Nieuwsbrief
Kun je deze e-mail niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief in je browser
For the English version, click here
December 2017
Bestuur business
Beste Nyenrodiaan,

Om te komen tot een goed besluit zijn soms pittige discussies nodig. Open, kritisch en met respect. De afgelopen maanden zijn veel gesprekken gevoerd over onze vereniging. Waar staan we nu en waar gaan we heen? Wat is onze toegevoegde waarde, ook voor onze toekomstige leden? We hebben een vragenlijst ontwikkeld die we gaan uitzetten onder leden én niet-leden. Zo kunnen we samen een gedegen propositie maken.
Lees verder
Nieuws
Welkom!
Tijdens de vergadering van de Raad van Afgevaardigden in november is Rob van Tilburg (19995514) benoemd tot Commissaris Kringen in het Hoofdbestuur. Tevens is ingestemd met de oprichting van twee nieuwe Kringen, te weten de Kring Data en de Kring Coaching & Persoonlijke groei.

Outlook 2018 Fireplace Chat
Het jaar van een twitterende Trump, broeiige Brexit-onderhandelingen en langdurig lage rentes is bijna ten einde. Hoe zal 2018 eruitzien? Speculeer mee op woensdag 6 december met de Kring Finance tijdens een Fireplace Chat over de ontwikkelingen voor volgend jaar.
Lees verder

Share the Sun, the Waka-Waka story
Waka-Waka zorgt dat iedereen de energie van de zon kan gebruiken, backpackers, festivalgangers, maar ook vluchtelingen en ondernemers in rurale gebieden. Camille van Gestel (19910223), co-founder en CEO van Waka-Waka, deelt zijn belevenissen op deze avond van de Kring Amersfoort-Utrecht op 12 december.
Lees verder

Kerstborrel
Het Hoofdbestuur nodigt je van harte uit voor de Kerstborrel op donderdag 14 december in de Ridderzaal in het kasteel van 17.00 tot 19.00 uur. Kom gezellig borrelen en praat bij met je jaargenoten en andere Nyenrodianen. Alle leden zijn welkom. Graag even aanmelden op de website.

Participeren zonder investeren
Achter elke succesvolle startup staat een team. Deze mensen zijn van wezenlijk belang voor het overleven in de eerste startfase. Op 15 januari nemen de Kring Innovatiemanagement en de Kring Amersfoort-Utrecht een kijkje achter de schermen bij studentondernemers en belichten het team achter de startup.
Lees verder

Human vs artificial intelligence
The Circle People and Technology is organizing a unique session on 'Taking advantage of disruptive technologies and shaping the dynamics of people and technology in the era of mass digitisation' on January 16. Speakers are Professor Nick van Dam (20050991) and Sheraz Ali (20113310).
Lees verder

Workshop: een duurzame draai aan je carrière
Duurzaamheid leeft in de maatschappij, maar ook zeker in het bedrijfsleven! Welke invloed heeft duurzame ontwikkeling op de arbeidsmarkt van de toekomst? Hoe vind je die baan met impact in duurzaamheid? De Kring Sustainability organiseert op 25 januari de workshop 'Een duurzame draai aan je carrière'.
Lees verder

De winkelstraat van morgen
Voor een uitverkochte zaal spraken Pieter Zwart, CEO Coolblue, Meike Beeren (19950008), oprichter Marqt, Edo Beukema (19840008), CMO Hudson's Bay Europa, en Kitty Koelemeijer (20075607), professor marketing aan Nyenrode, op de Refreshment Day over winkels en e-commerce. De deelnemers beleefden een inspirerende en boeiende middag.
Lees verder

Gezellig samenzijn PGMBA 2006
Het PGMBA 2006 kwam weer bij elkaar voor een homecoming. Jaarvertegenwoordigster Marian Raaijmakers (20060918) kreeg de deelnemers bij elkaar voor een zeer gezellig samenzijn. Prof. Haico Ebbers (19970901), die eerder met deze groep een reis naar China maakte, haalde herinneringen op en vertelde over het China van vandaag.

