Nieuwsbrief
Kun je deze e-mail niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief in je browser
For the English version, click here
Oktober 2016
Bestuur business
Beste Nyenrodiaan,

Was jij ook één van de 1.300 feestgangers die een onvergetelijk Lustrumfeest heeft gevierd? Een van de hoogtepunten was de ‘Memory Lane’, waar veel mensen de foto’s bekeken en herinneringen ophaalden. Een moment om opnieuw te beseffen hoeveel waarde Nyenrode heeft.
Lees verder
Nieuws
Investing in Start-ups
Ben je voor je bedrijf op zoek naar financiële, ondersteunende of adviserende investeringen? Nyenrode Alumni VCV organiseert op 8 december weer een seminar om investeerders en ondernemers met elkaar in contact te brengen. Ben je eigenaar van een start-up en wil je met je bedrijf pitchen? Meld je aan!
Lees verder

Incubator als innovatie-instrument
Hoe realiseer je als start-up de groei naar een succesvolle organisatie? Hoe krijg je als starter toegang tot het benodigde kapitaal en resources? De Kring Innovatiemanagement organiseert op 3 november een bezoek aan succesvolle start-ups met actuele tips uit Silicon Valley.
Lees verder

Kijkje in de keuken bij Bux
Op 3 november kun je met de Kring Marketing & Communicatie een uniek kijkje in de keuken krijgen bij Bux, één van de meest veelbelovende fintech start-ups in Nederland. Luister naar het inspirerende verhaal van CEO Nick Bortot (19910196) om middels een app beleggen toegankelijk te maken voor een groter en vooral jonger publiek.
Lees verder

Succes!
Succes was het thema van de Refreshment Day 2016. Er waren klinkende namen als spreker uitgenodigd, van Petri Hofste (19790047) en Maurits Hendriks tot Bas Kodden en Niels van Buren (20080505). Moderator was Nicoline Smoor (19840132). De middag werd natuurlijk een succes!
Lees verder

Wat een Lustrumfeest!
Het weer was geweldig, de opkomst groot en het feest super. Het Middenpad was veranderd in een Memory Lane en na een geweldig feest met vele artiesten, waaronder verschillende Booze Heroes, eindigde het spektakel met een daverende afterparty in het Koetshuis.
Lees verder
Bekijk de aftermovie
Bekijk de foto’s op onze Facebook-pagina

Nyenrode Classic 2016: de perfecte dag
Op naar Wilnis, Mijdrecht, Woerden, Montfoort, Oudewater en Vlist. Een welkome lunch met soep, broodjes en een kroket. Dan een pittig en lang stuk over de Lekdijk. Flink doortrappen en met wind tegen, zodat iedereen moe maar voldaan over de finishstreep komt. En dan napraten bij de BBQ. Zo ziet de perfecte dag eruit!
Lees verder
Bekijk de foto’s op onze Facebook-pagina

Normal is over
De Kring Sustainability organiseerde op 20 september haar eerste filmavond met de bekroonde documentaire ‘Normal is over’. Documentairemaakster Renée Scheltema was aanwezig en vertelde waarom en hoe ze de film heeft gemaakt. Na het bekijken gaf Nyenrode-hoogleraar André Nijhof zijn visie erop.
Lees verder
Van Verre
Het volgende nummer met als thema Innovatie (272) verschijnt half november

Met:
Wenda Kielstra (20110516) van Consumatics doet consumentenonderzoek met behulp van virtual reality
Innovatie voor Afrika: Abdul-Latif Issahaku (20100413) over apps in Ghana, Jan Bernard Nolst Trenité (19760059) over drinkwaterprojecten en afvalproblematiek in Ghana, Jan-Hein Hoitsma (19930930) over de SunCooler en Camille van Gestel (19910223) over WakaWaka
Joost Verbakel (20110076), SenseFox, over Internet of Things en LoRa
Innovatieve start-ups: nieuwe markten, technologie en marketing
De Kring Innovatiemanagement

Ideeën voor thema’s in 2017 zijn welkom bij de redactie!
TumTum
192 Museum
Precies 42 jaar nadat Radio Veronica haar uitzendingen vanaf de Noordzee moest staken, opende in Nijkerk een expositie over de geschiedenis van de zeezenders in het algemeen en van Radio Veronica in het bijzonder. Oud-dj van Radio Veronica Lex Harding (Lodewijk den Hengst, 19640052) haalt herinneringen op.
Kijk hier

Wat te doen tegen een herfstdepressie?
Succescoach Robert Benninga (19700006) geeft op radio NPO5 tips tegen een herfstdepressie. Plak in elk geval de Hello Tiger I love you-sticker op je spiegel! Goed voor elke dag een lach op je gezicht. En wees dankbaar voor wat je hebt en wat je wél kunt.
Luister hier

Fietstunnel feestelijk geopend
De fietstunnel aan de Kerkweg in Ede is feestelijk geopend. Wethouder Johan Weijland (19760532) verrichtte samen met NS regiodirecteur Ineke van Gent en Jan Mulder, regiodirecteur ProRail, de openingshandeling door symbolisch een spoorboom weg te dragen.
Kijk hier
Jopping
Wie is van baan veranderd?

Alexis van Dam (20050019): ‘I relocated from The Netherlands to Singapore in April 2016. I decided to explore new opportunities, in Asia, with my wife. Four months after the big move, I was offered a position as Chief Marketing Officer at the fintech company Insurance Market. I will also be starting up the Nyenrode Alumni VCV Singapore Circle in the months to come.’

