Nieuwsbrief
Kun je deze e-mail niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief in je browser
For the English version, click here
Februari 2018
Bestuur business
Beste Nyenrodiaan,

Markten en technologieën veranderen, maar ook de manier waarop onze behoeften worden vervuld. De vereniging staat voor de vraag hoe we ons verhouden tot de wereld om ons heen. En hoe blijven we relevant voor al onze leden? Deel ook je mening en verlangens rond de Nyenrode Alumni VCV!
Lees verder
Nieuws
Tijd voor een update
Nyenrode Alumni VCV heeft je een mail gestuurd met het verzoek om je gegevens in de database te actualiseren. Als je dat nog niet hebt gedaan, doe het nu (wel eerst inloggen). Dan weet je zeker dat alle alumni je goed kunnen vinden! De database wordt alleen gebruikt voor en door alumni en niet voor commerciële doeleinden.

InterKringen-bijeenkomst voor alle Kringbestuurders
Hoe kun jij ervoor zorgen dat jouw Kring nog gastvrijer wordt? De bestuursleden van de Kring Hospitality gaan je daarbij helpen! Alle verschillende facetten van een Kringevenement komen op 15 februari aan de orde, zodat ook in 2018 veel mooie Kringevenementen georganiseerd kunnen worden.
Lees verder

Kring Duitsland in Bochum
The Kring Duitsland would like to invite you to the drinks in Bochum on February 15. On this occasion, you will be able to catch up with fellow Nyenrode alumni, meet other alumni doing business in the NRW area, and explore new opportunities. We hope to see you then!
Lees verder

Workshop Conversationeel Meesterschap
Goede communicatie vereist inzicht in jezelf én in de ander. Maar hoe bereik je nu wat je wilt? En hoe weet je wat je echt wilt? In deze workshop Conversationeel Meesterschap van de Kring Business Spiritualiteit leer je op 20 februari de kneepjes van het vak.
Lees verder

Waarschuwing: Scam The Worldwide Alumni Network en Worldwide Association of Notable Alumni
Let op als je wordt benaderd door The Worldwide Alumni Network en Worldwide Association of Notable Alumni. Ze beweren samen te werken met verschillende universiteiten om een alumninetwerk op te zetten en proberen je een lidmaatschap te verkopen. Ze sturen mails en bellen met een buitenlands telefoonnummer en vragen om creditcardgegevens. Doe dat niet, Nyenrode Alumni VCV en Nyenrode Business Universiteit zijn op geen enkele manier met hen verbonden.

Marketing Awards: Hero 2018
Kan een marketeer zich een betere start van 2018 voorstellen? De marketingalumni van Nyenrode kiezen tijdens de finale-avond op 7 maart het meest belovende concept van 2018. Tijdens de voorselectie worden alle aangemelde concepten door zowel publiek als Nyenrode-alumni gewogen.
Lees verder

Hospitality in het Scheepvaartmuseum
In het Scheepvaartmuseum in Amsterdam zijn de medewerkers oprecht gastvrij. Dat voel je meteen als je er binnenkomt. Vind jij gastvrijheid, klantgerichtheid en de menselijke factor ook belangrijk in je organisatie? Schrijf je dan in voor de inspirerende bijeenkomst met diner van de Kring Hospitality op 20 maart.
Lees verder

The Fearless Monkey
De Kring Transformatie Management organiseert op 21 maart een workshop met Dennis Heijn (19810050). In zijn boek The Fearless Monkey verbindt Dennis de inzichten die hij opdeed in zijn rijke levens- en werkervaring, waaronder als ondernemer, zijn kandidaatschap als Ajax-directeur en de ontvoering van zijn vader.
Lees verder

Tweede Modulair MBA Event: Stewardship
Leadership, Entrepreneurship en Stewardship zijn de drie waarden van Nyenrode. Rentmeesterschap is het nemen van verantwoordelijkheid, het balanceren tussen eigen belang en dat van anderen. Is rentmeesterschap idealistisch of zelfs een illusie? Op de alumnidag voor de modulaire MBA-studenten op 6 april duiken we hier dieper in.
Lees verder

Geslaagd Real Estate oeuvrediner
De Kring Real Estate organiseerde in december weer het jaarlijkse oeuvrediner met deze keer Wienke Bodewes in de schijnwerpers. Hij werd toegesproken door belangrijke personen uit zijn carrière en geroemd om de belangrijke rol die hij heeft gespeeld in de ontwikkeling van de woning-beleggingsmarkt.
Lees verder