Homecoming Lite BBA 1979
Nieuw concept slaat aan: zolderbarretje Nyenrode met buffet. Geen poespas, opsmuk of moeilijke toestanden. Betaalbare beleving op historische grond met het oog op morgen. Mooie volumes, in decibellen en victualiën, en in het aantal uit diverse landen, provincies en steden gekomen deelnemers.
Lees verder

NOIB 1959 weer terug op de campus
Jaargang 1959 beleefde een homecoming op Nyenrode met een bijzonder kunstzinnig randje. Zo werd het schilderij getoond met het portret van Dr. E.B.J. Postma, waarvan men de restauratie had mogelijk gemaakt. Een heuse primeur, want met deze restauratie werd het eerste schilderij uit de 'kasteelcollectie' van Nyenrode onderhanden genomen.
Lees verder

Nyenrodianen: sportievelingen ten voeten uit!
De Nyenrode Cycling Classic, het Golftoernooi en de Oldtimer & Cabriodag zijn drie sportieve evenementen die georganiseerd worden voor de Nyenrode Alumni VCV-leden. Het Alumni Office organiseert deze drie evenementen gezamenlijk met fanatieke vrijwilligers die sterk bijdragen aan het succes.
Lees verder

Nyenrodianen Waar Ook Ter Wereld
Nyenrodianen komen elkaar overal ter wereld tegen. Rob Padberg (19590069) en Maaike Koomen (19840152) ontmoetten elkaar in Port-au-Prince, Haïti. Maaike was op werkbezoek in Haïti en dan ligt het uiteraard voor de hand om een bezoek te brengen aan de oud-consul generaal.
Lees verder

University of Puget Sound-Nyenrode Reunion
The Puget Sound and Nyenrode Committee is working with University of Puget Sound to organize the first-ever Puget Sound and Nyenrode Reunion, taking place during Summer Reunion Weekend, June 8-10. We would like to welcome you back to the beautiful Puget Sound campus to celebrate the 50 year anniversary of the Puget Sound Nyenrode partnership.
Lees verder
Van Verre
Nu online: thema WOTW Frankrijk (275)

Thema's in 2018
Amsterdam (276) - deadline 8 januari
Digitalisering (277) - deadline 9 april
WOTW Het hart van Afrika (278) - deadline 16 juli
Help (279) - deadline 1 oktober

Heb je tips, ideeën en suggesties?
Laat het de redactie weten!

Gezocht: Nyenrodianen in de media
De rubriek TumTum in ons magazine Van Verre en onze e-nieuwsbrief brengt Nyenrodianen voor het voetlicht die in de media zijn geweest.
Tip de redactie als je berichten in de media (televisie, radio, internet of geschreven pers) ziet waarin een Nyenrodiaan die jij kent de hoofdrol speelt!
TumTum
Cora van Nieuwenhuizen nieuwe minister
Cora van Nieuwenhuizen (20085603) is de nieuwe minister van Infrastructuur. Ze heeft al een lange carrière bij de VVD achter de rug, onder meer in het Europees Parlement en als gedeputeerde voor de provincie Noord-Brabant. 'Ik heb alle bestuurslagen gehad. Van lokaal, naar provinciaal, naar landelijk, naar Europees.'
Kijk hier

Dutch Dream Award Winner
Corina Blokland (20070305), Managing Director Vesting Casemanagement en Vice-voorzitter van Nyenrode Alumni VCV, is eind november uitgeroepen tot de winnaar van de Dutch Dream Award. In het Dutch Dream-programma wordt een talentvolle ondernemer een jaar lang gecoacht door een topmanager. De Award wordt uitgereikt aan de meest excellerende ondernemer.

The Clash of the Cover Bands
Claudia Disse (19900111) en Maurits Priem (19910297), leadzangers van 'The Booze' 1992, wonnen met hun huidige Funk, Soul & Rock coverband Trickplay de halve finale van de grootste bandcompetitie The Clash of the Cover Bands. De landelijke finale is op 7 januari in Paradiso.
Kijk hier
Jopping
Wie is van baan veranderd of heeft een bedrijf gestart?

Pieter Schulting (20020092) and Daan Reitsma (20070102): Purchased Jan Schoemaker in Zaandam, the last independent cocoa processor in the industry, together with third partner Paul Silva da Cruz. The company is the circular conscience of the cocoa industry already since 1923, producing high quality cocoa products from non-conventional cocoa beans through a workforce of over 100 people in the Netherlands and West-Africa. Daan and Pieter have a Nyenrode link through Luctor.

