Nieuwsbrief

Kun je deze e-mail niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief in je browser
For the English version, click here

September 2015
Bestuur business
Beste Nyenrodiaan,

Met de opening van het academisch jaar is het startsein gegeven voor een nieuw jaar vol studeren, tentamens maken en natuurlijk ook baravondjes. Dit jaar nog zonder het Bachelor of Science in Business Administration-programma, maar de voorbereidingen zijn in gang gezet. Als Hoofdbestuur gaan we verder met de gesprekken over het alumnibeleid en de samenwerking met Nyenrode. Ook staat er een afspraak met de Nieuwe Compagnie van Verre en de Jongste Compagnie van Verre om informatie uit te wisselen. Op zoek naar nog meer verbinding met elkaar!
Lees verder
Nieuws
Commissaris Media & Communicatie gezocht!
Het Hoofdbestuur zoekt een nieuwe Commissaris Media & Communicatie. Ben je een enthousiaste, creatieve en communicatieve Nyenrodiaan met relevante ervaring en een bijbehorend netwerk? Meld je aan!
Lees verder

Nyenrode Rugby homecoming
Er zijn evenementen die je echt niet mag missen! Rugbyclub Nyenrode organiseert op 20 september een grote Rugbyclub homecoming voor oud-besturen, spelers en ‘die hard’ Rugbyclub Nyenrode-fans. Wees er, als talent (van weleer), bij!
Lees verder

Career Event
Ben je toe aan een volgende stap in je carrière, dan is het goed te weten wie je bent en wat je eigen kracht en toegevoegde waarde zijn. Ben ik een echte ondernemer? Wat zijn de huidige trends op het gebied van recruitment en solliciteren? Benieuwd naar het antwoord op deze vragen? Schrijf je dan in voor het Career Event op 24 september.
Lees verder

Kick-start an active lifestyle!
Hoe is jouw work-life balans? Hoe combineer je een actieve lifestyle met een drukke baan? Deze onderwerpen komen aan bod tijdens het Ladies Circle evenement op 24 september. Op deze avond kan je ook actief aan de slag met een Bootcamp op het landgoed.
Lees verder

Gratis geld
Basisinkomen voor iedereen? Gratis geld maakt mensen gezonder, gelukkiger en socialer. Op 29 september organiseert de Kring Innovatiemanagement een bijeenkomst met het thema Maatschappelijke Innovatie met een masterclass onder leiding van prof. dr. Robert Jan Blomme.
Lees verder

Refreshment Day
In de ‘nieuwe economie’ staat de economie in dienst van de wereld, in plaats van andersom. Duurzaamheid en nieuwe technologie spelen een grote rol. Hoe ga je daar als ondernemer mee om? Laat je op de jaarlijkse Refreshment Day op 9 oktober inspireren door de interessante sprekers.
Lees verder

Start Kring Familiebedrijven
De Kring Familiebedrijven is een inspirerend netwerk voor Nyenrodianen die geboren zijn in een bedrijfsfamilie en voor alumni die vanuit hun professie en interesse betrokken zijn bij bedrijfsfamilies. De eerste bijeenkomst vindt plaats op 14 oktober.
Lees verder

LGBT Circle kick-off evening
It’s about time to establish an active LGBT community within and after Nyenrode. So, we would like to meet you, hear your thoughts, interest and ambitions for the LGBT Circle. Join us for our kick-off evening on October 15 and help us embed diversity in business education.
Lees verder

Geslaagd Golftournament
Het Nyenrode Alumni VCV Golftournament werd dit jaar gespeeld op de Rosendaelsche Golfclub in Arnhem. Met meer dan honderd deelnemende alumni en studenten was de opkomst geweldig. Door de speelvorm Texas Scramble werd er gezellig in teams gespeeld. En de winnaars zijn…
Lees verder
Bekijk de foto’s op onze Facebook-pagina
Van Verre
Nu online: thema WOTW Dubai (267)

Thema’s in 2015:
Schoonheid (268) – deadline 5 oktober
(deadline themadeel verstreken)

Heb je tips en suggesties?
Ideeën voor thema’s voor volgend jaar?
Laat het de redactie weten!
TumTum
De strijd van Kok
In het tweedelige premiersportret van Andere Tijden kijkt Wim Kok (19560052) terug op de val van Srebrenica, die in zijn regeerperiode plaatsvond. ‘Je vraagt je continu af, wat had ik zelf kunnen doen om te helpen voorkomen dat de gruwelijkheden zouden plaatsvinden. Het boek gaat nooit dicht, ook voor mij.’
Kijk hier

Mister Gay?
Tom van den Nieuwenhuijzen is parttime MSc-student op Nyenrode, gemeenteraadslid Groen Links in Eindhoven en docent op Fontys Hogescholen in Tilburg. Daarnaast is hij finalist in de Mister Gay-verkiezing 2015. Zijn motivatie? ‘Ik wil anderen het gevoel geven dat ze kunnen zijn wie ze willen en doen wat ze willen.’ Stemmen kan tot 25 september.
Kijk hier

Weggestuurd en blijven
Kinderombudsman Marc Dullaert (19940705) vond het uitzetten van de Angolese tieners Márcia en Gláucio onaanvaardbaar. De Nederlandse Staat zette hun belangen niet voorop en de zaak zou, na meer dan tien jaar, verjaard moeten zijn. Door een beslissing van staatssecretaris Dijkhoff mogen ze nu toch blijven.
Kijk hier

Nillionaires
Tijdens de 3LAB-week bij BNN waren een week lang pilots van programmaformats te zien, waar het publiek op kon stemmen. Nillionaires bijvoorbeeld, met een hoofdrol voor Jelle Drijver (20110505). Vijf rijkeluiskinderen worden geconfronteerd met de rauwe werkelijkheid. Nillionaires eindigde op de vierde plaats.
Kijk hier

Jopping
Wie is van baan veranderd?

