because is een online platform over business schools wereldwijd.
Lees verder

Best Masters
De Keuzegids Masters 2018 heeft de Bedrijfskunde Masters en de Masters Controlling van Nyenrode uitgeroepen tot 'Best Masters'. De Masters in Management, de Master Controlling, de Executive Master of Finance and Control en de Deeltijd Master Fiscaal Recht mogen zich wederom Topopleiding noemen.
Lees verder

Studenten schenken aan de Stichting Driekoningen
De Nyenrode-studenten Joep Boersma, Niels Bronkhorst, Nick Rook en Brad Kanters schonken de Stichting Driekoningen 's-Hertogenbosch een forse donatie. Het bedrag werd verzameld met een loterij, auto's wassen en klusjes opknappen. Joep Boersma: 'Na alle negatieve aandacht van studentenverenigingen wilden wij laten zien dat studenten ook maatschappelijk betrokken zijn.'
Lees verder

Expositie 'Diversiteit'
De 11e tentoonstelling van Art Fund Nyenrode laat een selectie zien uit de kunstcollectie van KPN. Vanaf 9 mei zullen in het Dr. Albert Heijn-gebouw veertig zeer gevarieerde kunstwerken getoond worden uit de jaren negentig. Op 8 mei wordt de opening verricht door Jan-Kees de Jager (19870056), CFO KPN.

Oproep: informatie over kunstschenkingen aan Nyenrode
In de afgelopen decennia hebben diverse alumni gevarieerde kunstwerken aan Nyenrode geschonken. Art Fund Nyenrode werkt aan een inventarisatie van alle geschonken kunstwerken en ontvangt daarvoor van de schenkers graag details over de kunstwerken, zoals de kunstenaar, jaartal, techniek e.d. Weet je meer? Mail!

Lees meer nieuws over Nyenrode
Alumni zoeken
Agenda
6 april
Tweede Modulair MBA Event: Stewardship

9 april
Career Energize Day
Nyenrode Alumni VCV

10 april
Vergadering Raad van Afgevaardigden
Nyenrode Alumni VCV

11 april
Leiderschap door Katja Staartjes
Kring Interim Management

15 april
Koetshuisconcert met wandeling over het landgoed

17 april
Prestatie Meesters: Onvoorstelbare doelen bereiken
Kring Business Spiritualiteit

18 april
Movie Night: An inconvenient truth 2
Kring Sustainability

19 april
Robotization and the future of jobs
Kring People & Technology

20 april
Homecoming NOIB 1958

20 april
Homecoming MSc-23

25 april
Golftoernooi NOIB 1951, 1952 en 1953

25 april
Homecoming NOIB 1946 en 1947

30 april
Voorjaarsbijeenkomst
Commissarissen Kring

16 mei
Homecoming NOIB 1953

18 mei
Homecoming PtMSc-12

26 mei
Homecoming MSc-15

28 mei
Congres Topzorg=Topsport
Nyenrode Sports Inc.

31 mei
Nyenrode Leadership Alumni Meetup

1 juni
Homecoming IDP-5

3 juni
Oldtimer en Cabriodag
Nyenrode Alumni VCV

6 juni
LinkedIn profilering en search
Kring Interim Management

8-10 juni
University of Puget Sound-Nyenrode Reunion

Meer Agenda

Save the date
12 juli
Nyenrode Alumni VCV Golftoernooi

2 september
Nyenrode Cycling Classic
Nyenrode Alumni VCV

2 september
Swim to Fight Cancer Stichtse Vecht
Privé
Geboren
Juliette
27-10-2017
geboren in Singapore
dochter van Richard Oude Reimerink (20030076) en Tanya Hoekstra

Overleden
Leo Smit
(19470073)
Wim Visser
(19480070)
Jan de Jong
(19510035)
Gerard Kalff
(19570047)
Geert Britstra
(19600013)
Dick Meijer
(19600070)
Frans Swinkels
(19600104)
Frans Kenze
(19600507)
Rolf Loeber
(19610055)
Rob van Zadelhoff
(19640139)
Krijn Rietveld
(19910718)
Harry Timmerman
(19920721)
Leo van Zon
(19940723)
Patrick Vergouwen
(19950165)
Martijn van den Brink
(19970067)
Marlien Dijkema
(20115703)

Meer Privé
Prikbord
Oproep: Verloren zonen en dochters
Eén van de belangrijkste doelen van Nyenrode Alumni VCV is om de contacten tussen alle Nyenrode-alumni te onderhouden. Wij zijn op zoek naar onze verloren zonen en dochters om de alumni-database te actualiseren. Kan jij ons helpen om met hen in contact te komen?
Lees verder
Adverteren
Je bedrijf onder de aandacht brengen van Nyenrodianen?
Bij Nyenrode Alumni VCV zijn er diverse mogelijkheden.
Meer weten? Mail of bel 0346 - 291490.
Contact
Deze nieuwsbrief is
een maandelijkse publicatie van de alumnivereniging van Nyenrode, Nyenrode Alumni VCV.

Nyenrode Alumni
VCV Office

Straatweg 25
3621 BG Breukelen
tel 0346 - 291513

Mail

Website

Colofon
Afmelden | Voorkeuren wijzigen