Nyenrode-University of Georgia Reunion 2017
The reunion of Nyenrode-University of Georgia students takes place every five years, with a record group size of over 30 this year. It was again a memorable weekend, with ample gastronomical and enological pleasures, and lots of 'gezelligheid'. We are looking forward to the 50th anniversary edition in five years' time!
Lees verder
Van Verre
Het volgende nummer met als thema Amsterdam (276) verschijnt eind februari

Met:
Daniëlle van den Nieuwenhuijzen (20110050), eigenaresse van loungebar-restaurant De kleine Valk
De Amsterdam Experience van Ronald Zweserijn (19860102)
Dirk-Jan Lokhorst (20135430) over de Dienst Handhaving
Wat maakt Amsterdam zo bijzonder voor alumni?
Drie experts in de Amsterdamse woningmarkt
De Nyenrode-vestiging in Amsterdam

Thema's in 2018
Digitalisering (277) - deadline 9 april
WOTW Het hart van Afrika (278) - deadline 16 juli
Help (279) - deadline 1 oktober

Heb je tips, ideeën en suggesties?
Laat het de redactie weten!

Gezocht: Nyenrodianen in de media
De rubriek TumTum in ons magazine Van Verre en onze e-nieuwsbrief brengt Nyenrodianen voor het voetlicht die in de media zijn geweest.
Tip de redactie als je berichten in de media (televisie, radio, internet of geschreven pers) ziet waarin een Nyenrodiaan die jij kent de hoofdrol speelt!
TumTum
Pinetum Ter Borgh
Verscholen in het Evertsbos bij Anloo ligt het Pinetum Ter Borgh, een oase van rust en schoonheid. Jan ten Sijthoff (19660084), beheerder van het bos en nazaat van de aanlegger, vertelt in het tv-programma BinnensteBuiten over de bijzondere bomen. Het park is vrij toegankelijk voor publiek (www.pinetumanloo.nl).
Kijk hier

Machtig gevoel
Het tekort aan vrachtwagenchauffeurs loopt fors op. Hedy Smit-Wigchers (19950175), directeur Wigchers Internationaal Transport, vertelt op BNR Radio wat er aantrekkelijk is aan het beroep. 'Er is heel veel afwisseling, je ontmoet mensen, je bent onderweg, het is een machtig gevoel als je in een vrachtwagen zit.' Vanaf 0.15.
Luister hier

Studentengrap
Bij de nieuwe expositie van Art Fund Nyenrode (zie onderaan deze nieuwsbrief) met prachtig werk van Kees van Bohemen uit de collectie van Carel Paauwe (19580078) ziet de bezoeker een schilderij dat een vreemde eend in de bijt vormt. Met een nogal cryptische tekst erbij... Het blijkt een studentengrap. Menig argeloze bezoeker is op het verkeerde been gezet!
Jopping
Wie is van baan veranderd of heeft een bedrijf gestart?

Henry Mentink (19740515): 'Na de opzet van de eerste professionele wereldwinkel en het eerste deelautobedrijf MyWheels in Nederland begon ik aan een nieuw avontuur. Het opzetten van het Veerhuis te Varik om een bijdrage te leveren aan de nieuwe economie wereldwijd. Het is ook de plek waar Pieter Kooistra, de bedenker van de kunstuitleen, woonde en met een aantal workshopruimtes een inspirerende locatie voor bijeenkomsten.'

Meer Jopping
Stichting Nyenrode Fonds
Bouw mee, werk mee!
Hord Wbi (S477205) is een Syrische vluchteling. Hij is afgelopen september begonnen aan zijn MSc-studie. Tijdens een businessgame op Nyenrode heeft hij een beurs gewonnen van 10.000,- euro. Hiermee heeft hij een begin kunnen maken met de Pre-master. Met een studie aan Nyenrode heeft hij de unieke kans een carrière op te bouwen. Bouw je mee?
Lees verder
Nyenrode
Start restauratie Oranjerie
Begin januari is begonnen met de restauratie van de monumentale Oranjerie op het landgoed. Het betreft een casco-restauratie, waarbij het gebouw zoveel mogelijk wordt teruggebracht naar de oorspronkelijke staat. Het herendispuut Luctor et Abortior en de provincie Utrecht leveren aanzienlijke financiële bijdragen aan de restauratie.
Lees verder

