Nieuwsbrief
Kun je deze e-mail niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief in je browser
For the English version, click here
September 2017
Bestuur business
Beste Nyenrodiaan,

Mensen met elkaar in contact brengen. Dat is een van de belangrijkste taken van het Alumni Office. Met veel passie werkt het team aan een sterk netwerk. Wie een vraag heeft over carrière, mentorschap, business-skills of investeringen is bij het Alumni Office aan het juiste adres. En je kunt ook steun kunt krijgen bij het organiseren van een homecoming voor jouw jaar. De Nyenrode-experience begint immers pas écht als je alumnus wordt.
Lees verder
Nieuws
Career Event: Personal Branding
Wat zijn mijn kerntalenten? En hoe gebruik ik deze om mij te onderscheiden van anderen? Hoe vertaal ik dit naar mijn cv en LinkedIn-profiel en hoe word ik snel gevonden door bedrijven en searchers? Ben je op zoek naar het antwoord op deze vragen, schrijf je dan in voor het Career Event op 9 oktober.
Lees verder

BBQ-boottocht in Zwolle
Vaar mee met de BBQ-boot door de grachten van Zwolle. Terwijl de boot rustig langs de mooie parken en grachtenpanden vaart, wordt er een complete BBQ verzorgd. Kring Zwolle organiseert deze leuke, gezellige en ongedwongen netwerkavond op 7 september.
Lees verder

Nyenrode Cycling Classic 2017
Over vijf dagen is het zover! De niet te missen wielertoertocht: de Nyenrode Cycling Classic 2017. Tover het stalen ros uit de schuur, even afstoffen, ketting smeren, bandjes oppompen en gaan! Na afloop kan er worden nagenoten van de geleverde prestatie met een hap en de tap.
Lees verder

Marketing Troonrede 2017: De klant 4.0
De supermarkt is een belevingssupermarkt geworden waar boodschappen doen een uitje is. Hoe gaan marketeers klanten in de digitale economie verleiden en de controle over het aankoopproces behouden? Laat je inspireren door de Marketing Troonrede 2017 op 12 september door de Kring Innovatiemanagement.
Lees verder

Share the Sun, the Waka-Waka story
Waka-Waka zorgt dat iedereen de energie van de zon kan gebruiken, backpackers, festivalgangers, maar ook vluchtelingen en ondernemers in rurale gebieden. Camille van Gestel (19910223), co-founder en CEO van Waka-Waka, deelt zijn belevenissen op deze avond van de Kring Amersfoort-Utrecht op 12 september.
Lees verder

Promovendus Erdogan Gülyaz over Lean Management
Beter presteren met steeds minder middelen. Daartoe biedt Lean Management veel mogelijkheden. 'Lean Management gefocust op klantwaarde maakt het mkb competitiever', stelt Erdogan Gülyaz (20110412) in zijn proefschrift. Hij geeft op 19 september een presentatie inclusief workshop bij de Kring Lean.
Lees verder

Social media service bij KLM Cygnific
Cygnific is het grootste Sales & Service Center van Air France KLM en Delta Airlines. De posts van het webcare-team worden regelmatig vermeld op 'De beste social media'. Op 20 september ben je van harte welkom op het hoofdkantoor van Cygnific te Amsterdam bij de bijeenkomst van de Kring Marketing & Digital.
Lees verder

Dames van staal
De Ladies Circle organiseert op 21 september een bedrijfsbezoek bij Tata Steel in IJmuiden. Tijdens dit unieke bedrijfsbezoek kom je onder andere meer te weten over deze interessante industrie en hoe Tata Steel staal produceert, bewerkt en distribueert.
Lees verder

Bedrijfsbezoek Rendac in Son
Destructiebedrijf Rendac in Son weet met slimme innovaties het hoofd te bieden aan de steeds strengere regelgeving. Ook benut het de kansen op het gebied van duurzaamheid. Joost Coremans (20070307), Bedrijfsdirecteur, gunt Kring Brabant-Oost een kijkje in de keuken op 28 september.
Lees verder

Offshore IT outsourcing
Outsourcing your IT department seems to have great benefits. What is it that makes these offshore teams a business dream or a total failure? On October 2 the Circle International Business will organize a seminar that will outline the recent trends in international outsourcing.
Lees verder

