Nieuwsbrief
Kun je deze e-mail niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief in je browser
For the English version, click here
Augustus 2017
Bestuur business
Beste Nyenrodiaan,

Wist je dat je je LinkedIn-profiel automatisch kunt koppelen aan je profiel op de website van Nyenrode Alumni VCV? Zo maak je jezelf tot nieuws in deze komkommertijd! En dat onze website nu ook responsive is? Dat betekent dat het makkelijker is om vanaf je smartphone in te schrijven voor de evenementen én in de database je mede-Nyenrodianen op te zoeken.
Lees verder
Nieuws
Online Career Center
De Career & Personal Development-afdeling van de universiteit helpt studenten en alumni om de volgende carrièrestap te zetten. Nu is het online Career Center gelanceerd, dat ook voor alumni toegankelijk is. Het Career Center is eveneens als app beschikbaar.
Lees verder

Kwik, Kwek & Kwak alumni van Blijenrode
De neefjes van Donald Duck gaan naar Schreyenrode, Instituut voor Buitengewoon Begaafde Bolleboosjes. Ze worden welkom geheten door doctorandus Dufkens, professor Von Quatsch en rector magnificus Gaarbrein. Elke overeenkomst met Nyenrode berust natuurlijk op toeval. Hilarisch!
Lees verder

Coachend leidinggeven
Een verrassend inspirerende avond door de Kring Business Spiritualiteit op 5 september over leidinggeven aan teams, maar ook aan jezelf! Je wordt getraind in verbaal meesterschap, conversationele communicatie, machtige zinnen en hun toepassing, gespreks- en vraagtechnieken en de kracht van beïnvloeding.
Lees verder

Rondvaart, BBQ en drankjes in Zwolle
Vaar mee met de BBQ-boot door de grachten van Zwolle. Terwijl de boot rustig langs de mooie parken en grachtenpanden vaart, wordt er een complete BBQ verzorgd. Kring Zwolle organiseert deze leuke, gezellige en ongedwongen netwerkavond op 7 september.
Lees verder

Nyenrode Cycling Classic 2017
Het is tijd om het stalen ros weer uit de schuur te toveren. Even afstoffen, ketting smeren, bandjes oppompen en gaan! Met de niet te missen wielertoertocht op 10 september: de Nyenrode Cycling Classic 2017. Na afloop kan er worden nagenoten van de geleverde prestatie met een hap en de tap.
Lees verder

Dames van staal
De Ladies Circle organiseert op 21 september een bedrijfsbezoek bij Tata Steel in IJmuiden. Tijdens dit unieke bedrijfsbezoek kom je onder andere meer te weten over deze interessante industrie en hoe Tata Steel staal produceert, bewerkt en distribueert.
Lees verder

Nyenrode Haiku-competitie
Een goede Nyenrode Haiku bevat verdieping, natuur, contrast, herkenning, een glimlach en het laat zich lezen als een bries. In juni vond in de Wapenzaal voor de eerste keer de uitreiking plaats van de 'Nyenrode Haiku-Wisseltrofee'. En de winnaar is...
Lees verder
Van Verre
Het volgende nummer met als thema WOTW Frankrijk (275) verschijnt in september

C'est la vie
Als pensionado of jonge ambitieuze expat praten alumni mee in het discours public, spelen jeu de boules, moedigen AS Monaco aan en hebben het broodje kaas met glas melk verruild voor een warme lunch met een glaasje wijn. Van Parijs tot de Provence genieten Nyenrodianen van alle generaties van het zoete leven à la campagne en de cultuur in de steden.

Gezocht: Nyenrodianen in de media
De rubriek TumTum in ons magazine Van Verre en onze e-nieuwsbrief brengt Nyenrodianen voor het voetlicht die in de media zijn geweest.
Tip de redactie als je berichten in de media (televisie, radio, internet of geschreven pers) ziet waarin een Nyenrodiaan die jij kent de hoofdrol speelt!
TumTum
Alpine
Het sportwagenmerk Alpine is terug. Autojunk sprak met Michael van der Sande (19840128), managing director van Alpine, over de nieuwe A110 op het Concours d'Élégance op Paleis Het Loo. Eén van de twee dealers in Nederland wordt Stam Groep, waar Sipko de Ruiter (19910535) DGA is. Eind november wordt Alpine Center Soestdijk geopend.
Kijk hier

Vliegende start
In het programma Ondernemend van RTV Drenthe is Julian Doorten (20130024) van Storage Share te gast, een platform voor vraag en aanbod van opslagruimte. Hij vertelt over de vliegende start en de groei van het bedrijf en de buitenlandse uitbreidingsplannen. En over het verschil tussen werken in Amsterdam en Hoogeveen.
Kijk hier
Jopping
Wie is van baan veranderd of heeft een bedrijf gestart?

Daphne Pit (19900138): 'Pit Pure Power is an internationally focused consultancy with the aim of accelerating the transition towards a more sustainable planet, society and economy. Through the work of Pit Pure Power, I pursue my two personal dreams: to help sustainability become mainstream and to help achieve energy access for everybody everywhere.'