Meer Jopping
Stichting Nyenrode Fonds
Zolderbar-restauratie
De NCV wil van de zolderbar een betere en mooiere plek te maken. Dat kan niet zonder de steun van alumni. Help jij mee? De zolderbar fungeert als de sociale spil van het studentenleven op Nyenrode. Ook de alumni ontmoeten elkaar er vaak en herleven hun Nyenrode-tijd.
Lees verder
Nyenrode
Emeritaatsrede Fred Lachotzki
Op 30 november zal prof. Fred Lachotzki (19660054) om 15.30 uur zijn emeritaatsrede ‘Pleidooi voor een Toekomst’ uitspreken in de Pfizer-collegezaal. Hiermee komt een einde aan zijn langdurige verbintenis met Nyenrode als student, docent/onderzoeker, hoogleraar en professor emeritus. Je bent van harte uitgenodigd om deze bijzondere gebeurtenis, zijn laatste college, bij te wonen.
Aanmelden

Opening academisch jaar
Het academisch jaar is op 5 september van start gegaan. Tijdens de plechtigheid gaf Pieter Elbers, president-directeur van KLM, de keynote speech. Hij refereerde aan de gezamenlijke geschiedenis van KLM en Nyenrode, beide opgericht door Albert Plesman, en ging in op de uitdagingen waar beide organisaties in de huidige tijd voor gesteld staan.
Lees verder

Frank van Wezel ontvangt Lifetime Achievement Award
Op 27 september is op Nyenrode de nieuwe Hi-Tec-zaal geopend die gebruikt zal worden voor onderwijs van Nyenrode Sports Inc. De ruimte is mogelijk gemaakt door Hi-Tec Sports, het internationale sportmerk van Frank van Wezel (19580108). Hij werd voor zijn belangrijke support aan Nyenrode gedurende vele jaren onderscheiden met de Lifetime Achievement Award.
Lees verder

Follow Nick van Dam
Nick van Dam (20050991), hoogleraar Corporate Learning & Development aan Nyenrode, is opgenomen in de lijst met ‘North America and Eurasia’s 13 HR Influencers You Must Follow’ van Talview, een toonaangevend bedrijf dat technologische HR-oplossingen biedt. De lijst wordt geïntroduceerd als ‘de lijst met HR influencers die indirect uw HR-strategie richting geven’.
Lees verder

TEDx Nyenrode University will be back!
‘The Puzzle of Learning’ is the theme for this year’s TEDx Nyenrode University on 22 October in the Coach House. We welcome speakers like Daria van den Bercken, pianist, Mark Tuitert (20156311), Olympic gold medal winner in skating, Nupur Kohli, medical aspects of learning, and Lidewey van der Sluis, talent learning.
Lees verder

Nieuwe kunstexpositie op Nyenrode
De tentoonstelling ‘Women of the World – Cultural Diversity’ geeft een overzicht van het werk dat fotografe Annelies Damen (19880026) de afgelopen tien jaar heeft gemaakt. Centraal daarin staan vrouwen in diverse culturen, waar ook ter wereld. Deze zesde expositie van Art Fund Nyenrode is tot eind december te zien op Nyenrode.

Lees meer nieuws over Nyenrode in de Newsroom
Alumni zoeken
Agenda
22 oktober
TEDx Nyenrode University

25 oktober
Workshop Systemisch Wijzer
Ladies Circle

3 november
De incubator als innovatie-instrument
Kring Innovatiemanagement

3 november
Bedrijfsbezoek Bux
Kring Marketing & Communicatie

10 november
Learning processes in LSS deployment
Kring Lean

10 november
The impact of big data on B2B sales
Kring Sales & Account Management

17 november
Career Event
Nyenrode Alumni VCV

17 november
Workshop: Vitale organisaties overleven dankzij het Contributisme
Kring Amersfoort-Utrecht

18 november
Masterclass Paul Smit – De 7 supercompetenties
Kring Interim Management

24 november
Speakeasy Inc. Interactive Communication Workshop
Kring Finance

8 december
Investing in Start-ups
Nyenrode Alumni VCV

15 december
Kerstborrel
Nyenrode Alumni VCV

Meer Agenda
Privé
Geboren
Philip
15-09-2016
zoon van Joost Bruins (20110303) en Floor Jansen

Jonas Pepijn
13-09-2016
zoon van Joost Kramer (20030055) en Marije Hallie
neefje van Bart Kramer (19990091) en kleinzoon van Gijs Kramer (19680053)


Overleden
Ton Klusener, de dominee
Dick Pappenheim
(19470063)
Wielke van den Berg
(19490005)
Thijs Konings
(19550051)
Gerard van Dijk
(19620031)
André Kofman
(19690119)
Abdellatif Bouhid
(20100404)


Meer Privé
Adverteren
Je bedrijf onder de aandacht brengen van Nyenrodianen?
Bij Nyenrode Alumni VCV zijn er diverse mogelijkheden.
Meer weten? Mail of bel 0346 - 291490.
Contact
Deze nieuwsbrief is
een maandelijkse publicatie van de alumnivereniging van Nyenrode, Nyenrode Alumni VCV.

Nyenrode Alumni
VCV Office

Straatweg 25
3621 BG Breukelen
tel 0346 - 291513

Mail

Website

Colofon
Afmelden | Voorkeuren wijzigen