Nyenrode-University of Georgia reunion
It is time again for the every-five-year reunion in Athens, GA, to celebrate the beginning of the exchange program between Nyenrode and UGA, and to catch up with each other. Arrival is on October 20 and departure October 22. The program includes the traditional scavenger hunt, a Saturday night dinner, and the delicious brunch on Sunday.
Lees verder
Van Verre
Het volgende nummer met als thema WOTW Frankrijk (275) verschijnt in september

C'est la vie
Als pensionado of jonge ambitieuze expat praten alumni mee in het discours public, spelen jeu de boules, moedigen AS Monaco aan en hebben het broodje kaas met glas melk verruild voor een warme lunch met een glaasje wijn. Van Parijs tot de Provence genieten Nyenrodianen van alle generaties van het zoete leven à la campagne en de cultuur in de steden.

Gezocht: Nyenrodianen in de media
De rubriek TumTum in ons magazine Van Verre en onze e-nieuwsbrief brengt Nyenrodianen voor het voetlicht die in de media zijn geweest.
Tip de redactie als je berichten in de media (televisie, radio, internet of geschreven pers) ziet waarin een Nyenrodiaan die jij kent de hoofdrol speelt!
TumTum
Amsterdam Castle
Het aantal bezoekers aan Amsterdam stijgt. Om de groep wat meer te spreiden over het land, worden steeds meer plekken vernoemd naar Amsterdam. Zo wordt het Muiderslot in Muiden in de markt gezet als 'Amsterdam Castle'. Volgens directeur Bert Boer (19870015) werkt het en is het aantal bezoekers verdubbeld. Vanaf 5.25.
Luister hier

Innovatie Lab
Transavia bestaat 50 jaar. Business 010 ging op bezoek bij Erik-Jan Gelink (19880060), Commercieel Directeur Transavia, om over de toekomstplannen te praten. In het Innovatie Lab onder meer een chatbot via Facebook Messenger, een virtual reality-bril voor entertainment en de Say Cheese-app.
Kijk hier

Hotelchamp
Kristian Valk (20000145), CEO and co-founder of Hotelchamp, was interviewed on BBC World News about how they disrupt the hotel industry. The travel market is dominated by Expedia and Booking. Hotelchamp helps hotels all over the world to increase direct bookings. The firm's technology is now used in 40 countries.
Kijk hier
Jopping
Wie is van baan veranderd of heeft een bedrijf gestart?

Jeroen Jonker (19960061) is in juli begonnen in de functie General Manager Operations bij de business unit Returns van logistiek dienstverlener Kuehne+Nagel. Hij is eindverantwoordelijk voor de zes distributiecentra van Returns, waarin voor Albert Heijn en de grote leveranciers van Albert Heijn alle retouren uit de filialen worden verwerkt, de pools van herbruikbaar fust en ladingdragers voor de hele keten worden beheerd en waste management wordt uitgevoerd.

Meer Jopping
Stichting Nyenrode Fonds
Eenden, duiven en fazanten
Het menageriecomplex is in verval geraakt. Om te voorkomen dat het erfgoed verloren gaat, is grondige restauratie noodzakelijk. De fauna op Nyenrode zal dan, na de pauwen en herten, weer flink worden uitgebreid met zeldzame eenden, duiven en fazanten.
Lees verder
Nyenrode
MSc-studie in Amsterdam
Voor de meeste studenten van het Fulltime MSc in Management is de campus-ervaring in Breukelen een onmisbaar onderdeel van hun studie. Voor studenten die hun MSc-opleiding echter liever willen volgen in Amsterdam, biedt Nyenrode met ingang van september 2018 de mogelijkheid om te studeren op de Nyenrode-locatie De Vijf Keijzers aan de Keizersgracht.
Lees verder

Nieuwe Nyenrode-website
Nyenrode Business Universiteit heeft een vernieuwde website: één klantvriendelijke en aantrekkelijke website, die aansluit op de wensen en informatiebehoeften van de bezoeker. Iedere bezoeker kan er nu snel alle benodigde informatie vinden. De nieuwe website is meertalig en gebruikersvriendelijk op alle vaste en mobiele apparaten.
Kijk hier

Renovatie collegezaal De Rooij 103
De grote collegezaal De Rooij 103 is recent gerenoveerd. Omdat Nyenrode vooral behoefte heeft aan een tussenmaat zalen, is de ruimte gesplitst in twee kleinere zalen. Deze kunnen door een flexibele tussenwand ook weer aan elkaar gekoppeld worden waardoor een grote zaal ontstaat.