Erwin de Zeeuw (20080301): Treedt in dienst bij VVV Nederland in de functie directeur Giftcards met ingang van 1 augustus. Kees van Wijk, algemeen directeur VVV Nederland: 'Ik ben blij met de komst van Erwin, die met zijn achtergrond in staat is om de digitale en commerciële ontwikkelingen binnen ons bedrijf verder te versnellen.'

Meer Jopping
Stichting Nyenrode Fonds
Leergang Sociaal Ondernemen
Een sociaal ondernemer streeft maatschappelijke impact na, naast een gezond financieel rendement. Om een sociale onderneming succesvol en duurzaam te laten groeien is een zakelijke aanpak onmisbaar. Wil jij bijdragen aan de professionalisering van de sector door het opleiden van de succesvolle maatschappelijk ondernemers in het advanced programma van de Leergang Sociaal Ondernemen?
Lees verder
Nyenrode
Fulltime MSc in Management met nieuwe trajecten
De MSc in Management-opleiding biedt de ideale combinatie van academische theorie, persoonlijke ontwikkeling en praktische relevantie. Op maat gesneden voor young professionals die klaar zijn om de huidige trends in het bedrijfsleven wereldwijd aan te pakken. Vanaf januari 2018 worden er twee nieuwe trajecten aan het programma toegevoegd.
Lees verder

Lean Management en klantwaarde
Lean Management biedt veel mogelijkheden voor bedrijven in het midden- en kleinbedrijf (mkb) om steeds beter te presteren met steeds minder middelen. Erdogan Gülyaz (20110412) schreef er een proefschrift over: 'Extending Lean framework beyond conventional boundaries: Exploring value creation and appropriation in SMEs and services'.
Lees verder

Ameland Beach Rugby Festival
Rugby Club Nijenrode was to represent Nyenrode at the annual beach rugby tournament on Ameland. 127 Teams had signed up to play at the tournament. Twenty-four Nyenrode men were looking forward to a guys-only weekend at last, during which we could enjoy ourselves, have fun and play a few games of rugby.
Lees verder

Summerbreak after year one of BScBA
Egor Fiodarau reflects on his first year as a Bachelor of Science in Business Administration student before going home for the summer break. 'I had an amazing experience at Nyenrode. Academically, socially and moreover, it is definitely wonderful to have friends here.'
Lees verder

Lees meer nieuws over Nyenrode in de Newsroom
Alumni zoeken
Agenda
10 augustus
Sloeptocht door Amsterdam
Kring Marketing & Digital

18 augustus

Alumni diner Introductietijd
NCV

2 september
Homecoming NOIB 1967

2 september
Heeren Vijf Tuinfeest
NCV

4 september
Homecoming Hoofdbestuurs-leden
Nyenrode Alumni VCV

5 september
Coachend leidinggeven, NLP life Academy
Kring Business Spiritualiteit

7 september
Rondvaart, borrel en BBQ
Kring Zwolle

10 september
Nyenrode Cycling Classic
Kring Cycling

11 september
Nyenrode Alumni VCV Golftournament
VOL

12 september
Kennismakingsavond Industrieele Groote Club
Nyenrode Alumni VCV

12 september
Innovatie in marketing: Marketing Troonrede
Kring Innovatie Management

14 september
Career Event
Nyenrode Alumni VCV

20 september
Workshop leiderschap
Kring Interim Management

21 september
Bedrijfsbezoek Tata Steel
Ladies Circle

21 september
Workshop
Kring Transformatie Management

23 september
Lustrum Luctor

27 september
Jaarvertegenwoordigers-dag
Nyenrode Alumni VCV

6 oktober
Bedrijfsbezoek
Kring Interim Management

6 oktober
Reünie NOIB 1964

7 oktober
Homecoming NOIB 1959

10 oktober
Homecoming NOIB 1955

20-22 oktober
Homecoming alumni University of Georgia
In Athens, Georgia

Meer Agenda

Save the date
3 november
Homecoming IDP-5

4 november
Jazznight
NCV

4 november
Homecoming MBA 2006

11 november
Homecoming BBA 1987

23 november
Refreshment Day
Nyenrode Alumni VCV
Privé
Geboren
Olivier Pieter
10-07-2017
zoon van Robin Tielens (20150525) en Margot Vermue (20070127)

Overleden
Piet Diebels
(19520020)

Frank Reith
(19520064)
Huib Bomas
(19600010)
Jan Vermeijden
(19620108)
Jons van der Mars
(19670084)

In Memoriam
Zwier Veldhoen
(19790130)


Meer Privé
Prikbord
Commissaris Kringen en Commissaris Ledenwerving gezocht!
Het Hoofdbestuur zoekt een nieuwe Commissaris Kringen en een Commissaris Ledenwerving. Ben je een enthousiaste en ondernemende Nyenrodiaan met relevante ervaring? Meld je aan!
Lees verder
Adverteren
Je bedrijf onder de aandacht brengen van Nyenrodianen?
Bij Nyenrode Alumni VCV zijn er diverse mogelijkheden.
Meer weten? Mail of bel 0346 - 291490.
Contact
Deze nieuwsbrief is
een maandelijkse publicatie van de alumnivereniging van Nyenrode, Nyenrode Alumni VCV.

Nyenrode Alumni
VCV Office

Straatweg 25
3621 BG Breukelen
tel 0346 - 291513

Mail

Website

Colofon
Afmelden | Voorkeuren wijzigen