Nieuwsbrief
Kun je deze e-mail niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief in je browser
For the English version, click here
April 2017
Bestuur business
Beste Nyenrodiaan,

Dit jaar bestaat onze alumnivereniging 60 jaar! Wat wordt de koers van Nyenrode Alumni VCV? Volgen wij met ons ledenbeleid de denkwijze van de universiteit, waarbij iedereen die een programma of studie volgt een Nyenrodiaan is? Of blijven we bij ons huidige, meer restrictieve, ledenbeleid? De meningen zijn divers. De komende maanden zal hier meer duidelijkheid over komen.
Lees verder
Nieuws
Kring Marketing & Communicatie wordt Marketing & Digital
De Kring Marketing & Communicatie heet voortaan Marketing & Digital. De Kring beoogt op een inspirerende manier Nyenrodianen die werkzaam zijn in een marketing-, communicatie en/of digital-functie, met elkaar in contact te brengen.
Lees verder

Workshop ‘Wat is mijn punt nu?’
Het uitgangspunt voor deze workshop is de belangrijkste vraag voor iedere professional: wat is jouw persoonlijke missie? In deze training van de Kring Amersfoort-Utrecht op 11 april krijg je een aantal belangrijke handreikingen.
Lees verder

Lean bedrijfsbezoek
Cygnific is het Sales & Service Centrum van Air France KLM, waar Lean overal in de organisatie zichtbaar is. Constante verbetering staat centraal. Kom met de Kring Lean op 9 mei kijken hoe het dit bedrijf is gelukt om Lean in de kern van het bedrijf te krijgen.
Lees verder

Fairphone en purpose-marketing
De Kring Marketing & Digital en de Kring Sustainability organiseren op 11 mei een bedrijfsbezoek aan Fairphone. Je krijgt inzicht in hoe je waarde kunt creëren met purpose-marketing. In de sessie zullen we brainstormen over een aantal uitdagingen van Fairphone.
Lees verder

Coaching Carrousel
Vind je het lastig om de juiste coach te vinden? Ben je nieuwsgierig naar de verschillende invalshoeken op het gebied van coaching? Kom dan naar de Ladies Circle Coaching Carrousel op 16 mei!
Lees verder

Oldtimer & Cabriodag 25e editie
Voor deze bijzondere editie starten we op 21 mei vanaf kasteel Nyenrode. Er is een sportklasse voor de ervaren en geroutineerde equipes en een tourklasse met iets eenvoudiger kaartleesopdrachten. Al 35 equipes hebben zich ingeschreven, het aantal plaatsen is beperkt, dus schrijf je snel in!
Lees verder

Festival in Maastricht
Kring Real Estate bestaat in juni 7,5 jaar. Dat wordt gevierd in het weekend van 9 en 10 juni in Maastricht, de stad vol met alle goeds van deze aarde. Uitgangspunt: vrijheid met opties en vaste ontmoetingsmomenten.
Lees verder

Kom golfen!
Op maandag 11 september zal op de exclusieve Golfsociëteit De Lage Vuursche in Den Dolder het Nyenrode Alumni Golftournament plaatsvinden. Eén van de mooiste golfbanen van Nederland met een hoog serviceniveau. De Golfcommissie heeft deze bijzondere baan speciaal voor deze Lustrum-editie kunnen reserveren. Hou de datum vrij in je agenda en schrijf je in!
Lees verder

Business spiritualiteit
Wat is business spiritualiteit en wat maakt die combinatie spannend? Dat was het thema op de alumni-avond van Foundations of Management (FMA). Je moet het vooral zijn, voelen, doen en er bewust van zijn.
Lees verder

Teams en impact
Teams vormen het kruispunt waar individuele groei en organisatie-ontwikkeling samenkomen. De SLDP alumni-avond stond in het teken van ‘Teams en impact’. Hoe creëer je een impactvolle teamdynamiek?
Lees verder
Van Verre
Nu online: thema Stress (273)

Thema’s in 2017
Nyenrode Alumni VCV 60 jaar (274) – deadline 10 april
WOTW Frankrijk (275) – deadline 10 juli
Help (276) – deadline 2 oktober

Heb je tips, ideeën en suggesties?
Laat het de redactie weten!

Gezocht: Nyenrodianen in de media
De rubriek TumTum in ons magazine Van Verre en onze e-nieuwsbrief brengt Nyenrodianen voor het voetlicht die in de media zijn geweest.
Tip de redactie als je berichten in de media (televisie, radio, internet of geschreven pers) ziet waarin een Nyenrodiaan die jij kent de hoofdrol speelt!
TumTum
Wind in de zeilen
Pieter Heerema (19730024) is na 117 dagen gefinisht in de Vendée Globe, de non-stop solozeilrace rond de wereld. Een prestatie van wereldformaat voor de 65-jarige zeiler. Bij Pauw vertelde hij over de ontberingen en de eenzaamheid tijdens een van de meest uitputtende zeilraces ter wereld.
Kijk hier

Grote onrust
De Turkse president Erdogan beschuldigde Nederland en Duitsland ervan ‘nazi-methoden’ toe te passen. Dat zorgt voor onrust onder Turkse Nederlanders. Yesim Candan (20000018) gaf commentaar in Goedemorgen Nederland: de meerderheid van de Turkse Nederlanders maakt zich grote zorgen. Vanaf 12.30.
Kijk hier

In het zadel
De Prins Willem-Alexander Manege in Amsterdam-Zuidoost zamelde geld in voor speciale zadels voor ruiters met een beperking. Gayle van Beeten (20100002) vertelde bij Zuidoost TV waarom mensen moesten stemmen. De manege heeft dankzij een anonieme sponsor nu twee nieuwe zadels.
Kijk hier
Jopping
Wie is van baan veranderd?