Meer Jopping
Stichting Nyenrode Fonds
Heerlijk Avondje
Stichting Nyenrode Fonds zet dit jaar graag haar schoen klaar. Voor Nyenrode dan wel. De verlanglijst is lang en bevat een groot aantal projecten die bijdragen aan het verleden, heden en de toekomst van Nyenrode. Van een gerestaureerd kasteel tot academisch onderzoek en nog zoveel meer. Wil jij bijdragen aan een mooier en beter Nyenrode?
Lees verder
Nyenrode
Nyenrode-bachelors nummer 1 in Nederland
De Bachelor of Science (BSc) in Business Administration en de deeltijdopleiding BSc in Accountancy van Nyenrode worden door de Keuzegids Universiteiten 2018 als beste opleidingen beoordeeld in hun categorie. De BSc in Business Administration staat zelfs op een gedeelde eerste plek in de ranglijst van alle bacheloropleidingen in Nederland.
Lees verder

Lintje voor Leo Besemer
In september nam Leo Besemer officieel afscheid van Nyenrode als Campus Supervisor. Hij was sinds 1981 in dienst van de universiteit en bereikte dit jaar de pensioengerechtigde leeftijd. Voor zijn inzet en bijdrage aan de Nyenrode-gemeenschap ontving hij de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Lees verder

Dank De Donor Dag
Stichting Nyenrode Fonds zette op de jaarlijkse Dank De Donor Dag haar donateurs weer in het zonnetje. Ook kregen negen studenten de cheques voor hun scholarships feestelijk uitgereikt door vertegenwoordigers van de donateurs die de beurzen mogelijk hadden gemaakt.
Lees verder

Classical Music Night
The first Classical Music Night was held in the Wapenzaal in October. Students Alexander Ivonov, Domingo Chang, Lindy Cheng, Peter Beers, Vicky Cheng and Willem Kriede performed during the evening. This event was organized by the students and made possible by the Nyenrode Art Committee.
Lees verder

Lees meer nieuws over Nyenrode
Alumni zoeken
Agenda
6 december
Outlook 2018 Fireplace Chat en Kerstborrel
Kring Finance

6 december
Vastgoed Oeuvrediner Wienke Bodewes, CEO Amvest
Kring Real Estate

12 december
Share the Sun, the Waka-Waka story
Kring Amersfoort-Utrecht

12 december
Kennismakingsavond Industrieele Groote Club
Nyenrode Alumni VCV

14 december
Kerstborrel
Nyenrode Alumni VCV

15 januari
Participeren zonder investeren
Kring Amersfoort-Utrecht

16 januari
Human vs artificial intelligence
Kring People and Technology

17 januari
Transformatie-management
Kring Transformation Management

25 januari
Workshop: een duurzame draai aan je carrière!
Kring Sustainability

7 februari
Agile, Scrum en DevOps
Kring Interim Management

Meer Agenda
VCV Benefits
Verhoog je LQ
Het nieuwe boek van Robert Benninga (19700006) gaat over de diepere behoeften die we allemaal hebben, namelijk dat we Safe, Seen en Supported willen zijn (Triple S). Maak kans op een gratis exemplaar.
Lees verder

Tegen de stroom mee
In dit boek dagen Barbara Hoogenboom (19900140) en Jan Jacob Stam je uit je bestaande kennis over leiderschap en organisaties opnieuw te verkennen en te verdiepen. Win een gratis boek.

Lees verder
Privé
Geboren
Lotte Hélène
04-11-2017
dochter van Inge Hamilton (20070317) en Niels Landzaat

David Peter
02-11-2017
zoon van Hugo (20070306) en Anna Breuers

Huwelijk
Vincent DeWeese (20100023) en Francis Riekhoff
11-08-2017

Overleden
Humberto Verhoef
(19470081)
Bonne Wisman
(19520091)
Cees ter Poorten
(19530053)
Ruurd Reversma
(19540064)
Tom Heynen
(19550036)
Robert Trost
(19560088)
Harry Simons
(19570095)
Herman Mock
(19590068)
Lees verder

In Memoriam
Hans Palm
(oud-decaan)

Dik van der Laag
(19460053)

Huib Boermans
(19590013)

Matthieu Blauwhoff
(19780505)

Alan Weers
(19990395)


Meer Privé
Prikbord
Oproep: Verloren zonen en dochters
Eén van de belangrijkste doelen van Nyenrode Alumni VCV is om de contacten tussen alle Nyenrode-alumni te onderhouden. Wij zijn op zoek naar onze verloren zonen en dochters om de alumni-database te actualiseren. Kan jij ons helpen om met hen in contact te komen?
Lees verder
Adverteren
Je bedrijf onder de aandacht brengen van Nyenrodianen?
Bij Nyenrode Alumni VCV zijn er diverse mogelijkheden.
Meer weten? Mail of bel 0346 - 291490.
Contact
Deze nieuwsbrief is
een maandelijkse publicatie van de alumnivereniging van Nyenrode, Nyenrode Alumni VCV.

Nyenrode Alumni
VCV Office

Straatweg 25
3621 BG Breukelen
tel 0346 - 291513

Mail

Website

Colofon
Afmelden | Voorkeuren wijzigen