Van Kelder tot Frankot
De negende Art Fund Nyenrode-tentoonstelling bevat een selectie uit de kunstverzameling van Maarten Bertrams (19630012) en zijn echtgenote Tineke. 'Van Kelder tot Frankot. Een uit de hand gelopen hobby' is van 6 oktober tot en met 12 december te bezichtigen in het Dr. Albert Heijn-gebouw op de begane grond en op de eerste etage.

Lees meer nieuws over Nyenrode
Alumni zoeken
Agenda
7 september
BBQ-boottocht
Kring Zwolle

10 september
Nyenrode Cycling Classic
Kring Cycling

11 september
Nyenrode Alumni VCV Golftournament

12 september
Kennismakingsavond Industrieele Groote Club
Nyenrode Alumni VCV

12 september
Marketing Troonrede 2017: De klant 4.0
Kring Innovatie Management

12 september
Share the Sun, the Waka-Waka story
Kring Amersfoort-Utrecht

19 september
Promovendus Erdogan Gülyaz (20110412) over 'Lean Management
Kring Lean

20 september
Social media service bij KLM Cygnific
Kring Marketing & Digital

21 september
Bedrijfsbezoek Tata Steel
Ladies Circle

21 september
Workshop
Kring Transformatie Management

23 september
Lustrum Luctor

27 september
Workshop 'Word een held' door Bas Kodden
Kring Interim Management

28 september
Bedrijfsbezoek Rendac in Son
Kring Brabant-Oost

2 oktober
Offshore IT outsourcing
Kring International Business

3 oktober
Extra vergadering Raad van Afgevaardigden
Nyenrode Alumni VCV

6 oktober
Bedrijfsbezoek
Kring Interim Management

6 oktober
Reünie NOIB 1964

7 oktober
Homecoming NOIB 1959

9 oktober
Career Event: Personal Branding
Nyenrode Alumni VCV

10 oktober
Homecoming NOIB 1955

20-22 oktober
Homecoming alumni University of Georgia
In Athens, Georgia

31 oktober
Masterclass Robert Benninga (19700006) en Ingeborg Weser
Nyenrode Alumni VCV

Meer Agenda

Save the date
3 november
Homecoming IDP-5

4 november
Jazznight
NCV

4 november
Homecoming MBA 2006

7 november
Vergadering Raad van Afgevaardigden
Nyenrode Alumni VCV

11 november
Homecoming BBA 1987

23 november
Refreshment Day
Nyenrode Alumni VCV

14 december
Kerstborrel
Nyenrode Alumni VCV
VCV Benefits
Parc Spelderholt
Gayle van Beeten (20100002) biedt 50 procent korting op de zaalhuur op Parc Spelderholt, een prachtig landgoed op de Veluwe.
Lees verder
Privé
Geboren
Emma
08-08-2017
dochter van Sophia Bai (20100401) en Bert Jan Oostenbrink

Huwelijk
Wenda Linthorst-Kielstra (20110516) en Ronald Linthorst
24-06-2017

Overleden
Eric Witschey
(19460111)
John Holtkamp
(19510029)


In Memoriam
Eric Witschey
(19460111)


Meer Privé
Prikbord
Gezocht: ervaring in het opzetten van retailketen
Een student MBA Agro & Food is op zoek naar iemand met ervaring in het opzetten en uitrollen van een retailketen. Opgegroeid met bloemen en planten, heeft hij een visie over een nieuw, professioneel afzetmodel in die sector. Een participatie is mogelijk. Ben jij enthousiast of ken je iemand, mail.
Adverteren
Je bedrijf onder de aandacht brengen van Nyenrodianen?
Bij Nyenrode Alumni VCV zijn er diverse mogelijkheden.
Meer weten? Mail of bel 0346 - 291490.
Contact
Deze nieuwsbrief is
een maandelijkse publicatie van de alumnivereniging van Nyenrode, Nyenrode Alumni VCV.

Nyenrode Alumni
VCV Office

Straatweg 25
3621 BG Breukelen
tel 0346 - 291513

Mail

Website

Colofon
Afmelden | Voorkeuren wijzigen