Willemijn Peeters (20000001): ‘Ik ben directeur van Searious Business, een social enterprise gericht op het voorkomen van plastic soep. Ik werk samen met bedrijven die fully committed zijn om hun plastic verspilling aan te pakken.’

Meer Jopping
Stichting Nyenrode Fonds
Revolving Scholarships
Dank aan lichting NOIB 1958, VCV Kring Hong Kong, American Friends of Nyenrode University, Alexander Roepers, familie De Vink en andere donateurs! Met Revolving Scholarships delen zij hun Nyenrode-ervaring, investeren zij in talent op Nyenrode en verbinden zij studenten en alumni voor het leven.
Lees verder
Nyenrode
Provinciale subsidie voor Oranjerie
Nyenrode ontvangt vanuit de subsidieregeling Erfgoedparels een bijdrage van de provincie Utrecht voor de restauratie van de Oranjerie op het landgoed. De provincie verstrekte subsidie aan 17 rijksmonumenten in de provincie, waardoor deze behouden blijven.
Lees verder

Inbreng specialisten cruciaal
De strategische vernieuwing van bedrijven moet steeds sneller en om dat op een succesvolle manier te doen heeft de directie de kennis van specialisten nodig. Speciaal voor senior specialisten die hun impact willen vergroten heeft Nyenrode een nieuw programma ontwikkeld: het Specialist Development Program.
Lees verder

Open Days BSc in Business Administration
The recently founded BSc in Business Administration is specifically designed to prepare youngsters for what is becoming an increasingly globalized business world. Discover the program during the upcoming Open Days on April 8 and June 3.
Lees verder

Het 14e Lustrum van de Nieuwe Compagnie van Verre
De NCV viert dit jaar haar 70-jarig bestaan. De Lustrumcommissie nodigt je graag uit om de festiviteiten mee te vieren op 9, 10 en 11 juni. Het thema van het Lustrum ‘De Grooten der Nyenrode’ werd bekend gemaakt met een schitterend filmpje.
Kijk hier
Lees verder en koop je kaarten

Lees meer nieuws over Nyenrode in de Newsroom
Alumni zoeken
Agenda
5 april
Borrel en diner in Singapore
Kring Singapore

7 april
Homecoming MSc-16 en MSc-17

11 april
Workshop ‘Wat is mijn punt nu?’
Kring Amersfoort-Utrecht

11 april
Voorjaarsbijeenkomst
Commissarissen Kring

18 april
Mischke-borrel
Kring Brabant Oost

20 april
Vergadering Raad van Afgevaardigden
Nyenrode Alumni VCV

21 april
Bedrijfsbezoek ProRail
Kring Interim Management

9 mei
Bedrijfsbezoek Cygnific, Sales & Service Center van Air France KLM
Kring Lean

11 mei
Lustrumborrel Nyenrode Alumni VCV 60 jaar

11 mei
Bedrijfsbezoek Fairphone en het succes van purpose-marketing
Kring Sustainability

11 mei
Seminar Duurzaam Presteren
Nyenrode Sports Inc.

16 mei
Coaching Carrousel
Ladies Circle

21 mei
Oldtimer & Cabriodag 25e editie
Nyenrode Alumni VCV

7 juni
Algemene Ledenvergadering
Kring Interim Management

7 juni
Hoe ga je om met de herfst van je carrière als Interim Manager
Kring Interim Management

9 en 10 juni
Festival in Maastricht
Kring Real Estate

9, 10 en 11 juni
Het 14e Lustrum van de Nieuwe Compagnie van Verre

Meer Agenda

Save the date
24 juni
BBQ en homecoming International Alumni

4 september
Reünie Hoofdbestuursleden
Nyenrode Alumni VCV

11 september
Nyenrode Alumni VCV Golftournament
Privé
Geboren
Georgette Simone Anneke Marie-Louise
13-03-2017
dochter van Diederik Bakker (19980008) en Suzette de Ferrante

Jornmax
07-02-2017
zoon van Jojanneke (20070318) en John Holtrust-Westerbeek (20080360)


Overleden
Jan Flach
(19490022)
Peter Mischke
(19520055)
Pieter van den Akker
(19540003)
Gerard Vroom
(19540083)
Hans Bokkers
(19640015)
Ruud Jansen
(19670057)
Harry van der Lugt
(19670082)
Louis Bergman
(19670144)


In Memoriam
Peter Mischke
(19520055)


Meer Privé
Prikbord
Oproep
De Kring Sales & Account Management is op zoek naar nieuwe bestuursleden.
Lees verder

Oproep verloren zonen en dochters
Een van de belangrijkste doelen van Nyenrode Alumni VCV is om de contacten tussen alle Nyenrode-alumni te onderhouden. Wij zijn op zoek naar onze verloren zonen en dochters om de alumni-database te actualiseren. Kan jij ons helpen om met ze in contact te komen?
Lees verder

Vacature
American Express zoekt een Online Marketing Executive Consumer Acquisition.
Lees verder
Adverteren
Je bedrijf onder de aandacht brengen van Nyenrodianen?
Bij Nyenrode Alumni VCV zijn er diverse mogelijkheden.
Meer weten? Mail of bel 0346 - 291490.
Contact
Deze nieuwsbrief is
een maandelijkse publicatie van de alumnivereniging van Nyenrode, Nyenrode Alumni VCV.

Nyenrode Alumni
VCV Office

Straatweg 25
3621 BG Breukelen
tel 0346 - 291513

Mail

Website

Colofon
Afmelden | Voorkeuren wijzigen