Kim van Meel (19990111): ‘After 3 years in Moscow, Russia, the next assignment for Mead Johnson Nutrition is based in Bangkok, Thailand. Key responsibility is to drive consumer acquisition as Associate Marketing Director Enfa A+.’

Meer Jopping
Stichting Nyenrode Fonds
Claim your chair
What’s the best way to leave your mark on history? Nyenrode Fund (SNF) suggests that alumni consider participating in SNF’s Claim your chair project which plans to renovate two lecture rooms in the De Rooy building.
Lees verder
Nyenrode
Opening academisch jaar
Het nieuwe academisch jaar op Nyenrode is op 7 september begonnen. Keynote speaker Kinderombudsman Marc Dullaert (19940705) ging in zijn speech in op de toekomst van de nieuwe generatie kinderen en de rol die wetenschap daarin kan spelen.
Lees verder


Start Sports Leadership Program
Vijftien oud-sporters, coaches, sportbestuurders en ondernemers zijn gestart met het Sports Leadership Program. Deelnemers zijn onder andere hockeycoach Max Caldas, oud-schaatser Mark Tuitert en wielerploegleider Steven de Jongh. De NOS maakte een reportage.
Kijk hier


Burgemeester loopt stage
Burgemeester Marc Witteman van Stichtse Vecht heeft op 10 augustus Nyenrode bezocht voor een zomerstage. Hij heeft onder meer een rondleiding over het landgoed en in het kasteel gekregen, diverse studentenfaciliteiten bezocht, een vergadering van het College van Bestuur bijgewoond en de tuindienst geholpen met het snoeien van de rozentuin.
Lees verder


Enquête ‘Managementactiviteiten van het strategieproces’
Nieuw onderzoek van het Strategy Center van Nyenrode heeft tot doel om inzicht te krijgen in hoe managers de organisatie zowel efficiënt als innovatief, zowel gefocust als flexibel kunnen laten opereren. Je ontvangt na afloop een persoonlijke rapportage.
Doe mee aan het onderzoek


Gieten van klokken voor het carillon
De twee nieuwe klokken voor het carillon van het kasteel zijn op 6 juli gegoten door klokkengieterij Koninklijke Eijsbouts in Asten. Uitbreiding van het carillon vindt plaats ter gelegenheid van de 75ste verjaardag van het instrument.
Kijk hier


Lees meer nieuws over Nyenrode in de Newsroom
Alumni zoeken
Agenda
17 september
Alumni drinks in Brussels
Nyenrode

18 september
Vrijmibo zolderbar
Nyenrode

20 september
Nyenrode Rugby homecoming
Rugbyclub Nyenrode

24 september
Career Event
Nyenrode Alumni VCV

24 september
Lean Booster speeches
Kring Lean

24 september
Kick-start an active lifestyle!
Ladies Circle

26 september
Jaarvergadering
Kring België

26 september
Homecoming BBA 1985

29 september
Basisinkomen voor iedereen?
Kring Innovatiemanagement

30 september
Homecoming NOIB 1955

2/3 oktober
Reünie NOIB 1964

3 oktober
Homecoming MSc-17

3 oktober
TEDx
NyenrodeUniversity

9 oktober
Refreshment Day
Nyenrode Alumni VCV

14 oktober
Bijeenkomst Bedrijfsfamilie
Kring Familiebedrijven

15 oktober
Kick-off evening
Kring LGBT

15 oktober
Bedrijfsbezoek Eerste en Tweede Kamer
Kring Interim Management

17 oktober
Homecoming Disputen-Ampik

20 oktober
Najaarsbijeenkomst
Commissarissen Kring

20 oktober
Workshop persoonlijke ontwikkeling
Kring Interim Management

22 oktober
Vastgoed oeuvrediner Peter Keur
Kring Real Estate

30 oktober
Homecoming NOIB 1959

Meer Agenda

Save the date
6 november
Investing in Entrepreneurs
Nyenrode Alumni VCV

7 november
Jazznight
NCV
VCV Benefits
Activists dare to care
This book by Marjolein Baghuis (19860005) is all about using the power of thinking and acting like an activist to build the success of your brand. You could win a free copy.
Lees verder
Privé
Geboren
Joep
11-08-2015
zoon van Eric Oschatz (19980349) en Joke Brouckaert

Chiedza Laura
05-08-2015
dochter van Phineas Sigubhu (20110423) en Yvonne Nyanzira

Overleden
Theo van der Vat
(19530073)
Erik Alberts
(19985501)


In Memoriam
Vic Vernede
(19460096)


Meer Privé
Prikbord
Nieuwe kunstexpositie op Nyenrode
De tentoonstelling ‘Back to Nyenrode’ met twintig schilderijen van Diederik Stevens (19790122) is van 4 september tot en met 22 november te zien op Nyenrode.
Lees verder

Vacatures
Rubicon zoekt een Teamlead Finance & Administration.
Lees verder


De Stichting Kwaliteitsgarantie Vleeskalversector zoekt een Manager Buitendienst.
Lees verder

Adverteren
Je bedrijf onder de aandacht brengen van Nyenrodianen?
Bij Nyenrode Alumni VCV zijn er diverse mogelijkheden.
Meer weten? Mail of bel 0346 - 291490.
Contact
Deze nieuwsbrief is
een maandelijkse publicatie van de alumnivereniging van Nyenrode, Nyenrode Alumni VCV.

Nyenrode Alumni
VCV Office

Straatweg 25
3621 BG Breukelen
tel 0346 - 291513

Mail

Website

Colofon
Afmelden | Voorkeuren wijzigen