Kunstveiling voor Round Table India
De studenten van de NNBS nodigen je van harte uit voor een kunstveiling in het kasteel op 10 februari. De opbrengst komt ten goede aan het 'Freedom Through Education'-project van Round Table India. Er worden werken geveild van onder meer Jeroen Krabbé, Michiel Molenaar en Hans Innemee.
Lees verder

Koetshuisconcert met Babylon Quartet
Op zondag 11 februari treedt het Babylon Quartet op in het Koetshuis van Nyenrode. Op het programma staan strijkkwartetten van Joseph Haydn, Ludwig van Beethoven en Benjamin Britten. Na het winnen van de Grote Kamermuziekprijs in 2015 heeft het Babylon Quartet o.a. gespeeld in Het Concertgebouw, De Doelen en TivoliVredenburg.
Lees verder

Expositie Kees van Bohemen
Kees van Bohemen behoorde tot de meest succesvolle schilders van zijn tijd. Kunstverzamelaar Carel Paauwe (19580078) kwam al vroeg met zijn werk in aanraking en bouwde over de jaren zijn verzameling op. Deze tiende tentoonstelling 'Stille denker | Explosieve schilder' van Art Fund Nyenrode is tot en met 23 april te zien op Nyenrode.
Lees verder

Kasteel Nijenrode in luciferhoutjes
De heer Frederik Gerard Schenk maakte in de jaren zeventig een replica van kasteel Nijenrode met Zwaluw-luciferhoutjes. Zijn neef en diens echtgenote brachten zijn kleine Nijenrode naar het grote origineel.

Lees meer nieuws over Nyenrode
Alumni zoeken
Agenda
7 februari
Agile, Scrum en DevOps
Kring Interim Management

15 februari
InterKringen-bijeenkomst
Nyenrode Alumni VCV

15 februari
Borrel in Bochum
Kring Duitsland

20 februari
Workshop Conversationeel Meesterschap
Kring Business Spiritualiteit

28 februari
Bedrijfsbezoek Philips, Imaging System Fabriek
Ladies Circle
VOL

7 maart
Marketing Awards: Hero 2018
Kring Marketing & Digital

20 maart
Gastvrijheid in het Scheepvaartmuseum
Kring Hospitality

21 maart
The Fearless Monkey
Kring Transformatie Management

6 april
Tweede Modulair MBA Event: Stewardship

10 april
Vergadering Raad van Afgevaardigden
Nyenrode Alumni VCV

11 april
Leiderschap door Katja Staartjes
Kring Interim Management

20 april
Homecoming NOIB 1958

25 april
Homecoming NOIB 1947

28 mei
Congres Topzorg=Topsport
Nyenrode Sports Inc.

Meer Agenda

Save the date
3 juni
Oldtimer en Cabriodag
Nyenrode Alumni VCV

8-10 juni
University of Puget Sound-Nyenrode Reunion
Privé
Geboren
David Leonardo
29-12-2017
zoon van Daniel Bataglia Soares (20060008) en Charlotte Bataglia Soares-Wassenaar

Huwelijk
Florentien van der Spek (20090093) en Bernd Jansen
28-10-2017

Overleden
Dick Odink
(19480046)

Meer Privé
Prikbord
Wie komt het leuke team op het Alumni Office versterken?
Nyenrode Alumni VCV zoekt een Junior Communicatie & Administratief Medewerker.
Lees verder

Oproep: Verloren zonen en dochters
Eén van de belangrijkste doelen van Nyenrode Alumni VCV is om de contacten tussen alle Nyenrode-alumni te onderhouden. Wij zijn op zoek naar onze verloren zonen en dochters om de alumni-database te actualiseren. Kan jij ons helpen om met hen in contact te komen?
Lees verder
Adverteren
Je bedrijf onder de aandacht brengen van Nyenrodianen?
Bij Nyenrode Alumni VCV zijn er diverse mogelijkheden.
Meer weten? Mail of bel 0346 - 291490.
Contact
Deze nieuwsbrief is
een maandelijkse publicatie van de alumnivereniging van Nyenrode, Nyenrode Alumni VCV.

Nyenrode Alumni
VCV Office

Straatweg 25
3621 BG Breukelen
tel 0346 - 291513

Mail

Website

Colofon
Afmelden | Voorkeuren wijzigen